ΤΟΠΙΚΑ

Στην Κωνσταντινούπολη ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος

στην-κωνσταντινούπολη-ο-μητροπολίτη-242426

Στην Κωνσταντινούπολη, έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, θα πραγματοποιηθεί, από τις 6 έως 9 Μαρτίου, η Σύναξη των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών, την οποία συγκάλεσε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος. Με απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο θα συνοδεύουν στην Κωνσταντινούπολη οι Σεβ. Μητροπολίτες Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος και Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

Σύμφωνα με σχετικό Ανακοινωθέν του Οικουμενικού Πατριαρχείου «συνέρχονται εις Ιεράν Σύναξιν εν Φαναρίω οι Προκαθήμενοι πασών των Ορθοδόξων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών διά να διαβουλευθούν επί θεμάτων αφορώντων εις σύμπασαν την υπ᾿ ουρανόν Ορθοδοξίαν, μάλιστα δέ εις τα διαδικαστικά της συγκλήσεως της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, η προετοιμασία της οποίας βαίνει προς το τέλος αυτής…».

Η Ιερά Σύναξη των Ορθοδόξων Προκαθημένων θα κορυφωθεί με το Πατριαρχικό Συλλείτουργο, που θα τελεστεί την Κυριακή 9 Μαρτίου, Κυριακή της Ορθοδοξίας, στον Πατριαρχικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου. Στη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας θα αναγνωσθεί «το Μήνυμα των Προκαθημένων προς τα πληρώματα των Αγιωτάτων κατ᾿ αυτούς Εκκλησιών και προς τον κόσμον όλον».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου