ΤΟΠΙΚΑ

Ανακυκλώνουν υλικά για να καλύψουν λειτουργικά έξοδα

ανακυκλώνουν-υλικά-για-να-καλύψουν-λε-246280

Ανακυκλώσιμα υλικά, όπως πλαστικά μπουκάλια, καπάκια, κουτάκια αλουμινίου και άλλα συναφή είδη, συγκεντρώνει με ιδιαίτερη επιμέλεια το έμψυχο δυναμικό του Ιδρύματος «Ασπρες πεταλούδες» προκειμένου να καλυφθούν πάγια λειτουργικά έξοδα. Τα ανακυκλώσιμα είδη πωλούνται σε εργοστάσιο ανακύκλωσης και το χρηματικό αντίτιμο αξιοποιείται για την αγορά ειδών διατροφής και για τα παιδιά του Ιδρύματος.

Οπως αναφέρει η διευθύντρια του Ιδρύματος Αλέκα Μπολολού «λόγω του ότι είμαστε καλυμμένοι από αναπηρικά καρότσια, καθώς τα παιδιά μας δεν έχουν κινητικά προβλήματα, έχουμε κάνει συμφωνία με εργοστάσιο ανακύκλωσης, και τα χρήματα που παίρνουμε κάθε φορά που συγκεντρώνουμε ανακυκλώσιμα είδη, τα διαθέτουμε για την αγορά γάλακτος, κρέατος ή άλλων αναγκαίων ειδών διατροφής για τα παιδιά».

Η παραπάνω διαδικασία ξεκίνησε πριν από δύο περίπου χρόνια και υποστηρίζεται δεόντως από την τοπική κοινωνία, καθώς ιδιώτες, Σύλλογοι, φορείς και σχολεία, προσφέρουν τα ανακυκλώσιμα είδη που συγκεντρώνουν, για την ενίσχυση των στόχων του Ιδρύματος. «Η τοπική κοινωνία μας βοηθάει και όσοι έχουν πληροφορηθεί την συγκεκριμένη δραστηριότητα, μας στέλνουν ανακυκλώσιμα είδη που συγκεντρώνουν» αναφέρει η κ. Μπολολού και προσθέτει ότι «είναι δύσκολες οι εποχές και έχουν περιοριστεί σημαντικά οι οικονομικές δυνατότητες του κόσμου, αλλά ευτυχώς, η Μητρόπολη παρέχει σε καθημερινή βάση το μεσημεριανό φαγητό των παιδιών, προσφέροντας γύρω στις 60 μερίδες. Οπότε αυτό που αγοράζουμε είναι το γάλα, το κρέας για το γεύμα της Κυριακής, αλλά και κάποια ενδιάμεσα γεύματα που θα χρειαστούν».

Η παραπάνω δραστηριότητα αποτελεί σημαντικό βοήθημα για το Ιδρυμα, το οποίο καλύπτει τις ανάγκες του, ενώ όπως τονίζει η διευθύντρια «είμαστε σε καλό δρόμο και καλύπτουμε τα έξοδά μας, έχοντας την συμπαράσταση των συμπολιτών μας, τους οποίους ευχαριστούμε πάρα πολύ. Η σκέψη και μόνο ότι είναι κοντά μας ο κόσμος, και μας δίνει το υστέρημα του, είναι πολύ σημαντική για μας».

Παράλληλα η κ. Μπολολού αναφέρει ότι «είναι δύσκολες εποχές, οπότε δεν μπορούμε να έχουμε μεγάλες απαιτήσεις, αλλά σκοπός είναι να τα βγάζουμε πέρα. Πάμε καλά και είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου