ΤΟΠΙΚΑ

Εκτός ΠΕΔΥ βασικές ειδικότητες

εκτός-πεδυ-βασικές-ειδικότητες-242137

Αρκετές ειδικότητες…εκτός ΠΕΔΥ στο Βόλο. Στη Μαγνησία, μόλις 30 συνολικά γιατροί από τους 77 ΕΟΠΥΥ θα συνεχίσουν στον νέο οργανισμό.Από τις ειδικότητες, οι γιατροί που κατέθεσαν αίτηση αμέσως είναι οι οδοντίατροι ενώ σε όλες τις άλλες ειδικότητες υπήρχε μεγάλη επιφυλακτικότητα και ελάχιστο ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με πληροφορίες ισχνό ήταν το ενδιαφέρον για ειδικότητες όπως μαιευτική – γυναικολογίας, ψυχιατρικής, παιδιατρικής νεφρολογίας, ρευματολογίας και γενικής ιατρικής.

Όσες ειδικότητες δεν υπέβαλαν αίτηση, αναμένουν το Υπουργείο Υγείας να προκηρύξει τη δυνατότητα άμεσης σύναψης σύμβασης με το ΠΕΔΥ προκειμένου οι ιδιώτες γιατροί να δέχονται ασφαλισμένους στο ιδιωτικό τους ιατρείο.

Πάντως το δέλεαρ για να μείνουν οι γιατροί εκτός ΠΕΔΥ ήταν αρκετά δελεαστικό σύμφωνα με τους ίδιους τους γιατροί καθώς οι ιδιώτες συμβεβλημένοι γιατροί θα μπορούν να δέχονται έως 400 επισκέψεις το μήνα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι παίρνοντας από το Δημόσιο 10 ευρώ την επίσκεψη, θα έχουν να λαμβάνουν 4.000 ευρώ μηνιαίως, τις περισσότερες φορές, απλώς για να συνταγογραφούν και όχι να εξετάζουν.

Ο διευθυντής της Νομαρχιακής Μονάδας του ΙΚΑ Γ. Μπακούλας που επίσης έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα μέχρι να λειτουργήσει το νέο σύστημα ερωτηθείς από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ τόνισε ότι στις 20 Μαρτίου θα πρέπει να λειτουργήσει το νέο σύστημα όπως τουλάχιστον έχει δεσμευτεί το Υπουργείο Υγείας. «Οι υποσχέσεις πρέπει να τηρηθούν στο ακέραιο ανέφερε ο ίδιος διότι πρόκειται για το αίμα των ίδιων των ασφαλισμένων. Οι μονάδες πρέπει να ανοίξουν άμεσα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας του ΕΟΠΥΥ, για τη μεταβατική μεταρρυθμιστική περίοδο και μέχρι τη λειτουργία του νέου φορέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ο ΕΟΠΥΥ εξέδωσε ειδική εγκύκλιο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων στην οποία μεταξύ άλλων επισημαίνονται οι εξής χρηστικές πληροφορίες.

Στη μεταβατική αυτή περίοδο, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη παρέχεται από τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ ιατρούς, στους οποίους δόθηκε δικαίωμα 400 επισκέψεων ασθενών ανά μήνα και από τα εξωτερικά ιατρεία των κρατικών Νοσοκομείων, τακτικά και επείγοντα, από τα Κέντρα Υγείας και από τα Περιφερειακά ιατρεία αυτών

Ελεγκτές γιατροί υπάρχουν στο Νοσοκομείο Βόλου και στα Κέντρα Υγείας Έργο των ελεγκτών είναι η έγκριση ή μη παροχών (οπτικά, φυσικοθεραπείες, ειδική αγωγή, κλπ) όπως αυτές ορίζονται από τον ΕΚΠΥ αλλά προσωρινά και για τις αναρρωτικές άδειες. Τα θέματα που θα εξετάζει η Ιατρική Υπηρεσία του Νοσοκομείου Βόλου στο «πόδι» των Επιτροπών αφορούν πάσης φύσεως αναρρωτικές άδειες, χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας σε τέκνα-μέλη οικογένειας λόγω ανικανότητας για κάθε βιοποριστικό επάγγελμα, και πιθανά εκκρεμούντα αιτήματα για χορήγηση πρόσθετων ειδών-μηχανημάτων αποκατάστασης κτλ.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου