ΤΟΠΙΚΑ

Επικίνδυνο λαγοκέφαλο στα Πλατανίδια!

επικίνδυνο-λαγοκέφαλο-στα-πλατανίδι-851206

Ενα ιδιαίτερα επικίνδυνο είδος ψαριού, ο Λαγοκέφαλος, εντοπίστηκε χθες στην περιοχή των Πλατανιδίων από ψαρά. Το ψάρι παραδόθηκε στη Διεύθυνση Αλιείας και οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή ψαράδων και καταναλωτών, καθώς εάν κάποιος φάει το εν λόγω ψάρι μπορεί να επέλθει μέχρι και θάνατος.
Το ψάρι που αλιεύθηκε είναι μικρής ηλικίας και το μέγεθός του δεν ξεπερνά τα 10 εκατοστά, κάτι που δείχνει ότι υπάρχει αναπαραγωγή του εν λόγω ψαριού μέσα στον Παγασητικό Κόλπο.
Το ανησυχητικό της υπόθεσης είναι ότι το συγκεκριμένο ψάρι αλιεύθηκε εντός του Παγασητικού. Είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται Λαγοκέφαλος μέσα στον Παγασητικό Κόλπο.
Οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή και υποστηρίζουν πως πολύ σύντομα θα υπάρξει αλίευση και άλλων Λαγοκέφαλων.
Η παραπλάνηση είναι εύκολη, καθώς μοιάζει στα εμπορεύσιμα είδη όπως είναι ο γαύρος, η μαρίδα κλπ. Πρέπει οι καταναλωτές να προσέξουν όταν αγοράζουν ψάρια και αν παρατηρήσουν κάτι παράξενο, καλό θα είναι να μην διακινδυνέψουν να το χρησιμοποιήσουν και να το πάνε στην Υπηρεσία για να γίνει η απαραίτητη ταυτοποίηση.
Να σημειωθεί πως στα εντόσθια του Λαγοκέφαλου υπάρχει μια άκρως επικίνδυνη τοξίνη η οποία εάν καταναλωθεί, μπορεί να επιφέρει ακόμα και το θάνατο. Η τοξίνη αδρανοποιεί το σύστημα και απονευρώνει τις λειτουργίες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου