ΤΟΠΙΚΑ

Μεταξύ σφύρας και άκμονος

μεταξύ-σφύρας-και-άκμονος-851206

Επάνω: Θα ’θελα να… θα ’θελα να ’μουν κηπουρός…

Χρηματιστές πέφτουν απ΄ τα μπαλκόνια και τραπεζίτες με αλεξίπτωτα ομπρέλες. Γέμισε πτώματα η διεθνής αγορά. Αυτοί οι ίδιοι δεν είναι που πριν από λίγο καιρό εκτόξευσαν την τιμή του ρυζιού, δημιουργώντας πρόβλημα επισιτισμού στο 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού; Μόνο μια τιμωρία τους αρμόζει. Να τους βάλουν 16 ώρες την ημέρα στους ορυζώνες του Βιετνάμ για τη συλλογή του προϊόντος με το οποίο κερδοσκοπούσαν. Όχι, δεν είμαστε ανθρωποφάγοι, γιατί στις φλέβες των ανθρώπων ρέει αίμα, ενώ στις φλέβες των golden boys ρέει χλωρίνη.

Συνέχιση των διαπραγματεύσεων για το Σκοπιανό ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη χθεσινή του συνάντηση με την Ντόρα Μπακογιάννη. Μέγα λάθος του προέδρου του Συνασπισμού. Με διαπραγματευτή τη Ντόρα δεν ζητάς συνέχιση των διαπραγματεύσεων, αλλά κλείσιμο της υπόθεσης άρον-άρον. Γιατί δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει, όταν τα θέματα έχουν χειριστές μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη. Είναι ικανοί για το χειρότερο και για το… χειρότερο.

Μόνο το 55% των Ελλήνων έχει κάνει μέχρι τώρα δήλωση στο Κτηματολόγιο. Οι υπόλοιποι προσπαθούν να ξεμπερδέψουν με το φόρο ακίνητης περιουσίας.

Το καλό με τη διεθνή κρίση είναι ότι κινδυνεύουν και οι ποδοσφαιρικοί κολοσσοί της Ευρώπης. Όλοι οι μεγάλοι σύλλογοι έχουν τσουβάλια χρέη. Άντε από του χρόνου γαύροι και βάζελοι στους τελικούς των διοργανώσεων. Γιατί μπορεί να τελειώνει το χρήμα με την κρίση, αλλά το μαύρο χρήμα δεν τελειώνει ποτέ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου