ΤΟΠΙΚΑ

«Τσιμπάει» η τιμή των καυσίμων

τσιμπάει-η-τιμή-των-καυσίμων-242243

Ανοδικά φαίνεται ότι κινούνται τις τελευταίες ημέρες οι τιμές τόσο της βενζίνης όσο και του πετρελαίου, με τον πρόεδρο του Σωματείου Βενζινοπωλών Νομού Μαγνησίας κ. Απόστολο Βολιώτη, να αποδίδει αυτή την αύξηση στις εξελίξεις στην Ουκρανία, προβλέποντας ότι όσο περνούν οι μέρες πιθανότατα θα κινηθεί ανοδικά η τιμή των καυσίμων.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Συγκεκριμένα σήμερα η τιμή της αμόλυβδης κατά μέσο όρο στη Μαγνησία έχει φτάσει τα 1,65 ευρώ το λίτρο ενώ πριν λίγες ημέρες κινούνταν γύρω στο 1,62 με 1,60 ευρώ το λίτρο. Αντίστοιχα η τιμή του πετρελαίου φτάνει σήμερα κατά μέσο όρο στη Μαγνησία το 1,38 ευρώ το λίτρο ενώ τις προηγούμενες ημέρες κινούνταν γύρω στο 1,35 ευρώ το λίτρο.

Βέβαια, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Βενζινοπωλών Νομού Μαγνησίας όσο περνούν οι ημέρες – εξαιτίας των εξελίξεων στην Ουκρανία- πιθανότατα οι καταναλωτές από μέρα σε μέρα να παρατηρούν διαφορές στις τιμές των καυσίμων. «Στις τιμές των καυσίμων παρατηρήθηκε μια μικρή αύξηση των 2-3 λεπτών. Πιστεύουμε ότι δεν θα δούμε κάποια μεγάλη διαφορά στις τιμές ωστόσο εκτιμάται ότι οι τιμές πιθανότατα θα κινηθούν ανοδικά λόγω των εξελίξεων και της αστάθειας του υπάρχει», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Βολιώτης.

Προβληματισμός για τα διόδια

Oσον αφορά στην κίνηση του τριημέρου που πέρασε, οι πρατηριούχοι αναφέρουν ότι δούλεψαν απλά λίγο καλύτερα απ’ ότι μια κοινή ημέρα ενώ επισημαίνουν ότι όλοι οι επισκέπτες διαμαρτύρονταν για τις τιμές των διοδίων.

Σύμφωνα με τους πρατηριούχους η κίνηση του τριημέρου στα βενζινάδικα, ήταν περίπου 40% πάνω συγκριτικά με μια καθημερινή ωστόσο οι ποσότητες των καυσίμων που διατέθηκαν ήταν περιορισμένες, συγκριτικά με άλλες χρονιές.

«Τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων δεν γέμισαν, μπήκε μόνο η βενζίνη που χρειάζονταν ο καθένας για τη διαδρομή που θα ακολουθούσε. Σχεδόν όλοι οι επισκέπτες που πέρασαν από το πρατήριο διαμαρτύρονταν για τις τιμές των διοδίων, οι οποίες έχουν αυξηθεί σημαντικά», ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Ν. Μαγνησίας προσθέτοντας ότι εκτός των άλλων ο καιρός του τριημέρου περιόρισε επίσης σημαντικά τις μετακινήσεις των επισκεπτών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου