ΤΟΠΙΚΑ

Διαφωνίες Ντίας Βουβαλούδη για το Νοσοκομείο

διαφωνίες-ντίας-βουβαλούδη-για-το-νο-851206

Υπό αμφισβήτηση τίθεται από την αντινομάρχη Υγείας Ντία Βουβαλούδη η εκτίμηση της διοικήτριας του Αχιλλοπούλειου ότι η παλιά πτέρυγα του Νοσοκομείου Βόλου θα λειτουργήσει σε ένα χρόνο.
Η Νομαρχία εκφράζει, στο μεταξύ, τη διαφωνία της για τη λειτουργία της Β’ Παθολογικής και της Μονάδας Χημειοθεραπείας στην παλαιά πτέρυγα του νοσηλευτικού ιδρύματος.
Οι πρόσφατες σχετικές δηλώσεις της διοικήτριας του Νοσοκομείου Μαρίας Καρρά προκάλεσαν χθες την αρμόδια αντινομάρχη σε δημοσιοποίηση των θέσεών της σχετικά με το σχεδιασμό λειτουργίας της παλιάς πτέρυγας.
Το θέμα, άλλωστε, συζήτησαν οι δύο πλευρές σε συνάντηση που είχαν την περασμένη Πέμπτη.
Σχετικά με την παλιά πτέρυγα του Νοσοκομείου, η οποία «παραμένει ερειπωμένη και εγκαταλελειμμένη για μεγάλο χρονικό διάστημα, η διοικήτρια επικαλέστηκε αρκετές δυσκολίες για τη γρήγορη επαναλειτουργία της, ενώ ζήτησε εκ νέου τη βοήθεια της Νομαρχίας για εκπόνηση σχετικής μελέτης κατασκευής και δημοπράτησης, χωρίς όμως να διευκρινιστεί ή να καθοριστεί η πηγή χρηματοδότησης του έργου», ανέφερε χθες η κ. Βουβαλούδη.
Σύμφωνα με την αντινομάρχη Υγείας, με βάση αυτά τα δεδομένα παραμένει εξαιρετικά αμφίβολη η ταχεία επαναλειτουργία της παλιάς πτέρυγας του Νοσοκομείου.
«Τούτο διότι ακόμη και αν μπορούσε να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του έργου, θα ήταν αδύνατο από τεχνικής άποψης αυτό να ολοκληρωθεί μέσα σε χρονικό διάστημα ενός έτους», πρόσθεσε.
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας εκτιμά ότι η πλήρης αποκατάσταση της παλιάς πτέρυγας θα σημάνει και τη μεταφορά της λειτουργίας σημαντικών μονάδων, όπως η Β’ Παθολογική Κλινική και η Μονάδα Χημειοθεραπείας, οι οποίες όμως έτσι θα παραμείνουν απομονωμένες και σε απόσταση από τη βασική νοσηλευτική μονάδα της νέας πτέρυγας, όπου παρέχονται όλες οι σύγχρονες ιατρικές υπηρεσίες (χειρουργείο, ανάνηψη, μονάδες εντατικής θεραπείας, καρδιολογική μονάδα, αιμοδοσία κλπ).
«Θεωρούμε ότι τυχόν διάσπαση των μονάδων νοσηλείας ισοδυναμεί με υποβάθμιση της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας των παρεχομένων υπηρεσιών, που επί τόσα χρόνια προσδοκούν οι συμπολίτες μας από τη λειτουργία του Νοσοκομείου», δηλώνει η κ. Βουβαλούδη.

«Ερημώνει» από γιατρούς
Στην πρόσφατη συνάντηση με τη διοικήτρια του Νοσοκομείου Βόλου, συζητήθηκε ακόμη η πλήρωση θέσεων ειδικών γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, «πρόβλημα που οξύνεται μετά από την αποχώρηση αρκετών γιατρών του Νοσοκομείου σε κρίσιμες ειδικότητες, όπως από την Χειρουργική, Ορθοπεδική και Γυναικολογική Κλινική», ανέφερε η αντινομάρχης Υγείας.
Σε ό,τι αφορά στη λειτουργία Ενδοκρινολογικού Τμήματος, η κ. Βουβαλούδη υπογράμμισε ότι η μία και μοναδική ενδοκρινολόγος καταβάλλει υπεράνθρωπες δυνάμεις για να καλύψει τις ανάγκες που υπάρχουν και παρατήρησε ότι δεν γίνεται καμία προσπάθεια για τη δημιουργία ξεχωριστού διαβητολογικού τμήματος.
Συζήτηση έγινε για την πορεία των έργων της ψυχιατρικής κλινικής μέσα από τα προγράμματα «Ψυχαργώς». Η κ. Βουβαλούδη ενημέρωσε ότι διαπιστώθηκε ότι εξελίσσονται ομαλά και σύμφωνα με τον προγραμματισμό τα προβλεπόμενα έργα, με τη στήριξη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου