ΤΟΠΙΚΑ

Επιστρατεύτηκε στρατηγός για το Δήμο Βόλου

επιστρατεύτηκε-στρατηγός-για-το-δήμο-851206

Πολιτικές αναταράξεις προκαλεί στο Δήμο Βόλου η απόφαση του Δημάρχου Αλέκου Βούλγαρη να παύσει από τα καθήκοντά του τον μέχρι χθες γενικό γραμματέα του Δήμου Νίκο Παπασμύρη, τοποθετώντας στη θέση του τον πρώην Αρχηγό ΓΕΣ Παναγ. Χαρβάλα.
Όσοι παρακολουθούν τα δημοτικά δρώμενα, σημειώνουν ότι η χθεσινή απόφαση του Δημάρχου, που αιφνιδίασε ακόμη και τους πιο στενούς του συνεργάτες, κυρίως σε ό,τι αφορά τον αντικαταστάτη του, δεν θεωρείται κεραυνός εν αιθρία. Τους τελευταίους μήνες και μέχρι πρόσφατα έφθαναν στα δημοσιογραφικά γραφεία πληροφορίες που ήθελαν τον Δήμαρχο Βόλου να μην είναι ικανοποιημένος από την αποτελεσματικότητα του στενού του συνεργάτη, που σημειωτέον ο ίδιος επέλεξε αμέσως μετά την εκλογική του νίκη στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2006. Η πλευρά του Δημάρχου άφηνε να διαρρεύσει ότι ο μέχρι χθες γενικός γραμματέας του Δήμου δεν δραστηριοποιήθηκε ιδιαίτερα στα θέματα που είχαν να κάνουν με τις επαφές του με τα στελέχη της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την έγκριση, αδειοδότηση και εκταμίευση των κοινοτικών κονδυλίων για δημοτικά έργα που χρηματοδοτούνται από το ΠΕΠ Θεσσαλίας, και που ήταν, όπως ισχυρίζεται η πλευρά Βούλγαρη, το βασικό μέλημα δράσης του γενικού γραμματέα του Δήμου. Στον αντίποδα ο καρατομηθείς γενικός γραμματέας δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο, ωστόσο άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να κάνει κάποια αναλυτική δήλωση μέσα στις επόμενες μέρες και αφού προηγουμένως συζητήσει με κάποιους ανθρώπους. Μία δήλωση που θα είναι σκληρή και η οποία θα εξηγεί αναλυτικά τους λόγους απομάκρυνσής του, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.
Το θέμα της αποπομπής Παπασμύρη πάντως, οι μέχρι χθες ενδείξεις και δημοσιογραφικές πληροφορίες ανέφεραν ότι θα έχει συνέχεια, με το ενδιαφέρον αυτή τη φορά να εστιάζεται στις αντιδράσεις που θα εκδηλωθούν στο παρασκήνιο και στο πλαίσιο λειτουργίας της Δημοτικής Ομάδας Πλειοψηφίας, αφού είναι γνωστοί, όπως υπογραμμίζονταν χθες από δημοτικές πηγές, οι κομματικοί δεσμοί που διατηρεί ο απομακρυνθείς γενικός γραμματέας με κομματικά στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ, αλλά και με δημοτικούς συμβούλους που είναι και από τους προνομιακούς συνομιλητές του Αλέκου Βούλγαρη.
Πάντως χθες ο κ. Παπασμύρης δεν έκρυψε την ενόχλησή του για την απομάκρυνσή του από το Δήμο. Ενδεικτικό άλλωστε είναι το μικρό αλλά δηκτικό σχόλιο που έκανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, όπου σημείωσε ότι «τους λόγους που οδήγησαν στην εκπαραθύρωσή μου από έναν πρώην αξιωματικό, επιφυλάσσομαι να τους εκθέσω τις αμέσως επόμενες μέρες».
Προβληματισμός υπήρχε χθες στο Δήμο Βόλου και για τον διάδοχο του κ. Παπασμύρη και ιδιαίτερα αν η τοποθέτηση ενός πρώην ανώτατου αξιωματικού του Στρατού, όπως είναι εν προκειμένω ο κ. Παναγιώτης Χαρβάλας, είναι από μόνη της αρκετή για την απρόσκοπτη λειτουργία του μέσα σε ένα κατ’ εξοχήν πολιτικό όργανο, όπως είναι το Δημοτικό Συμβούλιο και η Δημοτική Ομάδα Πλειοψηφίας.

Η ανακοίνωση
του Δήμου Βόλου
Για την απομάκρυνση του κ. Ν. Παπασμύρη και την αντικατάστασή του από τον κ. Π. Χαρβάλα από το Δήμο Βόλου εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:
«Συνάντηση με τον πρώην αρχηγό ΓΕΣ Παναγιώτη Χαρβάλα είχε χθες ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης.
Ο δήμαρχος Βόλου πρότεινε στον κ. Χαρβάλα να αναλάβει τη θέση του γενικού γραμματέα του Δήμου Βόλου, αντικαθιστώντας τον κ. Νίκο Παπασμύρη, που μέχρι προχθές ασκούσε τα συγκεκριμένα καθήκοντα.
Ο κ. Χαρβάλας αποδέχτηκε με μεγάλη χαρά την πρόταση του δημάρχου Βόλου και ήδη κινούνται οι διαδικασίες για την πλήρωση της θέσης.
Στο χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μέχρι και τον τυπικό ορισμό του νέου γενικού γραμματέα, ο κ. Χαρβάλας θα έχει επαφές με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου, προκειμένου να ενημερωθεί για τα τρέχοντα θέματα του Δήμου και τη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών.
Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος Βόλου κ. Αλέκος Βούλγαρης είχε συνάντηση με τον αποχωρήσαντα γενικό γραμματέα κ. Νίκο Παπασμύρη, τον οποίο και ευχαρίστησε για τη συνεργασία και την προσφορά του από τη συγκεκριμένη θέση».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου