ΤΟΠΙΚΑ

Νέο τμήμα στα Εικαστικά Εργαστήρια

νέο-τμήμα-στα-εικαστικά-εργαστήρια-851206

Νέο τμήμα Κατασκευής, Επισκευής και Συντήρησης Πνευστών Μουσικών Οργάνων δημιουργήθηκε και λειτουργεί από φέτος στα Εργαστήρια Εικαστικών Τεχνών του ΚΟΔΒ, με σκοπό να μυήσει τους νέους της πόλης σε ένα τομέα, όπου θα διδαχθούν την θεωρητική αλλά ταυτόχρονα και την πρακτική εκμάθηση όλων των μεθόδων συντήρησης και επισκευής των πνευστών μουσικών οργάνων. Η εκμάθηση των μεθόδων συντήρησης και επισκευής όλων των πνευστών μουσικών οργάνων, σε συνάρτηση με τη διδασκαλία της ιστορικής εξέλιξης αυτών, δημιουργούν ένα σύνολο γνώσεων από το οποίο οι απόφοιτοι θα μπορούν να έχουν μία εμπεριστατωμένη άποψη γύρω από τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η εκμάθηση και υλοποίηση αυτής της τέχνης Παγκοσμίως.
Για αυτό το λόγο φέτος στα εργαστήρια Εικαστικών Τεχνών του Καλλιτεχνικού Οργανισμού του Δήμου Βόλου θα διδαχθεί το θεωρητικό αλλά και το πρακτικό κομμάτι αυτού του καινοτόμου τμήματος για την πόλη του Βόλου, από τον υπεύθυνο του τμήματος και απόφοιτο του Τ.Ε.Ι. Τεχνολογίας Ήχου και Επισκευής Μουσικών Οργάνων κ. Δημήτριο Κουσιόπουλο. Η διδακτική ύλη του τμήματος αυτού θα περιλαμβάνει: Βασικές γνώσεις για τις αιτίες φθοράς των υλικών από τα οποία αποτελούνται όλα τα πνευστά μουσικά όργανα, είτε αυτά είναι κατασκευασμένα από ξύλο, είτε από μέταλλο. Ανάλυση της δημιουργίας των χρωμάτων και άλλων χρωστικών υλών επάνω στην κατασκευή όλων των ξύλινων μουσικών οργάνων. Αποκατάσταση προβλημάτων και σωστή διατήρηση όλων των πνευστών μουσικών οργάνων. Ανατομία όλων των μερών ενός πνευστού μουσικού οργάνου και εισαγωγικές γνώσεις όσον αφορά στο ξύλο, το μέταλλο και το δέρμα στην οργανοποιητική τέχνη.

Για όλες τις ηλικίες

Παράλληλα συνεχίζονται οι εγγραφές στα Εργαστήρια Εικαστικών Τεχνών του Καλλιτεχνικού Οργανισμού. Τα ΕΕΤ απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και υλοποιούνται δραστηριότητες αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου δημιουργικά. Στόχοι είναι: η ανάδειξη των ταλέντων, η διδασκαλία και η υποστήριξη των παραδοσιακών επαγγελμάτων εικαστικής φύσης,
η καλλιέργεια της δεξιοτεχνίας, φαντασίας και η προοπτική αναζήτησης στον χώρο των τεχνών, η απόκτηση εικαστικής παιδείας, η φυγή με δημιουργικό τρόπο από την καθημερινότητα και η προετοιμασία για τις εισαγωγικές εξετάσεις στην Ανώτερη Σχολή Καλών Τεχνών.
Οι μαθητές των τμημάτων των Εργαστηρίων Εικαστικών Τεχνών έχουν επιδείξει σημαντική πρόοδο και απέκτησαν βαθιά γνώση των εικαστικών τεχνών, ενώ όσοι, ιδιαίτερα μικρής ηλικίας, έχουν προετοιμαστεί για την εισαγωγή τους σε σχολές καλών τεχνών, αρχιτεκτονικής, πλαστικών τεχνών, ΤΕΙ γραφιστικής και άλλων σχετικών σχολών έχουν επιδείξει υψηλά ποσοστά επιτυχίας. Για την τρέχουσα εκπαιδευτική περίοδο, θα λειτουργήσουν τμήματα νεανικά και τμήματα ενηλίκων, στα εξής αντικείμενα: Αγιογραφία, Βιτρώ, Γλυπτική, Διακόσμηση, Ελεύθερο Σχέδιο – Χαρακτική, Ζωγραφική, Κεραμική, Μαρμαρογλυπτική, Μπατίκ, Ξυλογλυπτική, Σκίτσο – Comic, Ψηφιδωτό και το νέο τμήμα: κατασκευής και Συντήρησης Μουσικών Πνευστών Οργάνων.
Για πληροφορίες – εγγραφές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται από Δευτέρα έως και Παρασκευή, 10.00-13.00 το πρωί και 18.00-21.00 το απόγευμα, στις εγκαταστάσεις των εργαστηρίων, Β. Κατράκη & Κουρουνιώτη (Αθλητικό Κέντρο Καραγάτς), Τέρμα Κύπρου, στο τηλέφωνο 24210 48846.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου