ΤΟΠΙΚΑ

Σοβαρότητα και αισιοδοξία στην Εθνική

σοβαρότητα-και-αισιοδοξία-στην-εθνικ-851206

Με το «δύο στα δύο» στο «τσεπάκι» της στο ξεκίνημα των προκριματικών του Μουντιάλ του 2010, η Εθνική ομάδα συγκεντρώθηκε χθες το πρωί εν όψει των δύο εντός έδρας αγώνων που θα δώσει, με Μολδαβία (11/10) και Ελβετία (15/10).
Για αυτές τις δύο αναμετρήσεις μίλησε ο Νίκος Λυμπερόπουλος, ο οποίος συνέστησε προσοχή, προκειμένου να γίνει πραγματικότητα το «τέσσερα στα τέσσερα». «Αν πάρουμε δύο νίκες, θα έχουμε θέσει τις βάσεις για την πρόκριση. Ωστόσο το ματς με την Μολβαδία δεν είναι εύκολο, ελπίζω να το καθαρίσουμε νωρίς», τόνισε ο άσος της Αιντραχτ. «Εχουμε ήδη πετύχει δύο νίκες και αν κάνουμε το ίδιο και στα επόμενα ματς που έχουμε μπροστά ματς θα έχουμε θέσει τις βάσεις για την πρόκριση. Ολα όμως είναι υποθετικά τώρα, έχουμε δύο δύσκολα παιχνίδια μπροστά και πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε σοβαρά και τα δύο, αρχής γενομένης το Σάββατο με την Μολδαβία. Αν παρουσιαστούμε όπως πρέπει και το δούμε με την ανάλογη συγκέντρωση, θα το κερδίσουμε», συμπλήρωσε.
Ο «Λύμπε» διατηρεί εξαιρετικά παράδοση κόντρα στη Μολδαβία, κόντρα στην οποία είχε σκοράρει δύο νικητήρια γκολ, στις ισάριθμες αναμετρήσεις των δύο ομάδων, στο πλαίσιο των προκριματικών του Euro 2008: «Υποτίθεται στα χαρτιά μπορεί να φαίνονται εύκολα κάποια ματς, ιδίως γι’ αυτούς που ίσως δεν γνωρίζουν πολλά. Εμείς ξέρουμε και το έχει δείξει το παρελθόν και με τον ίδιο αντίπαλο, ότι αν δεν μοχθήσεις στο γήπεδο, αν δεν προσπαθήσεις 100% δεν μπορείς να κερδίσεις κανέναν. Ελπίζω αυτή τη φορά να μη χρειαστεί να φτάσουμε στο τέλος και να καθαρίσουμε από νωρίς το ματς», δήλωσε, ενώ θέλησε να στείλει μήνυμα στον κόσμο, εν όψει των δύο αγώνων που θα γίνουν στο γήπεδο «Καραϊσκάκη»: «Το μήνυμα στον κόσμο είναι πάντα το ίδιο, να είναι δίπλα στην Εθνική. Η Εθνική είναι υπόθεση όλων, όχι των παικτών ή του τεχνικού επιτελείου, είναι όλη της Ελλάδας. Ο κόσμος πρέπει ανεξαρτήτως αποτελέσματος να γεμίζει το γήπεδο».
Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος από την πλευρά του επεσήμανε: «Κάναμε ένα πολύ καλό ξεκίνημα με δύο νίκες, τώρα έχουμε δυο παιχνίδια στην έδρα μας, τα οποία είμαστε υποχρεωμένοι να τα κερδίσουμε κι εφόσον πάνε όλα καλά θα είμαστε πολύ κοντά στον στόχο μας.
Θεωρητικά οι μικρές ομάδες πάντα είναι επικίνδυνες και θέλουν πολύ προσοχή, όπως όλα τα παιχνίδια άλλωστε. Οι Μολδαβοί τα τελευταία χρόνια έχουν δείξει ότι διαθέτουν μια συγκροτημένη ομάδα, η οποία και θέλει πάρα πολύ προσοχή. Πιστεύω ότι ο κόσμος θα είναι δίπλα μας και θα μας στηρίξει».
Οσο για το τι θα χρειαστεί η Εθνική για να περάσει με επιτυχία και τα δύο αυτά παιχνίδια; «Η Εθνική διαθέτει πολύ καλό σύνολο και ποιότητα. Χρειάζεται να είμαστε συγκεντρωμένοι και στα 90 λεπτά, για να πάρουμε το ματς του Σαββάτου και μετά κοιτάμε και το επόμενο», σχολίασε ενώ για τα προβλήματα με τους Καραγκούνη και Σεϊταρίδη επεσήμανε: «Υπάρχει βάθος στην ομάδα, υπάρχουν κι άλλοι που μπορούν να προσφέρουν. Πρόκειται ασφαλώς για δύο σημαντικούς ποδοσφαιριστές, θα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει…».
Από την πλευρά του ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος τόνισε: «Δεν έχει κριθεί ακόμη τίποτα, υπάρχουν πολλά παιχνίδια στην προκριματική φάση. Εχουμε μπροστά μας δυο πολύ σημαντικούς αγώνες, τους πρώτους που δίνουμε στην έδρα μας. Αν θέλουμε να φτάσουμε στο Μουντιάλ θα πρέπει να κερδίσουμε αυτά τα παιχνίδια. Πιστεύω πως ο κόσμος θα ανταποκριθεί, η Εθνική έχει κάνει πολύ καλό ξεκίνημα και δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος να μην έρθει ο κόσμος στο γήπεδο. Το κλίμα στην ομάδα, το γεγονός ότι είναι όλοι ενωμένοι, βοηθάει πάρα πολύ. Αν η Εθνική είναι καλή, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα».

Πρόβλημα με Σεϊταρίδη
Στη χώρα μας αναμενόταν χθες το βράδυ ο Γιούρκας Σεϊταρίδης. Ο γιατρός της Εθνικής ποδοσφαίρου, κ. Χριστόπουλος, βρέθηκε στην Ισπανία και κατάφερε να πάρει το «ok» από την Ατλέτικο Μαδρίτης για να τον συμπεριλάβει στην αποστολή του Ότο Ρεχάγκελ. Θυμίζουμε πως αρχικά οι «ροχιμπλάνκος» αρνήθηκαν την συμμετοχή του Έλληνα μπακ στα παιχνίδια των προκριματικών με τις Μολδαβία και Ελβετία (11 και 15/10 αντίστοιχα), ισχυριζόμενοι πως είναι τραυματίας.
Πράγματι, ο Γιούρκας ταλαιπωρείται από οίδημα και, πλέον, τα πάντα είναι στο «χέρι» της ελληνικής Ομοσπονδίας και του τεχνικού επιτελείου της «γαλανόλευκης». Θα δοθούν εγγυήσεις πως αν χρησιμοποιηθεί και η κατάστασή του επιδεινωθεί, η ομάδα του θα λάβει αποζημίωση… Οι πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν πως δύσκολα θα βρίσκεται στα πλάνα του Ρεχάγκελ για το σαββατιάτικο ματς.
Όσον αφορά τον Γιώργο Καραγκούνη, οι πιθανότητες να παίξει στο πρώτο εντός έδρας ματς με τους Μολδαβούς είναι μηδαμινές, μια και η 20μερης αποχή του από την αγωνιστική δραστηριότητα τον έχει αφήσει πολύ πίσω.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου