ΤΟΠΙΚΑ

Υποψίες για ρύπανση από βιομηχανία

υποψίες-για-ρύπανση-από-βιομηχανία-851206

Την κινητοποίηση των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΜΒ προκάλεσαν νωρίς χθες το πρωί οι πληροφορίες ότι λύματα με αφρούς χύνονταν το απόγευμα της Παρασκευής στο χείμαρρο του Σεσκουλιώτη και από εκεί διοχετεύονταν στον Παγασητικό μέσω του χειμάρρου Ξηριά.
Συνεργεία υπαλλήλων του βιολογικού καθαρισμού της ΔΕΥΑΜΒ από νωρίς το πρωί περισυνέλλεξαν πέντε συνολικά δείγματα από το Σεσκουλιώτη, στον οποίο εκβάλλουν οι αγωγοί ομβρίων των εργοστασίων της Α΄και Β΄ΒΙΠΕ από τον Ξηριά και από τη συμβολή του Σεσκουλιώτη με τον Ξηριά στο ύψος της γέφυρας του Διμηνίου.
Τα συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ δεν εντόπισαν τη στιγμή λήψης των δειγμάτων κάποια ρύπανση στην περιοχή, αν και όπως τόνισε χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της Διαδημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης κ. Δημ. Κουτσιφέλης, οι εικόνες που καταγράφηκαν τη στιγμή που χύνονταν τα λύματα, υποδηλώνουν ότι κάποιοι ασυνείδητοι επέλεξαν για ορισμένο χρονικό διάστημα να παροχετεύσουν τα ανεπεξέργαστα λύματά τους στον Ξηριά μέσω του αγωγού ομβρίων του εργοστασίου. Τα δείγματα θα σταλούν στο Χημείο για εξέταση και ελπίζουμε, όπως υπογράμμισε ο κ. Κουτσιφέλης, να έχουμε τα αποτελέσματα μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη. Έχουμε, συνέχισε, κάποιες υπόνοιες σχετικά με το από ποια βιομηχανία προέρχονται τα λύματα, δεν μπορούμε ωστόσο να πούμε ο,τιδήποτε, αν δεν δούμε προηγουμένως την ακριβή χημική σύσταση από τα δείγματα που ελήφθησαν.
Ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών διευκρινίζει ακόμη ότι τα αποτελέσματα των αναλύσεων θα αποσταλούν στην αρμόδια Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Νομαρχίας, η οποία, όπως τονίζει, με βάση το Νόμο 3205 είναι αρμόδια για την επιβολή διοικητικών και ποινικών κυρώσεων στους υπαίτιους για την παροχέτευση ανεπεξέργαστων λυμάτων σε ρέματα, χειμάρρους και ποτάμια.
Αργά το μεσημέρι όλη τη γύρω περιοχή του χειμάρρου Ξηριά και του Σεσκουλιώτη επισκέφθηκαν και ο αρμόδιος Αντινομάρχης Περιβάλλοντος κ. Ντίτορας μαζί με το Διευθυντή της υπηρεσίας κ. Πουρνάρα, με τον πρώτο λίγο αργότερα να κάνει μέσω του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ έκκληση σε όλους τους πολίτες ότι, όταν εντοπίζουν ρύπανση μέσα στο χείμαρρο Ξηριά, να ειδοποιούν την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της ΝΑΜ, που λειτουργεί σε 24ωρη βάση, στα τηλέφωνα 75310 και 78010.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου