ΤΟΠΙΚΑ

Προς πώληση ακίνητα του Δήμου

προς-πώληση-ακίνητα-του-δήμου-238949

Πάνω από χίλια είναι τα κτίρια, τα οικόπεδα και τα αγροτεμάχια και τα δημοτικά δάση τα οποία συνθέτουν τη μεγάλη ακίνητη περιουσία του ενιαίου Δήμου Βόλου, που μερικοί την αποτιμούν ότι μπορεί να ξεπερνά ακόμη και τα 300 εκατομ. ευρώ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αντώνης Τσελέντης

Ωστόσο ορισμένα μόνον από αυτά είναι τα φιλέτα τα οποία έχουν ωριμότητα και τα οποία υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από ιδιώτες – επενδυτές.

ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΧΩΡΟ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑΡΙΑ

Περιγραφή
Το οικόπεδο έχει εμβαδόν 1.443,80 τ.μ. και σήμερα χρησιμοποιείται ως υπαίθριος χώρος στάθμευσης οχημάτων και παιδική χαρά. Βρίσκεται στο κέντρο της Πορταριάς (δίπλα στην κεντρική πλατεία και πάνω στο δρόμο που οδηγεί από το Βόλο στην κορυφή του Πηλίου και στα χωριά του Ανατολικού Πηλίου.

Ωριμότητα έργου
Υπάρχει αρχιτεκτονική μελέτη.

Έγκριση από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Πρώην Νομαρχίας Μαγνησίας για την είσοδο – έξοδο οχημάτων από το χώρο στάθμευσης.
Εκτίμηση Προϋπολογισμού επενδυτικού σχεδίου: 3.000.000 €.

Πρόταση αξιοποίησης
Κατασκευή και λειτουργία υπόγειου χώρου στάθμευσης οχημάτων δύο επιπέδων, χωρητικότητας 200 θέσεων IX αυτοκινήτων και δύο καταστημάτων στο ισόγειο (ενός καφέ – εστιατορίου και ενός χώρου πώλησης αναμνηστικών) σε διαμορφωμένο χώρο πλατείας.
Συνολική επιφάνεια δόμησης 4.800 τ.μ.

ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΚΟΝΤΟΥ

Περιγραφή
Το Αρχοντικό Κοντού «στοιχειωμένο σπίτι» βρίσκεται στο δρόμο Βόλου -Άνω Λεχωνίων. Είναι διατηρητέο και βρίσκεται σε οικόπεδο επιφάνειας 1802,36 τ.μ. και αποτελείται από: Υπόγειο 312,94 τ.μ., Ισόγειο 206,12 τ.μ., Α’ Όροφο 212,90 τ.μ. και Β’ Όροφο 90,91 τ.μ., συνολικά 822,87 τ.μ.

Νομιμοποιητικά έγγραφα
Υπάρχει συμβόλαιο αγοράς του ακινήτου από τον Δήμο Αρτέμιδας το 2004.

Χρήσεις γης – Οροι Δόμησης
Ισχύει το Π.Δ. 11-6/4-7-80 (ΦΕΚ 374Δ’) και η τροποποίηση του με το Π.Δ. 17-4/16-5¬1997 (ΦΕΚ 383Δ’) με τον περιορισμό του άρθρου 4 του παραπάνω Διατάγματος, σύμφωνα με το οποίο «απαγορεύεται η κατασκευή οιουδήποτε κτιρίου, η χρήση του οποίου θα ωχλούσε απαραδέκτως την περιοχή, σύμφωνα με την κρίση της Ε.Π.Α.Ε.».

Ωριμότητα έργου
Υπάρχει αρχιτεκτονική μελέτη αποκατάστασης του κτιρίου. Εκτίμηση Προϋπολογισμού: 2.000.000 €

Πρόταση αξιοποίησης
Δημιουργία στο κτίριο bar – αναψυκτηρίου, εστιατορίου και χώρων εκδηλώσεων με κοινωνικό και πολιτιστικό χαρακτήρα, αξιοποιώντας την ιδιαίτερη ιστορία του κτιρίου και πιθανώς μικρού ξενώνα (boutique hotel) που θα αποτελούσε πόλο έλξης για τους λάτρεις και μελετητές των παραφυσικών φαινομένων.

ΠΕΤΡΙΝΑ ΑΓΡΙΑΣ

Περιγραφή
Τα τρία λιθόκτιστα και κεραμοσκεπή κτίσματα βρίσκονται στη Δημοτική Ενότητα Αγριάς, στον παραλιακό δρόμο Αγριάς – Σουτραλί, σε οικόπεδο έκτασης 2.886 τ.μ. που έχει χαρακτηριστεί κοινόχρηστος χώρος. Τα δύο μικρότερα κτίρια ήταν κατοικίες (μια διώροφη και μια ισόγεια) έχουν κριθεί διατηρητέα (έχουν γραμμή προστασίας), ενώ το μεσαίο ήταν ισόγειες αποθήκες.

Χρήσεις γης – Όροι Δόμησης
Τα κτίρια βρίσκονται εντός του κοινόχρηστου χώρου 115 του Σχεδίου Πόλης Αγριάς, με πρόσωπο στην παραλιακή οδό. Η περιοχή βρίσκεται εντός του τομέα VIII (αναθεώρηση) και ισχύει το Π.Δ. 23-10-90(ΦΕΚ 734 Δ’/90) για τους όρους δόμησης και αρτιότητας. Ειδικά για τις επιτρεπόμενες χρήσεις στον τομέα VIII ισχύει το άρθρο 4 παρ.5 του παραπάνω διατάγματος, στους οικοδομήσιμους χώρους που εμπίπτουν στον τομέα αυτό επιτρέπονται οι χρήσεις της γενικής κατοικίας και αναψυχής -παραθεριστικής κατοικίας-τουρισμού, όπως προσδιορίζονται από τα άρθρα 5 (παρ. 1 &2) και 9 (παρ.1 & 2) του Π.Δ. 81/80 (ΦΕΚ 27Α’).

Πρόταση αξιοποίησης
Δημιουργία καταστημάτων εστίασης, αναψυχής ή εμπορικών, με στόχο την ενίσχυση του τουριστικού χαρακτήρα της περιοχής.

Υπαίθριος χώρος κοινωνικών εκδηλώσεων (κτήμα Αγ. Ανδρέα)

Περιγραφή
Τα ακίνητα βρίσκονται στη θέση Γιουμπρούκι της Δ. Ε. Νέας Ιωνίας, επί του δρόμου προς Φυτόκο, συνολικής επιφάνειας 20.270 τ.μ. Έχει εμβαδόν 17.090,75 τ.μ. και αποτελείται από τις εξής κτιριακές εγκαταστάσεις:

1) Ναός: 160 τ.μ.,

2) Οστεοφυλάκιο: 252 τ.μ.,

3) Αποθήκη: 95 τ.μ.,

4) Γραφείο: 70 τ.μ., και

5) WC: 19 τ.μ.

Το οικόπεδο στο οποίο βρίσκεται η μονάδα catering (275, 18 τ.μ.) έχει εμβαδό 2.880,62 τ.μ. Αρχικά κατασκευάστηκε ως κτίριο τελετών και ανθοπωλείο του παρακείμενου νεκροταφείου. Στη συνέχεια παραχωρήθηκε ατύπως προς χρήση στη ΔΕΜΚΑ με την 12/2000 Απόφαση Δ.Σ. Ν. Ιωνίας, η οποία το μετέτρεψε σε μονάδα Catering με χρηματοδότηση του Β’ ΚΠΣ ΠΕΠ Θεσσαλίας με την πρότας δημιουργίας Πρότυπης Γυναικείας Συνεταιριστικής Μονάδας Catering, στα πλαίσια των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης.

Πρόταση αξιοποίησης
Δημιουργία χώρων φιλοξενίας συνεστιάσεων, δεξιώσεων, επαγγελματικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων αξιοποιώντας και επεκτείνοντας την υπάρχουσα μονάδα catering αλλά και χρησιμοποιώντας παράλληλα τον Ιερό Ναό Αγ. Ανδρέα για την τέλεση γάμων και βαφτίσεων.

ΧΩΡΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ SKATEBOARD

Περιγραφή
Ο κοινόχρηστος χώρος συνολικού εμβαδού: 4.251,61 τ.μ. βρίσκεται στη Δ. Ε. του Βόλου, στην περιοχή Καραγάτς, στο Ο.Τ. 914Ζ και περιβάλλεται από τις οδούς Γ. Δήμου, Ελύτη, Περραιβού και Κατράκη. Χαρακτηρίστηκε ως χώρος αθλητικών εγκαταστάσεων με πράξη εφαρμογής.

Πρόταση αξιοποίησης
Κατασκευή περιφραγμένου διαμορφωμένου χώρου από σκυρόδεμα με ράμπες και γεωμετρικούς όγκους κατάλληλους για τη χρήση skateboards, επιφάνειας 1.600 τ.μ. Και κατασκευή γηπέδου μπάσκετ επιφάνειας Στόχος του έργου είναι να αποτελέσει πόλο έλξης αθλητικής δραστηριότητας των νέων, αλλά και αναψυχής των κατοίκων της περιοχής.

Δημιουργία καφέ-bar εστιατορίου για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

EKΘΕΣΙΑΚΟ – ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ – ΠΕΔΙΟ ΑΡΕΩΣ

Περιγραφή
Το Εκθεσιακό Κέντρο βρίσκεται στην περιοχή της Νεάπολης στο Πεδίο Άρεως. Βρίσκεται σε οικόπεδο συνολικού εμβαδού 60.000 τ.μ. Υπάρχουν 4 κτίσματα: 1κτίσμα 1ορόφου και πατάρι 2382 τ.μ (Πολιτισμός – Αθλητισμός)2. Κτίσμα 1 ορόφου 145 τ.μ. (αναψυχή) 3. κτίσμα 1 ορόφου 400 τ.μ (Αθλητισμός – στάβλοι ιππικού ομίλου – αναψυχή) 4. κτίσμα 1 ορόφου 65 τ.μ.

Ισχύουν οι παρακάτω όροι δόμησης και αρτιότητας: Συντελεστής Δόμησης: 0,60 Μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος: 15,00 μ Μέγιστο επιτρεπόμενο ποσοστό κάλυψης: κατά ΓΟΚ Ελάχιστη πρόσοψη 16 μ – ελάχιστο εμβαδόν 1.000 τ.μ.

Ωριμότητα έργου
Υπάρχει μελέτη δημιουργίας θεματικού πάρκου της Αργούς μέσω της διαδικασίας προετοιμασίας του έργου ως ΣΔΙΤ, από την εταιρεία “ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ” προϋπολογισμού: 8.400.000 €.

Πρόταση αξιοποίησης
Δημιουργία Μουσείου για την Αργώ και Θεματικού Πάρκου εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα, Μετατροπή του εκθεσιακού – αθλητικού κέντρου σε συνεδριακό κέντρο 1.500 θέσεων ή Εναλλακτικά, αναβάθμιση, επέκταση και εκμετάλλευση των υπαρχόντων αθλητικών χώρων, με στόχο την αναψυχή και άθληση των κατοίκων της περιοχής, όπως η δημιουργία κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων, γηπέδων 5×5.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΝΙΚΗ

Περιγραφή
Ο Κινηματογράφος Νίκη βρίσκεται στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Ν. Ιωνίας και επί της οδού Αβέρωφ Γ. 14 συνολικού εμβαδού 536 τμ . Δεν χρησιμοποιείται σήμερα.

Πρόταση αξιοποίησης
Δημιουργία στο ισόγειο του κτιρίου εμπορικών καταστημάτων. Στους δύο ορόφους χώροι στάθμευσης και στην ταράτσα λειτουργία θερινού σινεμά.

ΠΑΛΙΑ ΣΦΑΓΕΙΑ

Περιγραφή
Τα Παλιά σφαγεία βρίσκονται στη θέση Μπουρμπουλήθρα, στο Πεδίο Άρεως, μέσα στη χερσαία ζώνη λιμένος Βόλου, σε οικόπεδο του Δήμου Βόλου με συνολικό εμβαδό 20.000 τ.μ. που χρησιμοποιείται ως υπαίθριος χώρος στάθμευσης οχημάτων. Το κτίριο των Παλαιών Σφαγείων είναι συνολικού εμβαδού 1.765 τ.μ.

Πρόταση αξιοποίησης
Δημιουργία εγκαταστάσεων Logistics για την αποθήκευση προϊόντων, παροχή υπηρεσιών και σχετικών πληροφοριών από την αρχική παραγγελία / παραγωγή μέχρι την τελική παράδοση στον τελικό καταναλωτή, με σκοπό την εκπλήρωση των απαιτήσεων του πελάτη.

ΝΕΑ ΣΦΑΓΕΙΑ

Περιγραφή
Τα νέα σφαγεία (Δημοτικά σφαγεία) βρίσκονται στην περιοχή της Νεάπολης και επί της οδού Λάζου 5 σε οικόπεδο συνολικού εμβαδού 36.811 τ.μ.. Υπάρχει κτίσμα 1 ορόφου 3.055 τ.μ. Έτος κατασκευής 1981

Πρόταση αξιοποίησης
Δημιουργία εγκαταστάσεων Logistics , δραστηριότητες ιδιωτών με συναφή αντικείμενα με σφαγεία και εμπορικές χρήσεις

ΟΜΑΔΑ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΣΤΙΣ Ν. ΠΑΓΑΣΕΣ


.
Περιγραφή
Α) Δύο κληροτεμάχια 180 στρέμματα και 24 στρέμματα αντίστοιχα στην περιοχή Ζευγαρολίβαδο, στις Ν. Παγασές συνολικού εμβαδού 204.000 τ.μ.. Τα
συγκεκριμένα ακίνητα συσχετίζονται και με πέντε (5) οικόπεδα στην οδό Χίλωνος τα οποία παραχωρήθηκαν με απόφαση του Νομάρχη (ΦΕΚ 77/3-2-1988) και για τα οποία υπάρχει έγκριση πολεοδομικής μελέτης.
Β) Αγροτεμάχιο εμβαδού 14.462 τ.μ.. στα Πευκάκια στις Ν. Παγασές. Εντός ΖΟΕ.

Χρήσεις γης – Όροι Δόμησης
Ζώνη Οικιστικού Ελέγχου (ΖΟΕ): 1δ (αρχαιολογικός χώρος)

Πρόταση αξιοποίησης
Δημιουργία βοτανικού κήπου ή αρχαιολογικού πάρκου (σε συνεργασία με την αρχαιολογία).

ΧΩΡΟΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ

Περιγραφή
Οικόπεδο εμβαδού :28.400 τμ χαρακτηρισμένο ως χώρος αναψυχής στην περιοχή του Αγ. Στεφάνου στο Βόλο.

Πρόταση αξιοποίησης
Δημιουργία οργανωμένου χώρου εμπορικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων ο οποίος μπορεί να εξυπηρετεί όχι μόνο τους πολίτες της γύρω περιοχής αλλά γενικότερα του ενιαίου Δήμου.

ΟΜΑΔΑ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ Ν. ΑΓΧΙΑΛΟ

Περιγραφή
Οικόπεδο (εμβαδού: 49.896 τμ) και Αγροτεμάχιο(εμβαδού: 44.545 τμ) μετά το χώρο που γίνεται η γιορτή του κρασιού και τα γήπεδα 5χ5 στην Αγχίαλο.

Πρόταση αξιοποίησης
Δημιουργία Camping για ΑΜΕΑ.

ΟΜΑΔΑ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΛΟΓΓΟΣ ΣΤΗ Ν. ΑΓΧΙΑΛΟ

Περιγραφή
Αγροτεμάχια που βρίσκονται στη θέση Λόγγος στην Ν. Αγχίαλο, συνολικού εμβαδού: 358.761 τ.μ. Είχε προταθεί να γίνει το Μεσογειακό χωριό.

Πρόταση αξιοποίησης
Κατασκευή και λειτουργία ξενοδοχειακού συγκροτήματος.

ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ

Περιγραφή
Α) Αγ. Βλασίου: το οικόπεδο έχει έκταση 3.000 τ. μ. με κτίριο 280 τ. μ. (διδακτήριο 3 αιθουσών).

Β) Αγ. Λαυρεντίου: το οικόπεδο έχει έκταση 2.722 τ. μ. με διδακτήριο 3 αιθουσών (εμβαδόν: 169 τ. μ.)

Γ) Γλαφυρών: το οικόπεδο έχει έκταση 691 τ. μ. με διδακτήριο (Κύριοι χώροι 151,60 τ.μ. Βοηθ. χώροι 57τ.μ.)

Δ) Μακρινίτσας: Κτίριο αποτελούμενο από ισόγειο και όροφο ο οποίος αποτελεί mini συνεδριακό κέντρο 150 θέσεων με πλήρη εξοπλισμό (ένα projector οροφής, ένα φορητό υπολογιστή, ένα πλήρες ηχητικό σύστημα με καταγραφικό, μία κυλιόμενη οθόνη τοίχου).

Προτάσεις αξιοποίησης
Για συνεδριακά κέντρα, Εκπαιδευτήρια από ιδιώτες, Αναψυχή και Τουριστική αξιοποίηση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου