ΤΟΠΙΚΑ

Ανελκύστηκε η «Αργώ»

ανελκύστηκε-η-αργώ-238110

Εστω και με σημαντική καθυστέρηση έγινε χθες το πρωί η ανέλκυση από ειδικό γερανό του σκάφους της «Αργούς» από την παραλία του Βόλου η οποία εναποτέθηκε στη συνέχεια σε χώρο μέσα στο λιμάνι, προκειμένου να ξεκινήσουν οι ετήσιες και καθιερωμένες εργασίες συντήρησης του σκάφους και στη συνέχεια, μέσα στο καλοκαίρι, να καθελκυστεί και πάλι στην παραλία του Βόλου, έτσι ώστε να συνεχίσει να αποτελεί σημείο αναφοράς για τους επισκέπτες της πόλης που θα έλθουν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στην πόλη.

Σημειώνεται επίσης ότι στις αρχές Φεβρουαρίου έληξε η σχετική προθεσμία που είχε θέσει ο Δήμος Βόλου στα μελετητικά γραφεία που επιθυμούσαν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τον πανελλήνιο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό που έχει προκηρύξει για την κατασκευή του Μουσείου της Αργούς. Στο διαγωνισμό οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, αφού σε αυτόν συμμετείχαν περισσότερα από εξήντα μελετητικά γραφεία από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στις τρεις καλύτερες εργασίες θα δοθούν ισάριθμα χρηματικά βραβεία, ενώ ο πρώτος θα αναλάβει και την οριστική αρχιτεκτονική μελέτη για το Μουσείο που θα στεγάσει το αντίγραφο του μυθικού πλοίου Η επιλογή των σχεδίων που θα κατατεθούν από τα μελετητικά γραφεία θα κριθούν από ειδική καλλιτεχνική επιτροπή που έχει οριστεί, ειδικά για το σκοπό αυτό, μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.

Σημειώνεται τέλος ότι μιλώντας στο προτελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, όπου έγινε συζήτηση για την έγκριση και τη λήψη απόφασης για την κατάθεση υποψηφιότητας από το Δήμο Βόλου για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021, ο Δήμαρχος Βόλου Π. Σκοτινιώτης σημείωσε ότι το Μουσείο Στέγασης της Αργούς μαζί με άλλα έξι έργα (Δημοτικό Θέατρο – Συνεδριακό Κέντρο, αναστήλωση του αρχαίου Θέατρου των Φθιωτίδων Θηβών, Αποθήκες Τελωνείου, η Επέκταση Δημοτικής Πινακοθήκης δίπλα στο Κτίριο Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο και το Μουσείο Ντε Κίρικο στο κτίριο Αδαμόπουλου), είναι εκείνα τα επτά έργα τα οποία μπορεί να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το 2021, με τη συνδρομή και του Συμφώνου Επιχειρησιακής Συνεργασίας (ΣΕΣ 2014 – 2020), μετά από σχετικές συνεννοήσεις που έχουν γίνει για τα παραπάνω έργα με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου