ΤΟΠΙΚΑ

«Εφυγε» απροσδόκητα ο Τάσος Πίσπας

εφυγε-απροσδόκητα-ο-τάσος-πίσπας-851206

Σε κλίμα πένθους και οδύνης, παρουσία των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου, κηδεύτηκε χθες το μεσημέρι ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου Αναστάσιος Πίσπας, που απεβίωσε προχθές το πρωί από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία μόλις 67 χρόνων.
Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη σε όλη την τοπική κοινωνία, καθώς ακόμη και μέχρι προχθές ο γνωστός δικηγόρος του Βόλου πρωταγωνιστούσε στη μάχιμη δικηγορία, στην οποία διακρίθηκε σε πολύ νεαρή ηλικία.
Ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης, νυν και πρώην δημοτικοί και νομαρχιακοί σύμβουλοι, ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου, εκπρόσωποι επιστημονικών και κοινωνικών φορέων τον συνόδευσαν χθες στην τελευταία του κατοικία. Συντετριμμένοι οι οικείοι του, η σύζυγός του Λίτσα και οι δύο του γιοι.
Η εξόδιος ακολουθία εψάλη στον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου στο Βόλο, ενώ για τη δράση και την προσφορά του Τάσου Πίσπα μίλησε στον επικήδειο που διάβασε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, κ. Τάσος Βολιώτης.
Ο γενικός γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου Βόλου Αργύρης Κοπάνας διάβασε το ψήφισμα που εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο Βόλου για το άγγελμα του θανάτου του.
Ο Τάσος Πίσπας υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ στο Βόλο. Ήταν υποψήφιος με τη Δημοκρατική Συνεργασία στο Δήμο Βόλου με επικεφαλής τον Δημήτρη Πιτσιώρη το 1994, όταν και εκλέχτηκε. Από τον Ιανουάριο του 1995 μέχρι και το 1998 και τη λήξη της θητείας της δημοτικής αρχής διατέλεσε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.
Κύρια αντικείμενα της επαγγελματικής του ενασχόλησης οι τομείς του Αστικού και του Εμπορικού Δικαίου. Ο Τάσος Πίσπας διατέλεσε νομικός σύμβουλος μεγάλων βιομηχανικών και εμπορικών επιχειρήσεων, όπως η «ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ ΑΕΒΕ», «ΕΒΙΕΣΚ ΑΕ», MINOAN FLYING DOLPHINS, Βαμβακουργία Βόλου, αλλά και τραπεζών, όπως η Εμπορική Τράπεζα από το 1998 έως σήμερα. Χειρίστηκε επίσης υποθέσεις απαλλοτριώσεων και ποινικές υποθέσεις.
O “T” εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος.

Η Ν.Ε ΠΑΣΟΚ
“Αποχαιρετήσαμε σήμερα όλοι μας έναν άνθρωπο που αγωνίστηκε σε ολόκληρη τη ζωή του με πίστη και σεβασμό στις υψηλές αξίες, επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας. Ο Τάσος Πίσπας υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ στο Βόλο, σύντροφος και συναγωνιστής, που από όποια θέση ευθύνης και αν βρέθηκε, υπηρέτησε τη δημοκρατία, την ελευθερία, την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά με το απαράμιλλο ήθος που τον διέκρινε. Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στους οικείους του. Θα τον θυμόμαστε πάντα.”

O πρώην δήμαρχος
Δημ. Πιτσιώρης
Ο πρώην δήμαρχος Βόλου Δημ. Πιτσιώρης, συντετριμμένος για το χαμό του στενού του συνεργάτη, σε γραπτή του δήλωση τονίζει:
“Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του Τάσου Πίσπα. Υπήρξε για μένα, για το ΠΑΣΟΚ από την ίδρυση του, για τη δημοκρατική παράταξη στο Δήμο Βόλου στη δεκαετία του 90, πολύτιμος φίλος και συνεργάτης, πιστός και αταλάντευτος στις δύσκολες στιγμές. Η περίοδος που διατέλεσε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου υπήρξε από τις πιο πετυχημένες. Η οικογένειά του, οι φίλοι του και οι πολίτες του Βόλου χάσαμε έναν υπέροχο άνθρωπο, μία σημαντική προσωπικότητα. Έτσι, θα τον θυμόμαστε όλοι.”

Απεβίωσε
ο Φ. Κωστίκας
Στο μεταξύ χθες κηδεύτηκε στις 4 το απόγευμα από τον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως ο γνωστός πολιτικός μηχανικός Φίλιππος Κωστίκας σε ηλικία 58 ετών, ο οποίος κατέληξε προχθές στις 3 τα ξημερώματα, ενώ κοιμόταν στην οικία του, από ανακοπή καρδιάς. Ο Φ. Κωστίκας ήταν πρώην μέλος της Αντιπροσωπείας του Τ.Ε.Ε. Μαγνησίας, ενώ διετέλεσε και αντιπρόεδρος της ΕΒΕΤΑΜ. Ψήφισμα για τον απροσδόκητο χαμό του εξέδωσε το Τ.Ε.Ε. Μαγνησίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου