ΤΟΠΙΚΑ

«Επνιξαν» τη Μπουρμπουλήθρα

επνιξαν-τη-μπουρμπουλήθρα-244023

Για την έντονη δυσοσμία αλλά και τα νερά που έχουν «πλημμυρήσει» την περιοχή της Μπουρμπουλήθρας, εξαιτίας της διαδικασίας του αδειάσματος αγωγού του Βιολογικού Καθαρισμού, από συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ προκειμένου να επισκευαστεί βλάβη που υπάρχει στο σημείο, διαμαρτύρονται έντονα περίοικοι του σημείου, μερικοί εκ των οποίων έχουν καταστήματα λίγα μέτρα πιο πέρα!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Ως ανυπόφορη χαρακτηρίζει την κατάσταση ο ιδιοκτήτης Σούπερ Μάρκετ κ. Γιάννης Μπέης, ο οποίος διατηρεί το κατάστημά του λίγα μέτρα μακριά από το σημείο, επισημαίνοντας ότι ο δρόμος έξω από τον Βιολογικό Καθαρισμό είναι γεμάτος νερά με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να τον διασχίσουν οι πεζοί, γεγονός που όπως αναφέρει του έχει δημιουργήσει ζημιά στην επιχείρησή του.

Μάλιστα ο ίδιος σήμερα σκοπεύει να πάει στην ΔΕΥΑΜΒ προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για αυτή την κατάσταση, επισημαίνοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ κ. Λεωνίδας Μαυρογιάννης τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι η διαδικασία του αδειάσματος του αγωγού θα ολοκληρωθεί σε 2-3 ημέρες, επισημαίνοντας ότι είναι απαραίτητη η διαδικασία προκειμένου να επισκευαστεί η βλάβη.

Σχετικά με το θέμα τη δυσοσμίας για το οποίο διαμαρτύρονται οι περίοικοι, ο κ. Μαυρογιάννης δήλωση ότι η δυσοσμία προκύπτει από τον Βιολογικό αλλά όχι από τη συγκεκριμένη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη διευκρινίζοντας παράλληλα ότι δεν προκύπτει κανένα θέμα μόλυνσης του περιβάλλοντος καθώς το νερό είναι χλωριωμένο.

Μάλιστα στην τελευταία ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜΒ σχετικά με το θέμα σημειώνονταν τα εξής : «Από την περασμένη Παρασκευή άρχισε η εκτροπή του επεξεργασμένου και χλωριωμένου (καθαρού) λύματος στο χείμαρρο Ξηριά και το άδειασμα του αγωγού μετά τις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων προς Αγκίστρι, για να προετοιμασθούν οι συνθήκες επισκευής των βλαβών. Η ΔΕΥΑΜΒ ενημέρωσε σχετικά τις αρμόδιες υπηρεσίες και θα επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση για την εξέλιξη του θέματος».

Σχετικά άρθρα και βίντεο : Αδειασμα του αγωγού Επεξεργασίας Λυμάτων

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου