Τρία χρόνια για μία εσοχή

Τελευταία ενημέρωση: 2014-02-19, 15:40:01
Τρία χρόνια για μία εσοχή

Αγώνα μετ’ εμποδίων θυμίζει η καθημερινή διακομιδή ασθενών από και προς τη Νευρολογική Κλινική Παπαγεωργίου, που βρίσκεται στο κέντρο του Βόλου, στην πολυσύχναστη λεωφόρο Δημητριάδος.

 ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ελένη Χάνου
φωτο: Ηλίας Καράτσαλος)

Μία εσοχή στο πεζοδρόμιο μπροστά από την Κλινική που θα διευκόλυνε τη στάση των ασθενοφόρων και επιπλέον θα έλυνε το κυκλοφοριακό χάος που δημιουργείται όταν αναγκάζονται να κάνουν στάση καταμεσής του δρόμου, αποτελεί αίτημα του διευθυντή της Κλινικής Νικ. Παπαγεωργίου, που συνεχίζει να εκκρεμεί σχεδόν τρία χρόνια μέχρι σήμερα!

Παρκαρισμένα αυτοκίνητα δεξιά και αριστερά του οδοστρώματος, μπροστά και απέναντι από την κλινική, δεκάδες άλλα να κινούνται σημειωτών σε ώρες αιχμής και ανάμεσά τους, ασθενοφόρο της Κλινικής, που επιχειρεί διακομιδή ασθενούς. Τα διερχόμενα αυτοκίνητα κάνουν σλάλομ για να προσπεράσουν το ασθενοφόρο, μέχρι ο ηλικιωμένος να κατέβει από το όχημα, να ανέβει στο φορείο και να οδηγηθεί προς την κλινική…

Εικόνες της καθημερινότητας μπροστά από την Κλινική Παπαγεωργίου, όπου οι διακομιδές ασθενών γίνονται στην κυριολεξία μετ’ εμποδίων, δοκιμάζοντας τις αντοχές τόσο των ίδιων των οδηγών των ασθενοφόρων που αναγκάζονται να σταθμεύουν καταμεσής του δρόμου για να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς όσο και των οδηγών αυτοκινήτων που επιχειρούν ελιγμούς για να συνεχίσουν την πορεία τους.

Ακόμη όμως και οι συνεργαζόμενοι με την Κλινική γιατροί, αν σε περίπτωση έκτακτου περιστατικού κληθούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους, δεν μπορούν να βρουν μέρος για να παρκάρουν το αυτοκίνητό τους κι ενώ κάθε λεπτό είναι πολύτιμο για την υγεία του ασθενούς που τους περιμένει.

Το πρόβλημα ο Διευθυντής της Κλινικής Νικ. Παπαγεωργίου, έχει επισημάνει στην Επιτροπή Κυκλοφοριακών Θεμάτων του Δήμου Βόλου, ήδη από τις 11 Μαρτίου 2011.

Επικαλείται αντικειμενικές δυσκολίες στη διακομιδή ασθενών και ζητά την έγκριση δημιουργία εσοχής στο πεζοδρόμιο μπροστά από την είσοδο της κλινικής, τόσο για τη διευκόλυνση των ασθενοφόρων που διενεργούν διακομιδές ασθενών, όσο και για την προσωρινή στάση και στάθμευση συνεργαζόμενων με την κλινική γιατρών για την εξυπηρέτηση εκτάκτων περιστατικών. Προτίθεται μάλιστα να αναλάβει αποκλειστικά η κλινική το κόστος κατασκευής του συγκεκριμένου έργου.

Το αίτημα είχε κατ’ αρχήν εγκριθεί από την Επιτροπή, φαίνεται όμως ότι ο φάκελος «παράπεσε» και η πολυπόθητη έγκριση δεν έχει δοθεί στην κλινική τα τελευταία τρία χρόνια.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
7
=