ΤΟΠΙΚΑ

…Ξεχάσαμε τους σεισμόπληκτους

ξεχάσαμε-τους-σεισμόπληκτους-213628

Οι βολιώτες …ξέχασαν τους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τη βοήθεια που συγκεντρώθηκε εδώ και δέκα μέρες στους χώρους του κεντρικού ΚΑΠΗ του Δήμου στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου. Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Βόλου Απόστολο Παντσά και ενώ η σχετική προθεσμία για την παροχή βοήθειας λήγει σήμερα στις 3 το μεσημέρι, τις δέκα και πλέον μέρες που ξεκίνησε η συγκέντρωση βοήθειας για τους σεισμόπληκτους, στα πλαίσια της σχετικής πρωτοβουλίας που πήρε η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), με το …ζόρι συγκεντρώθηκαν τριάντα σακούλες με τρόφιμα και είδη οικιακής χρήσης.

Κάπως καλύτερα φαίνεται πως είναι τα πράγματα στις συνοικίες του Βόλου, καθώς μετά από πρωτοβουλία της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης ( ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ) βοήθεια για τους σεισμόπληκτους συγκεντρώνεται και στα Κοινωνικά Κέντρα των Αγίων Αναργύρων , των Αλυκών, της Νέας Δημητριάδας , της Νεάπολης και του Χρυσοχοίδη. Σύμφωνα με την Αντιπρόεδρο της ΚΕΚΠΑ Κατερίνα Μπαρμπουδάκη και στα Κοινωνικά Κέντρα η συγκέντρωση βοήθειας λήγει σήμερα αργά το μεσημέρι, ενώ υπενθυμίζει ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραδίδουν τρόφιμα και είδη που δεν χρειάζονται να διατηρηθούν στο ψυγείο.

Εξάλλου η ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ εξετάζει τις δυνατότητες που υπάρχουν για τη δημιουργία ενός ακόμη Κοινωνικού Κέντρου στην περιοχή της Αλλης Μεριάς. Θα δώσει τη δυνατότητα ιατρικών εξετάσεων και την ικανοποίηση των αναγκών ψυχαγωγίας των κατοίκων της περιοχής , σημειώνει ο Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Βασίλης Κοντορίζος που έδωσε εντολή σε υπηρεσιακούς παράγοντες της Κοινωφελούς Επιχείρησης να κάνουν αυτοψία σε τρία διαθέσιμα κτίρια της περιοχής, προκειμένου να διερευνηθεί ποιο από αυτά πληροί τις προδιαγραφές, για να στεγάσει τη συγκεκριμένη νέα δομή του Δήμου Βόλου. Σύμφωνα με τον κ. Κοντορίζο τα κτίρια αυτά είναι το πρώην καφενείο Ζέρβα και το κτίριο που στέγαζε το Δημοτικό Σχολείο και στο οποίο στεγάζεται ο Α Εξωραϊστικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος της περιοχής.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου