ΤΟΠΙΚΑ

Μιχάλης Μιτζικός: Να στεγαστεί στις αποθήκες Τελωνείου η Αργώ

μιχάλης-μιτζικός-να-στεγαστεί-στις-απ-248361

Η Αργώ μπορεί να στεγαστεί προσωρινά και μέχρι να κατασκευαστεί το Μουσείο της, στον χώρο των αποθηκών του Τελωνείου Βόλου. Αυτό δήλωσε χθες, αμέσως μετά την επίσκεψή του στο Τελωνείο, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δύναμη Βόλου» Μιχάλης Μιτζικός.

Ο κ. Μιτζικός, που ξεναγήθηκε στους χώρους των αποθηκών και στο Μουσείο Τελωνειακής Ιστορίας από τον πρώην προϊστάμενο του Τελωνείου Βόλου και νομαρχιακό σύμβουλο κ. Βασίλειο Ράπτη, τόνισε ότι οι αποθήκες του Τελωνείου είναι πέτρινες, έχουν δηλαδή ένα παραδοσιακό χρώμα, βρίσκονται στο λιμάνι και κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό, ενώ είναι εύκολα προσβάσιμες πεζή από το κέντρο της πόλης.

Πρέπει να εξετάσουμε σοβαρά την δυνατότητα να στεγαστεί εκεί προσωρινά η Αργώ, μέχρι να κατασκευαστεί το μουσείο της και μάλιστα, όπως ανέφερε ο κ. Μιτζικός, ο Δήμος θα έχει και άμεσα έσοδα, καθώς με ελάχιστο κόστος ο χώρος θα είναι επισκέψιμος από σχολεία, πανεπιστήμια, τους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων και γενικότερα τους επισκέπτες της πόλης.

Παράλληλα, πρόσθεσε, στον περιβάλλοντα χώρο μπορεί να αναπτυχθεί μια μικρή αγορά με καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας, καθώς και χώροι πολιτιστικών εκδηλώσεων. Επίσης ο Υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου ανέφερε πως η πρόταση αυτή δεν αντιμετωπίζει και προβλήματα με την στάθμευση των αυτοκινήτων, καθώς τόσο στον γειτονικό χώρο του λιμανιού, όπου μπορούν να σταθμεύσουν λεωφορεία, όσο και στην πλατεία Τελωνείου, υπάρχουν πολλές θέσεις στάθμευσης οχημάτων. Ακόμη η λειτουργία του προσωρινού μουσείου της Αργούς θα μπορούσε να συνδυαστεί με τη λειτουργία του μουσείου Τελωνειακής Ιστορίας.

Ο 39χρονος Υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου ενημερώθηκε από τον προϊστάμενο του Τελωνείου κ. Δεμίρη για τη λειτουργία του Τελωνείου και χαρακτήρισε θετικό το γεγονός, ότι αυξήθηκαν οι εξαγωγές των τοπικών επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με παλαιότερο σχέδιο, ο Δήμος Βόλου ήθελε να στεγάσει στις αποθήκες εκθεσιακό χώρο, εστιατόριο, καφετέρια και μικρό θέατρο. Ο Δήμος είχε εντάξει το συγκεκριμένο έργο στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2010, με το ποσό των 2.160.000 ευρώ και χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Υπάρχει μάλιστα και ολοκληρωμένη τεχνική μελέτη του έργου.

Πρόκειται για δύο αποθηκευτικά συγκροτήματα, που βρίσκονται στον χώρο του Τελωνείου Βόλου, αριστερά από την είσοδο του πάρκιν αυτοκινήτων του ΟΛΒ και της καινούργιας Ιχθυαγοράς και ακριβώς πίσω από την έκταση, όπου βρισκόταν η παλαιά ιχθυαγορά, που κατεδαφίστηκε.

Πρόκειται για τέσσερα κτίρια – αποθήκες, που είναι πετρόκτιστες και έχουν χαρακτηριστεί διατηρητέες από την Ε’ Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού.

Οι αποθήκες, εμβαδού 1700 τετραγωνικών μέτρων περίπου, έχουν πρόσοψη στην πλατεία Τελωνείου.

Το γεγονός ότι οι αποθήκες διαθέτουν μεγάλο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, βρίσκονται κοντά στο κέντρο της πόλης και χωρίς να έχουν δίπλα τους κατοικίες, δημιουργούν όλες τις προϋποθέσεις να αποτελέσουν σημείο αναφοράς για την πόλη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου