ΤΟΠΙΚΑ

Είπε ονόματα και παραιτήθηκε

είπε-ονόματα-και-παραιτήθηκε-851206

Υπό παραίτηση τελεί από χθες ο αντιδήμαρχος Βόλου Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Βαγγέλης Καπούλας. Παραμένει στην ομάδα πλειοψηφίας και στηρίζει τον Αλέκο Βούλγαρη ως απλός δημοτικός σύμβουλος.
Εξελίξεις αναμένονται στην ομάδα πλειοψηφίας μετά την επιστροφή του δημάρχου Βόλου Αλέκου Βούλγαρη από την Πεσκάρα της Ιταλίας.
Ο κ. Βούλγαρης ενημερώθηκε τηλεφωνικά χθες από τους συνεργάτες του για την παραίτηση του κ.Καπούλα και επισήμανε ότι “ενόσω βρίσκεται στην Ιταλία για τους Μεσογειακούς Αγώνες, δεν πρόκειται να πάρει την οποιαδήποτε απόφαση, πριν σταθμίσει όλα τα γεγονότα και εκτιμήσει τα δεδομένα”.
Ο δήμαρχος Βόλου φέρεται να είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος για τη διάσταση που πήρε η νέα κρίση στο Δήμο Βόλου με αφορμή την ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων και, όπως λένε οι πληροφορίες, είναι αποφασισμένος επιστρέφοντας αύριο να απευθύνει “τελεσίγραφα” προς πάσα κατεύθυνση, με στόχο να σταματήσει το διαρκές ροκάνισμα που εκτιμά ότι γίνεται εις βάρος της δημοτικής αρχής.
Ο κ. Βούλγαρης δεν πρόκειται να κάνει αποδεκτή την παραίτηση πριν επιστρέψει στο Βόλο και συνομιλήσει με τον κ. Καπούλα, ενώ χθες το απόγευμα διαψεύστηκε αρμοδίως από το Δήμο Βόλου κάθε πληροφορία περί του αντιθέτου.
Μπορεί για ορισμένους η παραίτηση να θεωρήθηκε κεραυνός εν αιθρία, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος ήταν έντονα προβληματισμένος μετά και τις “εκμυστηρεύσεις” στελεχών του ΠΑΣΟΚ εκτός Ν.Ε. και δημοτικής ομάδας, ότι υπάρχει σχέδιο αποδόμησης του δημάρχου Βόλου Αλέκου Βούλγαρη.
Ο κ. Καπούλας δημοσιοποίησε αυτές τις πληροφορίες σε συνέντευξη Τύπου και από εκεί και πέρα άνοιξαν ο ασκός του Αιόλου, αφού -όπως τονίζουν στενοί του συνεργάτες- επιχειρήθηκε να εμφανιστεί ο πρώην αντιδήμαρχος ως “η πηγή του προβλήματος”.
“Η παραίτηση για τον ίδιο” ήταν μονόδρομος, υπογράμμιζαν χθες χαρακτηριστικά άνθρωποι του στενού του περιβάλλοντος, προκειμένου να αποδειχθεί ότι “άλλοι είναι αυτοί που υπονομεύουν τη δημοτική αρχή και τον κ. Βούλγαρη, που θα αποκαλυφθούν σύντομα, αφού -όπως εκτιμούν- οι επιθέσεις στο πρόσωπο του δημάρχου Βόλου όχι μόνο θα συνεχιστούν, αλλά και θα ενταθούν.
Ο κ. Καπούλας στην γραπτή ανακοίνωση της παραίτησής του κατονομάζει την πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων στους ΟΤΑ κ. Δέσποινα Κούτνα και τον υποψήφιο Γραμματέα της Ν.Ε του ΠΑΣΟΚ Χρήστο Νικόπουλο ότι βρίσκονται μεταξύ όσων υπονομεύουν τη δημοτική αρχή, άποψη που φέρεται να συμμερίζονται και άλλοι τόσο μέσα στη δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας, όσο και στο τοπικό ΠΑΣΟΚ, “φωτογραφίζοντας” στο πάζλ και άλλα στελέχη, χωρίς ωστόσο προς το παρόν να τα κατονομάζουν.
Η παραίτηση του αντιδημάρχου κοινοποιήθηκε στον δημαρχεύοντα αναπληρωτή δημάρχου Απόστολο Φοινικόπουλο, που σε μία πρώτη αντίδραση δήλωσε: “ Εγώ θα καλούσα όλες τις πλευρές να το ξανασκεφτούν.Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος έχει βρεθεί -αδίκως κατά την άποψή μου- στο στόχαστρο τις τελευταίες ημέρες. Χρειάζεται ψυχραιμία και πάνω από όλα αυτό που προέχει είναι η ενότητα της παράταξης και το συμφέρον της πόλης.”
Στο ίδιο ύφος και ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φώτης, που επισήμανε ότι ο κ. Καπούλας είναι χρήσιμος στο Δήμο Βόλου.
“Η παραίτηση του κ. Καπούλα δεν πρόκειται να λύσει κανένα πρόβλημα προσωπικών και εσωτερικών αντιπαραθέσεων» σχολίασε στο TRT και στην εκπομπή του Σωτήρη Πολύζου η βουλευτής κ. Ροδούλα Ζήση, ενώ με γραπτή του δήλωση ο βουλευτής Κώστας Καρτάλης στηρίζει τη δημοτική αρχή, υπογραμμίζοντας ότι “αυτό που προέχει είναι η πρόσθεση και όχι η αφαίρεση”.

“Δεν θα γίνω μέρος
του προβλήματος…”

Με μία γραπτή δήλωση με την οποία ουσιαστικά ο πρώην πλέον αντιδήμαρχος επιχειρεί να θέσει προς των ευθυνών τους όσους κατά την εκτίμησή του υπονομεύουν μέσα από το ΠΑΣΟΚ τη δημοτική αρχή του Βόλου, ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να γίνει μέρος του προβλήματος και υπογραμμίζει:

“Επειδή τα τελευταία γεγονότα σχετικά με τη δημοτική αρχή Βόλου τείνουν να πάρουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις, είμαι υποχρεωμένος να υποβάλω την παραίτησή μου από τη θέση του αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής.
Εξήγησα σε προηγούμενες ανακοινώσεις και συνεντεύξεις μου ότι ορισμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, εκτός Νομαρχιακής Επιτροπής και εκτός της δημοτικής ομάδας πλειοψηφίας, βάλλουν ευθέως και απροκάλυπτα εναντίον του δημάρχου και της δημοτικής αρχής, για λόγους που ανάγονται σε καθαρά δικές τους εσωκομματικές διαδικασίες. Κατονόμασα μάλιστα τη γνωστή συνδικαλίστρια, που με τα καμώματά της έχει κάνει άνω κάτω το Δήμο Βόλου και τον υποψήφιο Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.
Οι ίδιοι, και πιο συγκεκριμένα, η πρώτη με τις πράξεις της και τις επιλογές της και ο δεύτερος με τα λεγόμενά του, εξαπολύουν τη χειρότερη πολεμική εναντίον του εκλεγμένου δημάρχου, παίζοντας το ρόλο που επιθυμούν εξωθεσμικά κέντρα.
Δεν είμαι διατεθειμένος να συμμετέχω σε κομματικές ίντριγκες, πολύ περισσότερο ενός πολιτικού φορέα στον οποίο δεν ανήκω.
Παραμένω καθαρά αυτοδιοικητικός. Είμαι από εκείνους που πιστεύουν ότι άλλος είναι ο ρόλος του Δήμου και άλλος ο ρόλος του κόμματος. Γι’ αυτό και συνεργάστηκα με τον Αλέκο Βούλγαρη.
Όσα στελέχη του ΠΑΣΟΚ είτε με την ιδιότητα του συνδικαλιστή είτε με την ιδιότητα του απλού μέλους τραυματίζουν τη δημοτική αρχή Βόλου, ας απολογηθούν στους συμπολίτες που την εξέλεξαν. Σε μένα δεν οφείλουν καμία απολογία.
Τέλος επειδή δεν επιθυμώ να γίνω «μέρος» εσωκομματικών προβλημάτων και πάνω από όλα δεν είμαι εξαρτημένος από καμία καρέκλα, παρά μόνο στρατευμένος στα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών, καταθέτω σήμερα την παραίτησή μου από το αξίωμα που μου ανέθεσε ο Δήμαρχος και η ετυμηγορία των πολιτών και ουδείς άλλος.
Δηλώνω επίσης ότι παραμένω στην ομάδα πλειοψηφίας και στηρίζω το Δήμαρχο Βόλου Αλέκο Βούλγαρη, το χαρακτήρα του οποίου εκτιμώ, έχοντας τη βεβαιότητα ότι και εκείνος εργάζεται με γνώμονα το συμφέρον της πόλης, παρά τα όσα απεργάζονται ορισμένοι άλλοι, λίγοι, αλλά δυστυχώς αδίστακτοι στις επιδιώξεις τους.”

Μπαράζ δηλώσεων…

Πήραν φωτιά από νωρίς χθες το μεσημέρι τα τηλέφωνα των στελεχών με το που έγινε γνωστή η παραίτηση του κ. Καπούλα.
Στήριξη στη δημοτική αρχή παρείχε ο βουλευτής Κώστας Καρτάλης με γραπτή του δήλωση, τονίζοντας:
«H δημοτική αρχή εξελέγη με τη μεγάλη εμπιστοσύνη των πολιτών του Βόλου και υλοποιεί με την ουσιαστική και πολύτιμη συμβολή των εργαζόμενων του Δήμου ένα σοβαρό έργο για την πόλη και την ποιότητα ζωής των πολιτών και μάλιστα σε αντίξοες οικονομικές συνθήκες, που μεταφράζονται σε σημαντική περικοπή της επιχορήγησης που λαμβάνει από τα αρμόδια Υπουργεία. Χρειάζεται τη στήριξη όλων ανεξαρτήτως, πώς ο καθένας μας τοποθετείται κομματικά. Σε ό,τι με αφορά, διεκδικώ και υποστηρίζω την πρόσθεση δυνάμεων και όχι την αφαίρεση. Διεκδικώ ψυχραιμία από όλους και υποστηρίζω την αποφυγή των δηλώσεων που απομακρύνουν τους πολίτες από αυτά που πραγματικά τους απασχολούν. Εύχομαι κάθε επιτυχία στο Δήμαρχο Βόλου στην προσπάθεια να στηρίξει, στην Πεσκάρα όπου βρίσκεται, τα συμφέροντα της πόλης του Βόλου σε ό,τι αφορά τους Μεσογειακούς Αγώνες.»

“Πιστεύω στην πολυφωνία. «Όσοι λένε την άποψή τους δημόσια, καλά κάνουν. Όσοι κρίνουν δημόσια εκφρασμένες απόψεις, καλά κάνουν» δήλωσε χθες το μεσημέρι στο TRT η έτερη βουλευτής Ροδούλα Ζήση. «Η δική μου δήλωση έχει να κάνει με το αυτονόητο. Δεν είναι αινιγματική, ούτε έχει συνειρμούς. Σέβομαι τους θεσμούς και ο δήμαρχος είναι θεσμός που έχει την εντολή και τη στήριξη των πολιτών του Βόλου. Αυτή η τιμή πάντα για μένα και για όλον τον κόσμο είναι το σημαντικότερο αξίωμα, αποτελεί δέσμευση απέναντι σε κείνους που μας δίνουν εντολή και τιμή να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες και τις ανάγκες τους. Υπολογίζω πολύ στο θεσμό της Αυτοδιοίκησης. Η παραίτηση του κ. Καπούλα αφορά στην ομάδα πλειοψηφίας, στην οποία εγώ προσωπικά δεν έχω ανακατευθεί ποτέ. Αφορά στο δήμαρχο, τη δημοτική αρχή, τη μεταξύ τους συνεργασία και συνοχή. Αν η κατάσταση είχε πρόβλημα από προσωπικές επιβουλές, δεν νομίζω ότι η παραίτηση εκτονώνει την κατάσταση. Η παραίτηση ενός αντιδημάρχου, που στον τομέα της αρμοδιότητάς του έχει δώσει θετικά δείγματα γραφής διαχρονικά, δεν νομίζω ότι μπορεί να λύσει προβλήματα προσωπικών αντιπαραθέσεων κι εσωστρέφειας».
Ο Συντονιστής της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Γιώργος Φώτης με τη σειρά του δήλωσε “Δεν νομίζω ότι βοηθά σε τίποτα αυτή η αντιπαράθεση, που δυστυχώς κατέληξε σε μία παραίτηση που δημιουργεί προβλήματα στο Δήμο. Να τελειώσει εδώ. Δεν έχουμε την πολυτέλεια για προσωπικές αντιπαραθέσεις.
Ο κ. Καπούλας έχει τις πληροφορίες του και είναι αξιόπιστος. Δεν υπάρχουν άλλωστε διαψεύσεις. Το ΠΑΣΟΚ είναι μεγάλο κόμμα. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και προσωπικές απόψεις και φιλοδοξίες που δημιουργούν πρόβλημα.
Η εικόνα που βγαίνει στον κόσμο είναι ότι αυτοί τρώγονται… και ο κόσμος έχει προβλήματα.Θα πρέπει και γίνονται κινήσεις να κλείσουμε όλα αυτά τα ζητήματα που αφορούν στην εσωστρέφεια. Με την ιδιότητά μου ως πολίτη θα συμφωνήσω με την έκκληση Φοινικόπουλου να ξανασκεφθεί την παραίτησή του. Είναι χρήσιμος για τη Δημοκρατική Συνεργασία και χρήσιμος για την πόλη”.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου