ΤΟΠΙΚΑ

Μαθητικό πάρτυ το Σαββατόβραδο

μαθητικό-πάρτυ-το-σαββατόβραδο-213440

Αναστάτωση στο 3ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας, η Διεύθυνση του οποίου θα ενημερώσει σήμερα μαθητές και γονείς

Αρχισαν τα όργανα… πριν το μαθητικό πάρτυ που διοργανώνουν μαθητές τριών Γυμνασίων, κάτω από τη «μύτη» των γονιών τους αλλά και των Διευθύνσεων των σχολείων τους. Χωρίς κανείς να γνωρίζει το παραμικρό, μαθητές ηλικίας 13 έως 15 ετών ήρθαν σε… διαπραγμάτευση με ιδιοκτήτη κέντρου διασκέδασης στο Βόλο, για την πραγματοποίηση του πάρτυ τους το ερχόμενο Σαββατόβραδο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ελένη Χάνου

Η Διεύθυνση του 3ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας ετοιμάζεται να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα και να στείλει εξώδικο στο 15μελές μαθητικό συμβούλιο για τη χρήση της επωνυμίας του σχολείου σε μαθητικό πάρτυ για το οποίο κανείς από τους καθηγητές του Γυμνασίου δεν είχε ιδέα.

Η ανάρτηση αφίσας για τη διοργάνωση πάρτυ από μαθητές του 1ου Γυμνασίου Βόλου, του 3ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας και του 10ου Γυμνασίου Βόλου, έβαλε ψύλλους στα αυτιά της διευθύντριας του 3ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας, Μαρίας Δόλγυρα.

Όπως έγινε γνωστό, μαθητές των τριών Γυμνασίων, ηλικίας από 13 έως 15 ετών, που αποφάσισαν να κάνουν πάρτι, ήρθαν σε συμφωνία με ιδιοκτήτη κέντρου διασκέδασης. Μόνοι τους διαπραγματεύτηκαν με υπεύθυνο του κέντρου, τους όρους διεξαγωγής του πάρτι που έχει προγραμματιστεί για αύριο, Σάββατο από τις 8 το βράδυ έως τις 12 τα μεσάνυκτα και εξέδωσαν αφίσα -κάλεσμα για «τη μεγάλη βραδιά», η είσοδος στην οποία ανέρχεται στα επτά ευρώ. Εμφανίζονται μάλιστα να έκαναν και καλό… deal. Συμφωνήθηκε μεταξύ μαθητών και κέντρου, τα πέντε ευρώ να λάβει το κατάστημα και τα δύο ευρώ να πάνε στα σχολικά ταμεία, χωρίς να διευκρινίζεται για ποιο σκοπό θα χρησιμοποιήσουν στη συνέχεια τα χρήματα οι μαθητές.

Μόνο που για το συγκεκριμένο πάρτυ που γίνεται εκτός σχολικού χώρου και ωραρίου, δεν είχε ενημερωθεί κανένας. Ούτε οι γονείς, φέρονται να γνώριζαν τη διοργάνωση του πάρτυ, τουλάχιστον η πλειοψηφία, ούτε οι διευθύνσεις των σχολείων, η επωνυμία των οποίων έχει τοποθετηθεί στις αφίσες που εκδόθηκαν και άρα φέρουν την ευθύνη για ό,τι τυχόν συμβεί κατά τη διάρκεια της βραδιάς.

Η Διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας, μόλις αντιλήφθηκε την ύπαρξη της αφίσας, κάλεσε τους μαθητές του σχολείου να δώσουν εξηγήσεις. Φρόντισε μάλιστα να ενημερώσει το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, τα μέλη του οποίου -όπως άλλωστε και οι καθηγητές του σχολείου- ισχυρίστηκαν ότι δεν είχαν ιδέα για το πάρτυ.

Αναστάτωση και ερωτήματα

Η αναστάτωση που προκλήθηκε ήταν μεγάλη. «Πώς και πότε 13χρονα παιδιά συνδιαλέχθηκαν με υπεύθυνο κέντρου διασκέδασης στο Βόλο;», «Ποιος έδωσε την έγκριση για το πάρτυ;», «Ποιος θα διασφαλίσει ποιος θα μπει στο χώρο την ώρα που βρίσκονται οι μαθητές, τι θα καταναλώσουν και κυρίως από ποιους θα εποπτεύονται οι ανήλικοι;», μερικά από τα αναπάντητα ερωτήματα, που βασανίζουν από χθες, γονείς και καθηγητές του 3ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας.

Ήδη η Διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας, Μαρία Δόλγυρα, έχει έρθει σε επαφή με δικηγόρο προκειμένου να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα για το πάρτι, ενώ θα αποστείλει εξώδικο στο 15μελές μαθητικό συμβούλιο για τη χρήση της επωνυμίας του σχολείου, χωρίς να υπάρχει έγκριση από το σύλλογο των καθηγητών ή τη διεύθυνση του Γυμνασίου.

Σε κάθε περίπτωση, φρόντισε να εκδώσει ανακοίνωση, που απευθύνεται προς τους γονείς των μαθητών και βάση της οποίας «το πάρτυ διοργανώνεται από τους μαθητές του 3ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας κι όχι από τη Διεύθυνση του σχολείου».

Σήμερα, η Διευθύντρια θα κάνει ενημέρωση τόσο στους μαθητές όσο και στους γονείς τους για το θέμα που έχει προκύψει με το πάρτυ, το οποίο δεν αποκλείεται επίσης να μην γνωρίζουν οι διευθυντές τόσο του 1ου Γυμνασίου Βόλου όσο και του 10ου Γυμνασίου Βόλου, οι μαθητές των οποίων εμφανίζονται ως συνδιοργανωτές.

*** Εκ παραδρομής στην προηγούμενη ανάρτηση αναφέρθηκε το 1ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας, το οποίο ουδεμία σχέση έχει με το συγκεκριμένο πάρτυ, όπως διευκρινίζει η διευθύντρια του σχολείου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου