ΤΟΠΙΚΑ

Προσλήψεις 4.721 εκπαιδευτικών

προσλήψεις-4-721-εκπαιδευτικών-851206

«Προ των πυλών» είναι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τις δύο πρώτες προκηρύξεις 2Π/2008 και 3Π/2008 που είχαν σταλεί την περασμένη εβδομάδα στο Εθνικό Τυπογραφείο και αφορούν την πρόσληψη 4.721 εκπαιδευτικών. Η διαδικασία ξεκινάει στις 23 Οκτωβρίου και η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής στον γραπτό διαγωνισμό που θα διενεργήσει το ΑΣΕΠ είναι στις 11 Νοεμβρίου του 2008.

Οι σχετικές προκηρύξεις- με αριθμούς 2Π/2008 και 3Π/2008- έχουν ήδη σταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο και εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να κυκλοφορήσουν τα σχετικά ΦΕΚ με όλες τις λεπτομέρειες για τις θέσεις και τα προσόντα διορισμού.

Ο πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός των εκπαιδευτικών αναμένεται να διεξαχθεί μέσα στο 2009. Υπουργείο Παιδείας και ΑΣΕΠ αναζητούν τις κατάλληλες ημερομηνίες διεξαγωγής του διαγωνισμού, με το υπουργείο να πιέζει την Αρχή ώστε ο διαγωνισμός να διεξαχθεί τους πρώτους μήνες του νέου έτους, προκειμένου τα εκδοθούν τα αποτελέσματα και οι σχετικοί πίνακες επιτυχόντων πολύ πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Προϋποθέσεις
Οι υποψήφιοι, για να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, θα πρέπει να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, δεν θα πρέπει να έχουν κώλυμα διορισμού, ενώ οι άνδρες μέχρι τον διορισμό τους θα πρέπει να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές. Σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν γεννηθεί έως και το 1987.

Οι σχετικοί κλάδοι
Οι προκηρύξεις αφορούν τους κλάδους ΠΕ60 Νηπιαγωγών, ΠΕ01 Θεολόγων, ΠΕ05 Γαλλικής Γλώσσας, ΠΕ06 Αγγλικής Γλώσσας, ΠΕ07 Γερμανικής Γλώσσας, ΠΕ09 Οικονομολόγων, ΠΕ10 Κοινωνιολόγων, ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής, ΠΕ13 Πτυχιούχων Νομικών και Πολιτικών Επιστημών, ΠΕ19 Πληροφορικής ΑΕΙ, ΠΕ20 Πληροφορικής ΤΕΙ, ΠΕ32 Θεατρικών Σπουδών, ΠΕ33 Μεθοδολογίας Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης και ΠΕ34 Ιταλικής Γλώσσας, καθώς επίσης και τους κλάδους ΠΕ70 Δασκάλων, ΠΕ02 Φιλολόγων, ΠΕ03 Μαθηματικών, ΠΕ04 Φυσικών, ΠΕ08 Καλλιτεχνικών Μαθημάτων και ΠΕ15 Οικιακής Οικονομίας.

Να σημειωθεί πως με κοινή απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Εθνικής Παιδείας έχει ήδη καθοριστεί το γνωστικό αντικείμενο και η εξεταστέα ύλη για τις εξετάσεις κατάρτισης πινάκων επιτυχίας των εκπαιδευτικών.

Θεματικές ενότητες
Τα γνωστικά αντικείμενα στα οποία θα εξεταστούν οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί, κατατάσσονται σε δύο θεματικές ενότητες (πρώτη και δεύτερη) και η εξέταση κάθε ενότητας θα διαρκέσει τουλάχιστον 4 ώρες.

Η πρώτη θεματική ενότητα έχει ως σκοπό να διαγνώσει τον βαθμό κατοχής των γνωστικών αντικειμένων τα οποία θα κληθεί να διδάξει ο υποψήφιος, εφ΄ όσον και όταν διοριστεί στην Εκπαίδευση.

Η δεύτερη θεματική ενότητα αφορά:

• Τη Γενική Διδακτική Μεθοδολογία- Παιδαγωγικά Θέματα.

• Την Ειδική Διδακτική και έχει ως σκοπό την αξιολόγηση των βασικών γνώσεων των υποψηφίων, για να μπορούν:

– να επιτελούν το διδακτικό και το οργανωτικό τους έργο, σύμφωνα με τις γενικές αρχές της διδασκαλίας και τις σύγχρονες διδακτικές προσεγγίσεις των μαθημάτων της ειδικότητάς τους.
-να είναι σε θέση να αντιμετωπίζουν κριτικά τη γνώση.
-να αντιμετωπίζουν στην πράξη προβλήματα της καθημερινής σχολικής ζωής.
-να βοηθούν τον μαθητή στην προσαρμογή του στο σχολείο και να συμβάλλουν θετικά στην ανάπτυξη της προσωπικότητάς του. ε) να κατανοούν τον ρόλο του σχολικού θεσμού μέσα στην κοινωνία και την επίδραση που η τελευταία ασκεί σε αυτόν.

Η εξεταστέα ύλη της δεύτερης θεματικής ενότητας περιλαμβάνει δύο επιμέρους θέματα για όλους τους κλάδους:
• Γενική διδακτική μεθοδολογία και γενικά ψυχοπαιδαγωγικά θέματα που η εξεταστέα ύλη ορίζεται η ίδια για όλους τους κλάδους.
• Ειδική διδακτική του γνωστικού αντικειμένου κατά κλάδο και ειδικότητα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου