ΤΟΠΙΚΑ

Η Ελλάδα για νίκη με Μολδαβία

η-ελλάδα-για-νίκη-με-μολδαβία-851206

Μια ακόμη νίκη εναντίον της Μολδαβίας θέλει σήμερα στις 9.30 μ.μ. η Εθνική ομάδα, που υποδέχεται στο Καραϊσκάκη για την προκριματική φάση του Μουντιάλ 2010 το αντίστοιχο συγκρότημα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.
Ο Οτο Ρεχάγκελ έχει καταστρώσει τα αγωνιστικά του πλάνα τη στιγμή που το μόνο σοβαρό πρόβλημα ακούει στο όνομα Γιώργος Καραγκούνης, που ίσως παίξει τον αγώνα της Τετάρτης με την Ελβετία.
Από κει και πέρα δεν αναμένονται σοβαρές εκπλήξεις όσον αφορά στην ενδεκάδα και φαβορί για τη θέση του Καραγκούνη είναι ο Πατσατζόγλου, που μάλλον θα πλαισιώσει τους Μπασινά και Κατσουράνη.
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός έδειξε στους «εκλεκτούς» του το βίντεο του αγώνα Μολδαβίας-Λετονίας (1-2) και έκανε μια πρώτη ανάλυση του τρόπου παιχνιδιού των αντιπάλων.
Στο μεταξύ ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, Αγγελος Μπασινάς έστειλε μήνυμα στους φιλάθλους: «Θέλουμε να είναι γεμάτο το γήπεδο. Κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, άρα τώρα προέχει αυτό με τη Μολδαβία».

«Θα είναι μια τεράστια επιτυχία για την Ελλάδα να προκριθεί στα τελικά του Μουντιάλ και δουλεύουμε για να το πετύχουμε». Με αυτά τα λόγια που φιλοξενούνται στο επίσημο σάιτ της UEFA, ο Οτο Ρεχάγκελ έστειλε το μήνυμα ενόψει των αγώνων με την Μολδαβία και την Ελβετία για τα προκριματικά της διοργάνωσης. «Πάντως μέχρι στιγμής έχουμε κάνει μια πολύ καλή αρχή και τίποτα παραπάνω».

Στο κυνηγητό των σερί με τη Μολδαβία

Για τέταρτη φορά η Εθνική ομάδα θα τεθεί αντίπαλος με την ομάδα της Μολδαβίας, έχοντας στόχο να συνεχίσει το νικηφόρο σερί τόσο σε βάρος της, όσο και στον όμιλο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Μοναδικός παίκτης που έχει παίξει και στα τρία προηγούμενα παιχνίδια με τη Μολδαβία και μπορεί να συνεχίσει το σερί είναι ο Νίκος Λυμπερόπουλος, που μάλιστα είχε σκοράρει και στα δύο τελευταία, για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

16.12.1999, Αλκαζάρ
Ελλάδα – Μολδαβία 2-0 (φιλικό)
Διαιτητής: Ορχάν Ερντεμίρ (Τουρκία)
Θεατές: 11.000
Σκόρερ: 62 σουτ Γεωργιάδης, 64 σουτ Φρατζέσκος.
Η σύνθεση (Βασίλης Δανιήλ): Νικοπολίδης, Γκούμας (65 Νταμπίζας), Βενετίδης, Γιώργος Αμανατίδης (43 Μάρκος), Μαυρογενίδης (46 Μπασινάς), Αντζας (58 Ουζουνίδης), Πουρσανίδης (46 Στολτίδης), Φρατζέσκος, Γεωργιάδης, Λυμπερόπουλος, Κυπαρίσσης (46 Χούτος).

02.09.2009, Ζίμπρου Τσισινάου
Μολδαβία – Ελλάδα 0-1 (Προκριματικά EURO 2008)
Διαιτητής: Ματέο Τρεφολόνι (Ιταλία)
Θεατές: 11.000
Σκόρερ: 78 κεφαλιά Λυμπερόπουλος
Ο Μπασινάς αστόχησε σε πέναλτι.
Η σύνθεση (Οτο Ρεχάγκελ): Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Δέλλας (89 Ανατολάκης), Φύσσας, Κυργιάκος, Μπασινάς, Ζαγοράκης (46 Λυμπερόπουλος), Καραγκούνης, Κατσουράνης, Γιάννης Αμανατίδης, Χαριστέας (46 Σαλπιγγίδης).

06.06.07, Παγκρήτιο
Ελλάδα – Μολδαβία 2-1 (Προκριματικά EURO 2008)
Διαιτητής: Γιάν Βεγκερέεφ (Ολλανδία)
Θεατές: 14656
Σκόρερ: 30 κεφαλιά Χαριστέας, 90 σουτ Λυμπερόπουλος – 80 σουτ Φρούντζα
Η σύνθεση (Οτο Ρεχάγκελ): Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Πατσατζόγλου (83 Γιαννακόπουλος), Τοροσίδης, Γκούμας, Κυργιάκος, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Χαριστέας, Γκέκας (63 Λυμπερόπουλος), Γιάννης Αμανατίδης (71 Σαμαράς).

Στατιστικά
Ο Εσπεν Μπέρντσεν θα σφυρίξει για δεύτερη φορά παιχνίδι της Εθνικής μας, καθώς τον είχαμε και σε ένα φιλικό στο Βέλγιο στις 17 Αυγούστου 2005, όταν και ηττηθήκαμε με 2-0, από γκολ των αδελφών Μπενζά.
Στην ιστορία της Εθνικής είναι το 14ο παιχνίδι που σφυρίζει Νορβηγός. Τακτικότερος όλων ο Ρούνε Πέντερσεν με τέσσερα παιχνίδια, ενώ δύο έχουν ο Τομ Χένινγκ Οβρέμπο και ο Μπίργκερ Νίλσεν. Από ένα έχουν οι Σβέιν Ινγκε Τίμε, Τόρμπιορν Αας και Ρόι Χέλγκε Ολσεν.
Συνολικά στους προηγούμενους αγώνες με Νορβηγούς διαιτητές έχουμε δύο νίκες, τέσσερεις ισοπαλίες και επτά ήττες.
Δύο αγώνες θέλει ακόμα ο Στέφανος Μπασινάς για να φτάσει τον Στράτο Αποστολάκη στις 96 συμμετοχές και τη δεύτερη θέση. Μπροστά είναι μόνο ο Νικοπολίδης, οπότε ο Μπασινάς στοχεύει την πρώτη θέση μεταξύ παικτών γηπέδου.
Ο τέταρτος στη λίστα Γιώργος Καραγκούνης θέλει ένα ακόμα παιχνίδι για να φτάσει τα 80.
Ο Αγγελος Χαριστέας θέλει δύο γκολ ακόμα για να πιάσει τον Δημήτρη Σαραβάκο στην δεύτερη θέση και τα 22 γκολ, ενώ ο Νίκος Αναστόπουλος με τα 29 είναι ακόμα μακριά.
Ο Φάνης Γκέκας με ένα ακόμα γκολ μπαίνει στην δεκάδα των σκόρερ όλων των εποχών, όπου βρίσκεται ο Νίκος Λυμπερόπουλος στην ένατη θέση.
Αν ο Αγγελος Μπασινάς ευστοχήσει σε ένα ακόμα πέναλτι πιάνει τον Νίκο Αναστόπουλο, που έχει σκοράρει έξι φορές από τα ένδεκα μέτρα.
Ο Αγγελος Χαριστέας κυνηγάει μια ακόμα πρωτιά, καθώς είναι δεύτερος στην ιστορία σε κεφαλιές, με επτά. Ακόμα όμως είναι μακριά από τις δέκα του Παναγιώτη Τσαλουχίδη.
Οι Μπασινάς και Καραγκούνης είναι οι μοναδικοί ενεργοί που έχουν σκοράρει με χτύπημα φάουλ. Αν κάποιος τα καταφέρει άλλη μία φορά θα γίνει ο τρίτος στην ιστορία με δύο τουλάχιστον γκολ φάουλ. Ο Κώστας Φρατζέσκος με τέσσερα και ο Ανδρέας Παπεμμανουήλ με δύο προηγούνται. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Βασίλης Τσιάρτας έχει μόνο ένα γκολ με φάουλ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου