ΤΟΠΙΚΑ

ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ Ιλαρό-στικτα

στιγμιαια-ιλαρό-στικτα-851206

Κλαυσίγελως στο νοσοκομείο…

ΟΤΑΝ χθες σημείωνα πως εδώ ο κόσμος καίγεται – βαρκούλες αρμενίζουν, ακριβώς αυτές σάρκαζα. Τις παραιτησιολογίες. Λες και κόπτονται οι πολίτες για την παραίτηση κάθε αντιδημάρχου -ναι, κάθε αντιδημάρχου- τη στιγμή που πληροφορείται ότι στο νοσοκομείο Βόλου οι νοσηλευόμενοι θα περνούν τις ώρες τους παρέα μόνο με τους συγγενείς. Χωρίς απαραίτητους γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Αυτό μου δωσε να καταλάβω χθες ο γενικός γραμματέας του συλλόγου των νοσοκομειακών γιατρών Βασ. Σαράκης. Αν δεν προσληφθεί προσωπικό, λέει, τότε η ευρωπαϊκή οδηγία για εβδομαδιαία εργασία 48 ωρών των ειδικευμένων και 56 των ειδικευομένων είναι όνειρο απατηλό.
(Δηλαδή Hotel “Το καλό Hospital”. Λουξ κρεβάτι, τουαλέτες, σκοραμίδες. Αντε γεια…)

Με συγκινείς, υπουργέ μου…

ΠΩΣ αλλιώς να νιώσω, αρχηγέ, όταν από τη μια όντως είναι απόκτημα η πρόσληψη ογκολόγου χημειοθεραπευτή στο νοσοκομείο Βόλου και από την άλλη απειλείται η ομαλή λειτουργία του;
(Ο ωραίος τού της Υγείας, επιμένει να ναι υπουργός; Επιμένει και να προσλαμβάνει γιατρούς;)

Και εφημεριούλες…

ΚΑΛΟ μου ελεγκτικό συνέδριο, κόπιασε σε νοσοκομείο της περιφέρειας για να δεις τι θα πει υγειονομική στέρηση. Οι γιατροί το βάζουν στα πόδια από το ΕΣΥ. Το αγιάτρευτο…
(Αν ήταν όμως ο Σαπόρτα, θα αποφάσιζε με προσωπική δοκιμασία…)

“Ζούσε” τα έργα του…

Ο ΣΑΠΟΡΤΑ, λοιπόν, ο ελληνοϊσπανός αρχιτέκτονας, δεν μελετούσε έργο κρίσιμο χωρίς να το ζει. Εχτιζε νοσοκομείο; Νοσηλευόταν ως ασθενής. Σχεδίαζε φυλακές; Παραβατούσε για να ζήσει μερικές μέρες έγκλειστος. Κατασκεύαζε πυροσβεστικό σταθμό; Υποδυόταν τον εθελοντή πυροσβέστη.
(Αποφαίνεστε; Πρώτα να υποδυθείτε τον μαιευτήρα για τοκετό σε κενό εφημερίας, και μετά…)

“Δεχόμεθα παραιτήσεις…”

ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ επιστρέφει σήμερα από την Πεσκάρα ο δήμαρχος; Ξημερώματα και να κάνει δεκτή την παραίτηση του κ. Καπούλα. Δεν μπορώ, δήμαρχε, να σε διανοηθώ ικέτη. Σχώρα με!
(Τάχιστα να αποδεχθείς άλλες δύο διαφορετικές παραιτήσεις που εκκρεμούν. Ξέρεις εσύ…)

Οχι και μόνος…

ΡΩΤΗΣΑ προχθές το δήμαρχο, αν αισθάνεται μόνος και “φορτωμένος” στην Πεσκάρα για το θέμα των Μεσογειακών Αγώνων. Κόμπιασε, μα το είπε. “Εχω και καλούς συνεργάτες”.
(Κι όμως είναι στιγμές που τον συντροφεύει η μοναξιά του. Δεν το μολογάει…)

Και εγένετο υποψήφιος…

ΛΑΘΟΣ με πληροφορείς, άκριτε Ιλαρίωνα, ότι ο Καπούλας λαχταράει να περιληφθεί στο ψηφοδέλτιο Σπηλιόπουλου, επειδή στενό του συγγενικό πρόσωπο το εμφάνισαν δίπλα του.
Ο Βαγγέλης δεν καταδέχεται να υποβιβαστεί από “δήμαρχος” σε “κλητήρα”. Κυριολεκτώ…
(Οροι του δίπλα στον Κυριάκο: Εξω Μαρκάκης, έξω Γούσιος, ναι με τον υιό Γούσιο…)

Πολιτική γλώσσα…

ΝΑΙ, και μπράβο του. Ο Πέτρος Μπατζιάκας, πρόεδρος της ΝΟΔΕ, είπε: “Περνάει δύσκολες ώρες η Ν.Δ”. “Οφείλουν όλοι στο κόμμα να διακηρύξουν το έργο του”. “Δεν σχολιάζω τα συμβαίνοντα στο τοπικό ΠΑΣΟΚ. Εύχομαι όλοι στο χώρο να εργαστούν αυτοδιοικητικά για το καλό της πόλης”.
(Πέτρο, απασφάλισε. Τους έστειλες με το “πυρ”, στο πυρ το εξώτερο…)

Πάααλι Μπεζεντάκου…

ΒΑΛΘΗΚΕΣ, αντιδήμαρχε, να συνεισφέρεις στη διαφήμιση της ντίβας. Και την προσομοίωσες, ως προς τις εμφανίσεις της στα ΜΜΕ, με τη βουλευτή και τους δύο υποψήφιους συντονιστές του ΠΑΣΟΚ. Ναι;
(Γουστάρω, τώρα, προσομοίωση και με Εφη Θώδη. Του πολιτισμού μας κι αυτή. Κατέχεις, ε;)

Και μανιφέστο;

ΧΑ, τι μαθαίνω. Ότι στελέχη, όχι του άμεσου περιβάλλοντος του δημάρχου, θα του στείλουν τελεσίγραφο: Κάνε δεκτές όσες παραιτήσεις έχεις στην άλμη και διώξε τους χαμαιλέοντες…
(Τι εννοούν, χαμαί-νε Ιλαρίωνα. Λέοντες ορίτζιναλ ή γιαλαντζί;)

Φωτοβολταϊκά…

ΑΝ διασφαλίζει το περιβάλλον η μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής παραγωγής στο Αερινό, καλοδεχούμενη, γιατί προσφέρει επένδυση στην ξεραΐλα των καιρών. Διαφορετικά…
(Η νομαρχιακή έγκριση, Ιλαρίωνά μου, σε κάνει, μου λες, αισιόδοξο και επιφυλακτικό μαζί;)

Πληγωμένο;

ΑΧ, να δεις -ν΄ακούσεις- τι μου ψιθύρισε προχθές ο Μέλιος, ο συμπαθής συμβασιούχος ΑΜΕΑ του Δήμου, γεμάτος προβληματισμό -απλήρωτος γαρ: “Ξέρεις κάτι για τις πληγές του νοσοκομείου από το γερανό που είχε ανατραπεί;”
(Με πληγώνεις, Μέλιο…)

Στον πρύτανη…

ΟΧΙ που θα καθυστερούσαν. Μια και δύο ανέβηκαν χθες στον όροφο του πρύτανη οι εκπρόσωποι της ΠΚΣ και υπενθύμισαν ότι 16 και 21 Οκτωβρίου “παίζει” η πρεμιέρα των κινητοποιήσεων.
(Μαζί σας παιδιά, υπό τον όρο να είν΄ το τελευταίο στάδιο η κατάληψη, ήταν η πρυτανική θέση…)

Ούτ ένα τηλεφώνημα

Ε, ΝΑΙ, είχα περιέργεια και ρώτησα τον πρόεδρο του αστικού ΚΤΕΛ: Κύριε Πλαστάρα, για πότε λέτε να ξαναρχίσετε μεταφορά των μαθητών των ΕΠΑΛ; “Μα, “ούτε ένα τηλεφώνημα”, μου απαντά.
(Και δεν εννοούσε αφιέρωμα της Δήμητρας Γαλάνη-΄Αλκ. Πρωτοψάλτη, για ΕΠΑΛήθευση…)

Μη μ΄ αποκοιμίζεις…

ΜΠΑ. Δεν ξαναπέφτω στη λούμπα. Ετσι είχα συγχαρεί -έστω και με επιφύλαξη- το Φώτη Γκούπα για τη γαλαντομία υπέρ της μεταφοράς των μαθητών των ΕΠΑΛ και μου την έκατσε.
(Στολίστηκ΄ η νύφ κι απόμεινι, κυρ Φώτη μου. Αδ έτσ.)

Αποχές μαθητών…

ΑΝ δεν γίνουν σεβαστοί οι μαθητές, θα γίνει όχι μόνο της διαρκούς αποχής…
(…αλλά και της κατοχής Βατοπεδίου, με τις τρελές…)

Οχι άλλο κάρβουνο…

ΤΟ Ρόιτερ με πληροφόρησε ότι ο δήμαρχος φτάνει στο “Ελ. Βενιζέλος” χαράματα. Θα τον υποδεχθούν Καπούλας και λοιπές δυνάμεις, όπως τον Σαριέγκι…
(Ακου, ο άνθρωπος ποιον βρήκα. Τον αυτο-γκολτζή…)

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου