ΤΟΠΙΚΑ

Ετοιμάζεται να αλώσει και τη Ρόδο

ετοιμάζεται-να-αλώσει-και-τη-ρόδο-851206

Με τον αέρα της πρώτης εκτός έδρας νίκης προετοιμάζεται ο Ολυμπιακός Βόλου για ακόμη ένα παιχνίδι μακριά από το σπίτι του. Οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν καταφέρει μέχρι την Κυριακή να αποδώσουν καλό ποδόσφαιρο και να πάρουν τη νίκη μακριά από το γήπεδό τους. Στην Κέρκυρα όλα άλλαξαν μετά τη νίκη με 3-2. Πλέον με ανεβασμένη ψυχολογία οι παίκτες του Ολυμπιακού συνεχίζουν τη σκληρή δουλειά, έτσι ώστε η καλή προσπάθεια να έχει και ανάλογη πορεία. Την ερχόμενη Κυριακή οι παίκτες της βολιώτικης ομάδας θα μεταβούν σε ένα άλλο νησί, προκειμένου να το αλώσουν και αυτό είναι η Ρόδος. Οι κατάλληλες αλλαγές που έπρεπε να γίνουν έγιναν και ο Γιόζεφ Μπουμπένκο πειραματίστηκε σε μια νέα ενδεκάδα, η οποία κατάφερε μέσα σε 55’ λεπτά να σημειώσει τρία τέρματα. Μεγάλο και καθοριστικό ρόλο έπαιξε η μετατόπισή του από τη θέση του δεξιού μεσοεπιθετικού σε αυτή του σέντερ φορ για τον Ηλία Ιωάννου. Ο πρώην επιθετικός των Φαιάκων κατάφερε να σημειώσει δύο τέρματα, ενώ η εν γένει παρουσία του ήταν εξαιρετική. Πολύ καλή απόδοση είχε και ο Βραζιλιάνος Τούτσο, που έπαιξε ως δεύτερος επιθετικός και δημιούργησε πολλές φάσεις που ήταν απειλητικές για την εστία της Κέρκυρας. Ο Άντερσον Μπάρος Τούτσο, όπως είναι το πλήρες όνομα του, δεν έφτιαξε μόνο φάσεις για τους συμπαίκτες του, αλλά προσπάθησε να αναλάβει και εκτελεστικό ρόλο. Τα δείγματα γραφής του βέβαια ήταν ενθαρρυντικά στα περασμένα ματς, απλά αυτό που του έλειπε ήταν η καλή φυσική κατάσταση που θα τον έκανε να βγάλει σε πέρας ένα 90λεπτο. Μπορεί την Κυριακή να έγινε αλλαγή, αλλά η αιτία δεν ήταν άλλη από την αναπροσαρμογή των πλάνων των ερυθρόλευκων, αφού την στιγμή που αποβλήθηκε ο Μάγερνικ η ομάδα είχε ανάγκη από μία πιο αμυντική λύση στα χαφ, που ήταν ο Στεφανίδης.
Ταυτόχρονα την πρώτη του παρουσία στο πρωτάθλημα είχε την Κυριακή ο Θοδωρής Πακάλτσης, με τον ερυθρόλευκο αρχηγό να ξεκινά στο παιχνίδι και να ηγείται της άμυνας, έχοντας στο πλάι του τον Κοντέων, μιας και ο Κατσικάς αγωνίστηκε ως αριστερό μπακ και ο Αλβάρεζ έπαιξε στα δεξιά. Βέβαια ο «Τεό» θα πρέπει να αποφύγει τις κίτρινες κάρτες, αφού την Κυριακή δέχθηκε μία, ενώ έχει χάσει πολλά παιχνίδια λόγω καρτών στο περσινό πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα στη μεσαία γραμμή ο Ιράλα μαζί με τον Μάγερνικ συνθέτουν ένα δυνατό δίδυμο που καταπίνει πολλά χιλιόμετρα και ανακόπτει τις προσπάθειες των αντιπάλων. Ο Μάγερνικ όμως μετά την κόκκινη που δέχθηκε από τον διαιτητή κ. Τζουβάνο θα απουσιάσει, εκτίοντας την ποινή της μίας αγωνιστικής. Τη θέση του κατά πάσα πιθανότητα θα πάρει ο Στεφανίδης, επιστρέφοντας ξανά στο αρχικό σχήμα. Εκτός όμως από τους Ιράλα και Μάγερνικ στη μεσαία γραμμή βρέθηκαν και οι Ιακωβάκης και Γκαρσία. Ο Τρικαλινός μέσος αγωνίστηκε ως αριστερό χαφ και ο Αργεντίνος έπαιξε στα δεξιά παρότι αριστεροπόδαρος. Είναι γεγονός πως στη δεξιά πλευρά δεν υπάρχει η ποιότητα που παρατηρείται στις υπόλοιπες θέσεις. Ο Γιόζεφ Μπουμπένκο πειραματίστηκε, χρησιμοποιώντας τον ως δεξί χαφ και την Κυριακή δικαιώθηκε, αφού πέρα από το γκολ που σημείωσε είχε και ένα δοκάρι, σουτάροντας με το αριστερό από τα δεξιά, με το οποίο και ο Ιωάννου σημείωσε το δεύτερό του τέρμα.
Όσον αφορά στις απουσίες για την κυριακάτικη αναμέτρηση, σε αυτές προστίθεται και ο Γιώργος Κατσικάς, αφού ο νεαρός μπακ από αύριο θα βρίσκεται στην αποστολή με την Εθνική Νέων, η οποία θα αναχωρήσει για την Βοσνία, όπου και θα βρεθεί μέχρι της 25ης Οκτωβρίου τουλάχιστον. Εκεί θα διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 19, με την Ελλάδα να βρίσκεται στον 10ο προκριματικό όμιλο μεταξύ της Πολωνίας, της Βοσνίας και του Μαυροβούνιου. Σε αντίθεση με τον Κατσικά επιστρέφει ο Ραγκουέλ, με τον Γάλλο αμυντικό να είναι σε αρκετά καλή κατάσταση και δεν αποκλείεται να είναι αυτός που θα αγωνιστεί στα αριστερά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου