ΤΟΠΙΚΑ

Εμεινε … από λάστιχο το ΣΥΝ-κοινωνία

εμεινε-από-λάστιχο-το-συν-κοινωνία-851206

Αναβολή δύο μηνών φαίνεται να παίρνει η έναρξη του προγράμματος «Συν-Κοινωνία» και συγκεκριμένα για την 1η Ιανουαρίου. Να σημειωθεί πως το πρόγραμμα αναμενόταν να ξεκινήσει την 1η Νοεμβρίου με διάρκεια μέχρι και 31 Δεκεμβρίου του 2009. Οι αρμόδιοι μιλάνε για καθυστέρηση στις απαιτούμενες διαδικασίες από μερικούς δήμους της Ελλάδας.
Αν και δεν υπήρχε έγγραφη και επίσημη ανακοίνωση από τη ΚΕΔΚΕ, από την οποία σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Μεταφορών υλοποιείται το πρόγραμμα «Συν-Κοινωνία», κάποιος εκπρόσωπός της ενημέρωσε τηλεφωνικά τον πρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας, κ. Κολινδρίνη και τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Νομού Μαγνησίας κ. Πλαστάρα πως θα υπάρχει αναβολή της έναρξης του προγράμματος μέχρι και την 1η Δεκεμβρίου.
«Δεν υπήρξε καμιά επίσημη ενημέρωση από τη ΚΕΔΚΕ. Δέχτηκα απλά ένα ενημερωτικό τηλέφωνο από κάποιον υποστηριχτή του προγράμματος. Το θέμα είναι ότι σε οκτώ μέρες από σήμερα (χθες) το πρόγραμμα θα ξεκινούσε και τώρα πηγαίνουμε δύο μήνες πίσω, με όλες τις επιπτώσεις που έχει αυτό στο Αστικό ΚΤΕΛ», τονίζει ο κ. Πλαστάρας.
Ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ μίλησε για τα οικονομικά προβλήματα που θα προκύψουν από την υφιστάμενη καθυστέρηση. Όπως επισήμανε ο ίδιος έχει ήδη προχωρήσει στην υπογραφή συμβάσεων με κάποια άτομα καθώς για την κάλυψη των αναγκών του προγράμματος προσέλαβε επιπλέον οδηγούς. «Ήδη προσέλαβα οδηγούς για να μπορέσω να καλύψω τις ανάγκες του προγράμματος. Θα έχω μεγάλη οικονομική επιβάρυνση και δεν ξέρω τι θα γίνει στη πορεία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πλαστάρας.
Ο ίδιος επισήμανε πως η επίσημη μέχρι στιγμής αιτία από την τηλεφωνική ενημέρωση που είχε είναι πως μερικοί δήμοι δεν είναι ακόμη έτοιμοι να ανταποκριθούν στο πρόγραμμα και να το υλοποιήσουν, καθώς δεν ετοιμάστηκαν εγκαίρως και ζητάνε πίστωση χρόνου.
Το Αστικό ΚΤΕΛ έχει υπογράψει συμβάσεις με οκτώ δήμους της Μαγνησίας και συγκεκριμένα τους Δήμου Βόλου, Νέας Ιωνίας, Πορταριάς, Ιωλκού, Αγριάς, Αρτέμιδας και Αισωνίας.
Εν τω μεταξύ ο κ. Πλαστάρας δεν παρέλειψε να δηλώσει την ενόχλησή του για την αντίδραση από την πλευρά των δήμων, υπογραμμίζοντας πως «τους έχω ενημερώσει σχεδόν όλους, αν και κανονικά, θα έπρεπε να με έχουν ενημερώσει εκείνοι. Αν δεν αλλάξει κάτι και μέχρι να βγει και η επίσημη ανακοίνωση από τη ΚΕΔΚΕ δεν έχω στο μυαλό μου, να προβώ σε κάποιες ενέργειες. Σίγουρα όμως θα χρειαστεί να γίνουν τροποποιήσεις στις συμβάσεις, αφού το πρόγραμμα αλλάζει».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Νομού Μαγνησίας κ. Κολινδρίνης δήλωσε λακωνικά πως «πιθανώς το πρόγραμμα να ξεκινήσει την 1η Ιανουαρίου. Είναι θέμα της ΚΕΔΚΕ πότε θα ξεκινήσουν και δεν έχω καμιά επίσημη ανακοίνωση».
Στο Νομό Μαγνησίας στο πρόγραμμα «Συν–Κοινωνία» περιλαμβάνονται 14 δήμοι και συγκεκριμένα πρόκειται για τους δήμους: Βόλου, Νέας Ιωνίας, Ιωλκού, Αρτέμιδας, Αγριάς, Αργαλαστής, Αφετών, Ζαγοράς, Μηλεών, Μουρεσίου, Πορταριάς, Σηπιάδος, Φερών, Αλμυρού και Αισωνίας.
Το πρόγραμμα έχει σαν στόχο την τακτική σύνδεση των τοπικών διαμερισμάτων με την έδρα του δήμου και αυτή τη στιγμή η διαδικασία βρίσκεται στο σημείο υπογραφής των συμβάσεων με τους δήμους, καθώς μέχρι και το τέλος του τρέχοντος έτους πρέπει να έχουν κατατεθεί στη ΚΕΔΚΕ οι συμβάσεις.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου