ΤΟΠΙΚΑ

Ντέρμπι με ιδιαιτερότητες τη Κυριακή στην Τούμπα

ντέρμπι-με-ιδιαιτερότητες-τη-κυριακή-851206

Το ντέρμπι της Κυριακής μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού έχει πολλές ιδιαιτερότητες. Οι μετακινήσεις παικτών από το «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο προς το “τριφύλλι” και τούμπαλιν είναι αρκετές τα τελευταία χρόνια, με πιο πρόσφατες τις μεταγραφές Χριστοδουλόπουλου και Μελίσση στον Παναθηναϊκό και το δανεισμό του Δάρλα στον ΠΑΟΚ, που έλαβαν χώρα το περασμένο καλοκαίρι. Οι τρεις τους ετοιμάζονται να φορέσουν για πρώτη φορά τη φανέλα της νέας τους ομάδας σε αγώνα κόντρα στην παλιά και να μπουν και αυτοί σε ένα μακρύ κατάλογο παικτών που έχουν κάνει κάτι παρόμοιο. Στην ίδια λίστα ανήκουν εδώ και καιρό και δύο παίκτες που ετοιμάζονται την Κυριακή για ένα ακόμα ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός. Ο Παντελής Κωνσταντινίδης είναι ο πλέον έμπειρος, καθώς έχει αγωνιστεί σε 16 παρόμοια παιχνίδια και ετοιμάζεται για το 17ο, ενώ ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης θα γράψει, αν αγωνιστεί την Κυριακή, τη δέκατη παρουσία του σε «μάχη» του «δικέφαλου» με το «τριφύλλι». Ο «σβούρας» πανηγύρισε 4 νίκες επί του Παναθηναϊκού ως παίκτης του ΠΑΟΚ σε συνολικά 12 παιχνίδια, ενώ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού έχει τέσσερις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις στις οποίες έδωσε το “παρών”. Σε συμμετοχές τον ακολουθεί ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, ο οποίος έχει τρεις νίκες ως παίκτης του Παναθηναϊκού και μία ως παίκτης του ΠΑΟΚ. Ο βραχύσωμος διεθνής επιθετικός έχει σκοράρει με τη φανέλα και των δύο ομάδων, κάτι που δεν το έχει καταφέρει ο Παντελής Κωνσταντινίδης. Τρίτος σε συμμετοχές σε ντέρμπι ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκού είναι ο Χρήστος Μελίσσης, που μετρά δύο νίκες και δύο ήττες, όλες με την ασπρόμαυρη φανέλα, καθώς μεταγράφηκε στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος έχει αντιμετωπίσει τρεις φορές ως παίκτης του ΠΑΟΚ τη νυν του ομάδα, η οποία κέρδισε και στα τρία παιχνίδια το «δικέφαλο», ενώ ο Δάρλας έχει «γράψει» δύο συμμετοχές σε ισάριθμες νίκες του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗΣ
Ο μέχρι το καλοκαίρι του 2006 «Δημητράκης» των οπαδών του ΠΑΟΚ είναι πλέον το κόκκινο πανί γι αυτούς. Στα χρόνια που αγωνιζόταν ως βασικός στον ΠΑΟΚ πανηγύρισε μόνο μία νίκη επί του Παναθηναϊκού, ενώ την τελευταία διετία ο Παναθηναϊκός έχασε μόνο στο παιχνίδι στο οποίο δεν είχε αγωνιστεί.

Με τη φανέλα του ΠΑΟΚ
Νίκη 1, Ισοπαλία 1, Ηττες 4
Με τη φανέλα του ΠΑΟ
Νίκες 3, Ισοπαλίες 0, Ηττες 0

ΛΑΖΑΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Χριστοδουλόπουλος πρόλαβε στην τριετία που αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ να διχάσει τους οπαδούς του με τη γνωστή υπόθεση μετακίνησής του στη Λίβερπουλ. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να φύγει νικητής από παιχνίδια ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκού ούτε να πετύχει κάποιο γκολ στις τρεις αναμετρήσεις που αγωνίστηκε.

Με τη φανέλα του ΠΑΟΚ
Νίκες: 0 Ισοπαλίες: 0 Ηττες: 3

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Ο «σβούρας» είναι από τους λίγους που έχουν κάνει το δρομολόγιο Τούμπα – Λεωφόρο – Τούμπα και είναι ο πλέον έμπειρος από τους πέντε. Μάλιστα ο Κωνσταντινίδης έχει πανηγυρίσει τόσο στην Τούμπα ως παίκτης του Παναθηναϊκού όσο και σε ΟΑΚΑ και Λεωφόρο ως παίκτης του ΠΑΟΚ.

Με τη φανέλα του Παναθηναϊκού
Νίκες 4, Ισοπαλίες 0, Ηττες 0
Με τη φανέλα του ΠΑΟΚ
Νίκες 4, Ισοπαλίες 2, Ηττες 6

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΛΙΣΣΗΣ
Βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος της αμυντικής γραμμής του ΠΑΟΚ την τελευταία διετία, ο Χρήστος Μελίσσης δεν κατάφερε παρά μόνο μία φορά να φύγει νικητής από ντέρμπι ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκού. Μάλιστα, στο παιχνίδι εκείνο το ένα από τα δύο γκολ του ΠΑΟΚ το πέτυχε ένας παίκτης που ανήκει στο κλαμπ που θα μπει και ο ίδιος, ο Γιώργος Γεωργιάδης.

Με τη φανέλα του ΠΑΟΚ
Νίκη 1, Ισοπαλίες 0, Ηττες 3

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΑΡΛΑΣ
Ο νεαρός αμυντικός του ΠΑΟΚ μετρά τις λιγότερες συμμετοχές σε ανάλογα παιχνίδια. Ομως, όχι μόνο έχει το απόλυτο σε νίκες, αλλά στα δύο παιχνίδια που αγωνίστηκε (στο ένα ως βασικός και στο άλλο ως αλλαγή), ο Παναθηναϊκός δεν δέχτηκε γκολ (νίκες με 1-0).

Με τη φανέλα του Παναθηναϊκού
Νίκες 2, Ισοπαλίες 0, Ηττες 0.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου