ΤΟΠΙΚΑ

Λύνεται το πρόβλημα μεταφοράς των μαθητών

λύνεται-το-πρόβλημα-μεταφοράς-των-μαθ-851206

Νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή δεσμεύτηκε να καταθέσει ο υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος με τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Νικόλαο Λέγκα σε ό,τι αφορά το θέμα της μεταφοράς των μαθητών που φοιτούν στα ΕΠΑΛ, μετά από συνάντηση που είχε χθες ο Νομάρχης Μαγνησίας κ. Απόστολος Παπατόλιας. Σήμερα στις 10 π.μ. ο νομάρχης Μαγνησίας θα συναντηθεί με τους μαθητές των ΕΠΑΛ και τους διευθυντές των σχολικών μονάδων, προκειμένου να τους ενημερώσει για τη θετική έκβαση των συναντήσεών του στην Αθήνα.

Εν τω μεταξύ οι δαπάνες από τη μεταφορά των μαθητών των ΕΠΑΛ τόσο από τη περσινή, όσο και από τη φετινή χρονιά, μέχρι και την ψήφιση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης, όπως δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος, θα καλυφθούν από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Από την πλευρά του ο νομάρχης Μαγνησίας κ. Απόστολος Παπατόλιας εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για τις εξελίξεις από τη συνάντησή του με τον υπουργό, επισημαίνοντας πως «τα συναρμόδια υπουργεία αναγνώρισαν το δίκαιο του αιτήματος».

Ειδικότερα οι κ.κ. Παυλόπουλος και Λέγκας τόνισαν πως θα συνεχιστούν τα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ, προκειμένου να μεταφέρονται δωρεάν οι μαθητές των ΕΠΑΛ Αγριάς, Φυτόκου και 1ου Νέας Ιωνίας.

Αναφορικά με το πρόβλημα που υπάρχει με την παύση των δρομολογίων για την δωρεάν μεταφορά των μαθητών από την αρχή της σχολικής χρονιάς, ο κ. Παπατόλιας υπογράμμισε πως είναι άμεση ανάγκη να υπάρξει λύση και μάλιστα σύντομα, καθώς είναι ένα ζήτημα στο οποίο δεν χωράει αναβολή.

«Ο υπουργός Εσωτερικών αναγνώρισε το δίκαιο του αιτήματος και την κοινωνική ανάγκη συνέχισης των δρομολογίων και δεσμεύτηκε να προχωρήσει στην ικανοποίησή του», δήλωσε ικανοποιημένος ο κ. Παπατόλιας.

Να σημειωθεί πως το πρόβλημα με τη δωρεάν μεταφορά των μαθητών στα ΕΠΑΛ Αγριάς και Φυτόκου προέκυψε στα μέσα της περσινής σχολικής χρονιάς, καθώς ξεκαθαρίστηκε ότι τα δυο προαναφερόμενα σχολικά συγκροτήματα βρίσκονται εντός αστικών περιοχών και από τη νομοθεσία δεν προβλεπόταν η μίσθωση λεωφορείων για τη δωρεάν μεταφορά τους.

Όπως είναι γνωστό άλλωστε, τα προηγούμενα χρόνια η ΝΑΜ μίσθωνε λεωφορεία για τη μεταφορά των μαθητών των δυο ΕΠΑΛ, καθώς στις υποχρεώσεις της περιλαμβανόταν και η δωρεάν μεταφορά μαθητών σε μη αστικές περιοχές που εξυπηρετούνται από αστική συγκοινωνία. Ο κ. Παπατόλιας δε είχε στείλει και υπόμνημα στα συναρμόδια υπουργεία, με το οποίο ζητούσε τη χορήγηση άδειας για να συνεχιστεί η δωρεάν μεταφορά των μαθητών στα προαναφερόμενα σχολεία ως τα τέλη της σχολικής χρονιάς, καθώς και να θεωρηθούν νόμιμες οι δαπάνες για την πληρωμή των μισθωμένων λεωφορείων, αίτημα το οποίο δεν είχε γίνει τότε αποδεκτό.
Στη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Παυλόπουλος ενημέρωσε τον κ. Παπατόλια ότι προωθείται το επόμενο διάστημα στη Βουλή προς ψήφιση σχετική νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα συνέχισης των δρομολογίων του Αστικού ΚΤΕΛ για τη δωρεάν μεταφορά των μαθητών που φοιτούν στα ΕΠΑΛ, ενώ παράλληλα ο υπουργός Εσωτερικών δεσμεύτηκε για κάλυψη των περσινών αλλά και των φετινών δαπανών μεταφοράς των μαθητών μέχρι την ψήφιση της νομοθετικής ρύθμισης στη Βουλή. Το συνολικό ποσό που θα εξασφαλιστεί από το ΥΠΕΣΔΔΑ φτάνει τις 300.000 ευρώ περίπου.

Στη συνάντηση που είχε ο κ. Παπατόλιας με τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Νικ. Λέγκα, ενημερώθηκε για την κατάθεση τροπολογίας στη Βουλή, βάσει της οποίας η αρμοδιότητα αλλά και οι πόροι για τη μεταφορά των μαθητών που φοιτούν στα ΕΠΑΛ, θα περάσει στις κατά τόπους Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου