ΤΟΠΙΚΑ

Μιχ. Μιτζικός: Να αποξηλωθεί ο ποδηλατοδρόμος έκτρωμα

μιχ-μιτζικός-να-αποξηλωθεί-ο-ποδηλατο-230675

Από το γραφείο του υποψήφιου δημάρχου Βόλου Μιχ. Μιτζικού εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:

Ο ποδηλατόδρομος έκτρωμα που κατασκευάστηκε στην πόλη του Βόλου, συνεχίζει να υφίσταται και επί της παρούσας δημοτικής αρχής. Ο ποδηλατόδρομος που κατασκευάστηκε με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνεχίζει να προκαλεί προβλήματα στην λειτουργία της πόλης.

Η δημοτική αρχή αποφάσισε να υλοποιήσει μελέτη για αντικατάσταση των υφιστάμενων νησίδων τσιμέντου και τη δημιουργία λωρίδων ποδηλάτου επί συγκεκριμένων ωστόσο, τριών οδών, του Βόλου και όχι επί όλων, στις οποίες κατασκευάστηκε το έκτρωμα.

Αποφάσισαν να απαλλάξουν από το επικίνδυνο τοιχίο ορισμένους μόνον δημότες… Η υπόθεση του ποδηλατοδρόμου τερατουργήματος πρέπει να λάβει οριστικά τέλος. Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου κ. Μιχάλης Μιτζικός είναι κατηγορηματικός: Ο ποδηλατόδρομος πρέπει να αποξηλωθεί, πριν θρηνήσουμε θύματα.

Ήδη πολλά ατυχήματα έχουν συμβεί, με αιτία το τσιμεντένιο τοιχίο και τα σιδερένια κολωνάκια επ’ αυτού.

Και επειδή η δημοτική αρχή εσχάτως ανακάλυψε τις προτάσεις και τις απόψεις του ΤΕΕ Μαγνησίας, παραθέτουμε τη γνώμη του τεχνικού συμβούλου της Πολιτείας για τους ποδηλατόδρομους: «Είμαστε αντίθετοι στην εκτέλεση έργων με σαφείς ελλείψεις και αμφίβολη αποτελεσματικότητα, με το πρόσχημα ότι πρέπει απλά να γίνουν»… «Η εξάλειψη των ανισοσταθμιών με αναβάθμιση του ποδηλατοδρόμου στο ύψος του πεζοδρομίου ή η μονοδρόμηση των τμημάτων κατόπιν ολοκληρωμένης μελέτης, που θα λαμβάνει υπόψη και άλλες παραμέτρους (όπως π.χ. τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά των οδών, τη σύνδεση κόμβων εντός του δικτύου, τη μείωση των θέσεων στάθμευσης) και με βάση τα διεθνή πρότυπα ασφαλείας και λειτουργίας», είναι ορισμένες από τις προτάσεις του ΤΕΕ. Τρεισήμισι χρόνια τώρα ωστόσο, δεν έγινε τίποτα πάνω στο πρόβλημα των ποδηλατοδρόμων από τη δημοτική αρχή.

Αλλά και ο ποδηλατόδρομος που ολοκληρώθηκε επί της παρούσας δημοτικής αρχής, μόνον λειτουργικός δεν είναι…Στην οδό Πυράσσου π.χ. ο ποδηλατόδρομος δεν κατασκευάσθηκε στη στάθμη του πεζοδρομίου, παρά την επάρκεια χώρου, με αποτέλεσμα να έχει μετατραπεί σε πάρκινγκ μέρα και νύχτα από τους πελάτες των καταστημάτων της περιοχής.

Η πεζογέφυρα της οδού Ζάχου είναι ακατάλληλη για ταυτόχρονη διέλευση ποδηλάτων και πεζών, παρόλα αυτά δεν έγινε προσπάθεια αντικατάστασής της. Πιο επικίνδυνη είναι η γέφυρα της οδού Αθηνών, όπου τα ποδήλατα διέρχονται από το στενό πεζοδρόμιο, με ότι συνεπάγεται αυτό για την ασφάλεια των διερχομένων. Το πλάτος της αμφίδρομης κίνησης ποδηλάτων – πεζών είναι στο μέγιστό του 1,50m, καθιστώντας την διέλευση των χρηστών πολύ επικίνδυνη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου