ΤΟΠΙΚΑ

Κριτική Παύλου Μαβίδη στον Κυρ. Μήτρου

κριτική-παύλου-μαβίδη-στον-κυρ-μήτρο-851206

Ευθύνες στην προηγούμενη δημοτική αρχή επέρριψε ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Παύλος Μαβίδης, σε ό,τι αφορά το θέμα των εργολαβιών, για αδράνεια και αδιαφορία στελέχωσης των υπηρεσιών πρασίνου και καθαριότητας με υπαλλήλους, αναγκάζοντας της σημερινή αρχή να προβαίνει σε εργολαβίες για να μην γίνει η Νέα Ιωνία «ζούγκλα».
Από τον Φεβρουάριο του 2007 ως και σήμερα, όπως τόνισε ο κ. Μαβίδης, παρόλο που έγιναν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και για το πράσινο και για την καθαριότητα, στην τελευταία εγκρίθηκαν 21 θέσεις μεν, στη πορεία βγήκαν οι καταστάσεις, χωρίς ωστόσο να έρθουν οι τελικές καταστάσεις μέχρι και σήμερα.
«Σήμερα έχουμε 20 μήνες δημοτική αρχή και δεν έχουν έρθει οι εργαζόμενοι, έχουμε έλλειψη προσωπικού, κάτι που δεν φροντίσανε οι προηγούμενοι να στελεχώσουνε με τις κατάλληλες διαδικασίες, έτσι ώστε σήμερα να έχουμε τη δυνατότητα να μην κάνουμε εργολαβίες, γιατί και εγώ σήμερα δεν θα ήμουνα σε αυτή τη δύσκολη θέση», τόνισε ο κ. Μαβίδης.
Απαραίτητες χαρακτήρισε τις εργολαβίες ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, καθώς «αν δεν δώσουμε εργολαβία για το πράσινο, για παράδειγμα, τα χορτάρια θα μεγαλώσουν και ποιος θα τα κουρέψει; Είναι λογικό λοιπόν να τη δώσουμε. Η υπηρεσία καθαριότητας στο δήμο αυτή τη στιγμή έχει 9 εργαζόμενους μόνο. Αυτούς παραλάβαμε. Κάναμε ότι περνούσε και περνάει από το χέρι μας να έχουμε μόνιμες θέσεις εργασίας, αλλά δεν θα αφήσουμε το δήμο χωρίς προσωπικό και θα έχουμε διαρκή παρέμβαση έως ότου από τον ΑΣΕΠ έρθουν οι τελικοί πίνακες», δήλωσε ο κ. Μαβίδης.
Αναφορικά με τη γνωμοδότηση του ελεγκτικού συνεδρίου για τις εργολαβίες, η οποία λέει ότι απαγορεύεται η εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε εργολάβους, την οποία έδωσε ο κ. Μήτρου στη δημοσιότητα, ο Δήμαρχος επισήμανε πως όποιος προσπαθεί να δημιουργήσει προβλήματα στη λειτουργία της αυτοδιοίκησης, κάνει ζημιά σε αυτή.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου