ΤΟΠΙΚΑ

Περί «διασπαστών»

περί-διασπαστών-246023

Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης Πολιτών για το Δήμο Βόλου Απόστολος Παπατόλιας αναφέρει τα εξής:

«Ο πρώην Δήμαρχος Βόλου κ. Δημήτρης Πιτσιώρης με χαρακτήρισε, σε πρόσφατες τηλεοπτικές εκπομπές, «διασπαστή του χώρου της Κεντροαριστεράς», επειδή συμμετέχω σε ανεξάρτητο δημοτικό σχήμα. Επειδή όμως σέβομαι την πορεία του κ. Πιτσιώρη, παραβλέπω τον προσωπικό τόνο της κριτικής του και προχωρώ σε τέσσερεις καλόπιστες πολιτικές επισημάνσεις:

1) Το 2002 το επίσημο ΠΑΣΟΚ είχε προτείνει τον Απόστολο Φοινικόπουλο για υποψήφιο Δήμαρχο Βόλου. Ο κ. Πιτσιώρης τότε, παρά την αντίθετη εισήγηση του κόμματός του, είχε ταχθεί ανεπιφύλακτα στο πλευρό του «αντάρτη» κ. Σκοτινιώτη. Ποιος ήταν αλήθεια τότε «ο διασπαστής»;

2) Το 2012 αποχώρησα από το κόμμα του κ. Βενιζέλου. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι αντιλαμβάνομαι με διαφορετικό τρόπο την υπόθεση του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού απ’ ότι η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος ο κ. Πιτσιώρης που συντάχθηκε με την πρωτοβουλία των 58. Συνεπώς, πως μπορεί ο πρώην Δήμαρχος να με εγκαλεί ως «διασπαστή του χώρου», αφού δεν υπηρετούμε πλέον τον ίδιο πολιτικό χώρο; Υπενθυμίζω τη σκληρή κριτική που έχω κατά καιρούς ασκήσει τόσο στην πολιτική του συγκυβερνώντος κόμματος όσο και στο θνησιγενές εγχείρημα των 58…

3) Η παράταξη που συγκροτήσαμε για το Δήμο Βόλου είναι Ανεξάρτητη και Ενωτική. Συσπειρώνει πολίτες από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους στη βάση ενός προοδευτικού αυτοδιοικητικού προγράμματος. Ποιοι είναι λοιπόν «οι διασπαστές»; Εκείνοι που θέλουν να ενώσουν τους πολίτες στο όνομα της ανεξάρτητης και χειραφετημένης αυτοδιοίκησης ή εκείνοι που τους χωρίζουν, με κριτήριο την υπακοή τους στις συγκυριακές επιλογές μιας χρεοκοπημένης κομματικής ηγεσίας;

4) Ο πρώην Δήμαρχος, στο άγχος του να στηρίξει την παρούσα δημοτική αρχή, σταμάτησε δυστυχώς να παρακολουθεί την ειδησεογραφία. «Χρέωσε» το Γιώργο Σινέλη στον κ. Μπέο, τη στιγμή που ο γνωστός δικηγόρος συμμετέχει στο ενδεκαμελές συντονιστικό όργανο της Ανεξάρτητης Κίνησής μας και συνυπογράφει όλες τις προγραμματικές εξαγγελίες μας. Ελπίζουμε να επανορθώσει».

«Σύμφωνο Ποιότητας

στην εφιαλτική ανεργία»

Εξάλλου, συνάντηση με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου είχαν χθες ο Απόστολος Παπατόλιας και ο Βασίλης Χαλαστάρας, ως εκπρόσωποι της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης Πολιτών για το Δήμο Βόλου. Στη συνάντηση ο κ. Παπατόλιας παρουσίασε τις θέσεις της Ανεξάρτητης Κίνησης για την τόνωση της απασχόλησης με ενεργητικές πολιτικές της Δημοτικής Αρχής, ώστε να γίνει πράξη το όραμα ενός Δήμου με τη μικρότερη ανεργία στη χώρα. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο ζήτημα της προσέλκυσης νέων επενδύσεων, που θα σέβονται το περιβάλλον και θα αξιοποιούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου, μετά από δημόσια πρόσκληση σε επενδυτές σε προεπιλεγμένους τομείς (μαρίνα, εξοικονόμηση ενέργειας, προϊόντα ανακύκλωσης, τουριστική δικτύωση, αξιοποίηση δημοτικής περιουσίας, καινοτομία στο μέταλλο, τελεφερίκ).

Παράλληλα, ο κ. Παπατόλιας παρουσίασε ολοκληρωμένη πρόταση για την υιοθέτηση ενός Συμφώνου Ποιότητας και Ανταγωνιστικότητας από το Δήμο και τους τοπικούς φορείς, με το οποίο θα ιεραρχούνται οι αναπτυξιακές επιδιώξεις και θα διασφαλίζεται η συνέργεια των τοπικών φορέων και των παραγωγικών δυνάμεων στη μάχη κατά της ανεργίας.

Η Ανεξάρτητη Κίνηση τόνισε την ανάγκη να στηριχτούν οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις και να δημιουργηθεί Τοπικό Ταμείο Κοινωνικής Οικονομίας, που θα ενισχύει νέες αλληλέγγυες μορφές επιχειρηματικότητας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου