ΤΟΠΙΚΑ

Τέσσερις έγιναν οι υποψήφιοι της Ν.Δ. για το Δήμο Βόλου

τέσσερις-έγιναν-οι-υποψήφιοι-της-ν-δ-γ-851206

Την ώρα που στην Ομάδα Πλειοψηφίας του Δήμου Βόλου προσπαθούν να κατασιγάσουν τις επιπτώσεις από τα… απόνερα που άφησαν οι αιχμές με τις οποίες παραιτήθηκε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Βαγγέλης Καπούλας, μία δήλωση του προέδρου του Τ.Ε.Ε. Μαγνησίας κ. Σωκράτη Αναγνώστου χθες το αργά το μεσημέρι στην εκπομπή του Σωτήρη Πολύζου «Κεντρική Ελλάδα Καλησπέρα», ήλθε να προκαλέσει νέο ενδιαφέρον στις συνθήκες που διαμορφώνονται στο πολιτικό σκηνικό του Βόλου ενόψει των δημοτικών εκλογών του 2010.
Σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου για τα τεκταινόμενα σε τοπικό επίπεδο με αφορμή και τις εξελίξεις στο Δήμο, ο κ. Αναγνώστου, ως έτοιμος από καιρό, έσπευσε να δημοσιοποιήσει την πρόθεσή του για την πιο ενεργή ανάμιξή του στα δημόσια πράγματα. «Ποτέ δεν είπα ότι απέσυρα το ενδιαφέρον μου για το Δήμο Βόλου», ήταν η σχετική αποκοπή της δήλωσης του προέδρου του Τ.Ε.Ε. που άναψε φωτιές αργά το απόγευμα στα δημοσιογραφικά γραφεία, αλλά και στο γαλάζιο στρατόπεδο, καθώς διαπιστώνεται ότι δύο χρόνια πριν τις δημοτικές εκλογές αυξάνονται και… πληθύνονται οι υποψηφιότητες που θα μπουν στην κούρσα για το χρίσμα του υποψηφίου για το Δήμο Βόλου.
Θυμίζουμε ότι μέχρι τώρα δεν έχουν κρύψει με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο την πρόθεσή τους να είναι υποψήφιοι τόσο ο πρώην Δήμαρχος και νυν επικεφαλής της Ομάδας της Μείζονος Μειοψηφίας κ. Κυριάκος Μήτρου, όσο και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιώργος Σπηλιόπουλος.
Όλα αυτά μάλιστα συμβαίνουν σε μία περίοδο, όπου μετά την παραίτηση του κ. Καπούλα έχουν αρχίσει πολλοί να διερωτώνται ποια θα είναι η επόμενη πολιτική προσέγγιση του μέχρι πρότινος Αντιδημάρχου, με πολιτικούς του φίλους ωστόσο να σημειώνουν ότι τα μέχρι τώρα δεδομένα δείχνουν να αποστασιοποιείται προσωρινά από τα κοινά.
Την ίδια στιγμή που συμβαίνουν όλα τα παραπάνω, ερωτηματικό αποτελεί και η στάση που θα τηρήσει και ο πρώην Αντιδήμαρχος Βόλου Π. Μαρκάκης, που φαίνεται να είναι χολωμένος με τον υφυπουργό Εσωτερικών Θ. Νάκο και τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Θεσσαλίας Φ. Γκούπα για τη μη ικανοποίηση της υπαλληλικής του ανέλιξης και της παραμονής του στη θέση του προϊσταμένου της ΤΥΔΚ Μαγνησίας. Έκτοτε ο πρώην Αντιδήμαρχος και πλειοψηφών δημοτικός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του Κ. Μήτρου δεν χάνει την ευκαιρία να αφήνει αιχμές μέσα από τη στήλη που διατηρεί σε εβδομαδιαία εφημερίδα και που χθες κρατούσε αποστάσεις από το προεδρείο της ΝΟΔΕ και από τον πρόεδρό της Π. Μπατζιάκα, που δεν του έδωσε το λόγο για να μιλήσει στη Νομαρχιακή Συνέλευση της ΝΟΔΕ το περασμένο Σάββατο, σημειώνοντας με νόημα: «Στο τέλος θα μείνεις εσύ και το πάνελ… Πετράκη… και οι εκλογές πλησιάζουν»…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου