ΤΟΠΙΚΑ

Ο Δημ. Κουρέτας στο «Ποτάμι» του Στ. Θεοδωράκη…

ο-δημ-κουρέτας-στο-ποτάμι-του-στ-θεο-242089

Ο αντιπρύτανης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, καθηγητής Βιοχημείας και βραβευμένος για την καινοτομική του δράση από την ΕΕ Δημ. Κουρέτας μεταξύ των στελεχών που στηρίζουν το πολιτικό κίνημα «Το Ποτάμι» που ίδρυσε μόλις πριν από λίγες μέρες ο γνωστός δημοσιογράφος Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο Στ. Θεοδωράκης χθες ανακοίνωσε τα 30 ιδρυτικά μέλη της πολιτικής κίνησης μεταξύ των οποίων και τον αντιπρύτανη του Παν. Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα, που έχει πλούσια δράση επιστημονική αλλά και κοινωνική ενώ επίσης ασχολείται ιδιαίτερα με τα κοινά, με την πολιτική.

Ερωτηθείς χθες από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ επιβεβαίωσε τη στήριξή του στο εγχείρημα του Στ. Θεοδωράκη χωρίς όμως να προβεί σε περισσότερες λεπτομέρειες αφού όπως τόνισε τις επόμενες μέρες θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου και θα αναφερθεί αναλυτικά στην πρωτοβουλία ίδρυσης της πολιτικής κίνησης «Το Ποτάμι». Έσπευσε ωστόσο να διευκρινίσει όταν ρωτήθηκε ότι αυτή η πρωτοβουλία δεν έχει καμία σχέση με την κοινή κάθοδό του με το ψηφοδέλτιο του Κώστα Αγοραστού στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Όπως είναι γνωστό ο κ. Κουρέτας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 ήταν επικεφαλής ψηφοδελτίου, εκλέχτηκε περιφερειακός σύμβουλος ενώ διατέλεσε και Γραμματέας του αιρετού περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί εν όψει των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαίου ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και περιφερειακός σύμβουλος θα είναι υποψήφιος ως συνεργαζόμενος με την παράταξη του νυν περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού.

Ο Δημήτρης Κουρέτας είναι εμπειρογνώμονας στην ΕΕ στην τεχνολογική πλατφόρμα «Food for life» για την περίοδο 2007-2013 και μέλος του συμβουλίου Καινοτομίας της Περιφέρειας και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Είναι επιστημονικός υπεύθυνος της εταιρείας υψηλής τεχνολογίας Eatwalk που έχει αντικείμενο τα βιολειτουργικά τρόφιμα και έχει έδρα στη Νέα Υόρκη. Έχει λάβει αρκετά βραβεία από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη δουλειά του στον τομέα των καινοτόμων τροφίμων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου