ΤΟΠΙΚΑ

ΝΤΕ ΚΙΡΙΚΟ – ΣΠΙΡΕΡ: Ενδιαφέρουσες προτάσεις για φιλότεχνους

ντε-κιρικο-σπιρερ-ενδιαφέρουσες-προ-851206

Ποικίλα χρώματα συνθέτουν το εικαστικό πρόγραμμα του φετινού φθινοπώρου και του επερχόμενου χειμώνα, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτισθεί και αναμένει την τελική έγκριση από το Δ.Σ. του Καλλιτεχνικού Οργανισμού Δήμου Βόλου. Η αυλαία της φετινής εικαστικής σεζόν στο Κέντρο Τέχνης “Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο” ανοίγει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου με την έκθεση-αφιέρωμα στο Στέφανο Στουρνάρα από τη Φιλοτελική Ενωση Βόλου, που θα παρουσιαστεί στο ισόγειο και τον ημιώροφο, ενώ στις 7 Νοεμβρίου σειρά έχουν οι γυναίκες φωτογράφοι της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου, οι οποίες θα παρουσιάσουν τα έργα τους στον β’ όροφο του Κέντρου Τέχνης, στο πλαίσιο του μήνα της φωτογραφίας. Στις εικαστικές προτάσεις του φθινοπώρου καταγράφεται επίσης η έκθεση ζωγραφικής του Κώστα Κασαρτζή, η οποία θα “φιλοξενηθεί” στον β’ όροφο του Κέντρου Τέχνης, στο διάστημα μεταξύ 19ης Νοεμβρίου και 3ης Δεκεμβρίου, ενώ στο διάστημα μεταξύ 24ης Νοεμβρίου και 14ης Δεκεμβρίου τοποθετείται η αναδρομική έκθεση του Θανάση Ακριβόπουλου με τίτλο “Η μαγεία του απρόσμενου”. Η εν λόγω έκθεση θα “φιλοξενηθεί” στο ισόγειο και τον ημιόροφο του Κέντρου Τέχνης, ενώ στον β’ όροφο θα παρουσιαστεί η έκθεση της Μάγκυ Χούρυ (5-20 Δεκεμβρίου). Στο ισόγειο και τον ημιώροφο, τέλος, θα παρουσιαστεί η αναδρομική έκθεση του Δημήτρη Μοράρου, η οποία τοποθετείται στο διάστημα μεταξύ 17ης Δεκεμβρίου και 15ης Ιανουαρίου.
Σε ό,τι αφορά το κτίριο Σπίρερ αντίστοιχα, εντός του Νοεμβρίου τοποθετείται η έκθεση των μελών της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου και η έκθεση του Σταμάτη Παπαδήμου εντός του Δεκεμβρίου.

Εικαστικός χειμώνας
Ο εικαστικός κύκλος της χειμερινής περιόδου και το υπό κατάρτιση πρόγραμμα, περικλείουν πολλές και εξίσου ενδιαφέρουσες προτάσεις για τους φιλότεχνους της περιοχής, με επίκεντρο το Κέντρο Τέχνης. Η αυλαία της νέας σεζόν, σύμφωνα με τις υπάρχουσες προτάσεις, ανοίγει με την αναδρομική έκθεση του καθηγητή του τμήματος Αρχιτεκτόνων Κώστα Μπομπού, η οποία θα παρουσιαστεί στο ισόγειο και τον ημιώροφο του Κέντρου Τέχνης, μεταξύ 23ης Ιανουαρίου και 14ης Φεβρουαρίου. Τον Ιανουάριο αναμένεται να “φιλοξενηθεί” στον β’ όροφο η έκθεση ζωγραφικής της Μαρίας Κολλιδά και τον Φεβρουάριο την “σκυτάλη” παίρνει η ζωγράφος Τατίνη Μωραΐτου.
Την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου προγραμματίζεται η επίσημη πρώτη της εκδήλωσης από το Στέκι Παιδιού με έκθεση “Εικονογράφων παιδικών βιβλίων” η οποία υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει έως τις 13 Μαρτίου. Γνωστοί εικονογράφοι παιδικών βιβλίων, όπως οι Ν. Αναγνωστόπουλος, Βαλ. Λιάπη, Εφη Λαδά, θα παρουσιάσουν στο κοινό τα έργα των χειρών τους. Η έκθεση θα παρουσιαστεί στο ισόγειο και τον ημιώροφο και σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα πραγματοποιηθεί παράλληλη εκδήλωση με εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Το δίμηνο Φεβρουάριος-Μάρτιος προγραμματίζεται η εκδήλωση των Εικαστικών Εργαστηρίων του ΚΟΔΒ, η οποία περιλαμβάνει έκθεση των Εικαστικών Εργαστηρίων Θεσσαλίας. Στο αντίστοιχο δίμηνο Μάρτιος-Απρίλιος τοποθετείται χρονικά η έκθεση χαρακτικής με έργα νέων χαρακτών της Εταιρίας Εικαστικών Τεχνών Τάσσος, στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί με το τμήμα εικαστικών του Καλλιτεχνικού Οργανισμού Δήμου Βόλου. Στις αρχές Μαρτίου προγραμματίζεται επίσης η ομαδική έκθεση με έργα των Λαρισαίων ζωγράφων Β. Σινόπουλου, Ν. Γεωργαντζά, Ν. Νανούλη, ενώ στον β όροφο του Κέντρου Τέχνης προγραμματίζεται η έκθεση της Μαρίας Χατζηνικολάου, στο δίμηνο Μάρτιος-Απρίλιος.

Ανοιξη του 2009
Στο πρόγραμμα της ερχόμενης άνοιξης, σε ό,τι αφορά στα του Κέντρου Τέχνης, εγγράφεται η εκδήλωση της Εταιρίας Αστρονομίας και Διαστήματος της περιοχής, η οποία εντάσσεται χρονικά στο διάστημα από 25 Απριλίου-15 Μαΐου και θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Διεθνούς Ετους Αστρονομίας 2009. Οι λάτρεις του διαστήματος θα έχουν την ευκαιρία να δουν εκθέματα τα οποία προέρχονται από την συλλογή του Ευστ. Ζαφρατζά και περιλαμβάνει γκραβούρες, χάρτες, άτλαντες του ουρανού, τηλεσκόπια, στερεοσκοπικές φωτογραφίες και άλλα, τα οποία θα παρουσιαστούν στο ισόγειο και τον ημιώροφο του Κέντρου Τέχνης.
Το δίμηνο Απρίλιος-Μάιος, θα πραγματοποιηθεί η έκθεση του Πάνου Τσάπη στον β’ όροφο του Κέντρου Τέχνης, εντός του Μαΐου-Ιουνίου προγραμματίζεται το δεύτερο μέρος της έκθεσης η οποία περιλαμβάνει έργα που προέρχονται από ιδιωτικές συλλογές του Βόλου και την 18η Μαΐου, που είναι ταυτόσημη με την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων, θα πραγματοποιηθεί η τρίτη κατά σειρά εκδήλωση, με τίτλο “Η τέχνη στην πόλη”.
Σε ό,τι αφορά τέλος στο κτίριο Σπίρερ, έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής αιτήσεις από τους Μαρία Καλαϊτζόγλου, Adrian Piticariou, Γρηγόρη Σαρακηνό και Μάγια Σολόγιοβα, προκειμένου να πραγματοποιήσουν εκθέσεις στον προαναφερθέντα χώρο. Το πρόγραμμα που παρατίθεται σκιαγραφεί με αδρές πινελιές τις εικαστικές δράσεις της φετινής αλλά και της νέας χρονιάς, ενδέχεται δε να εμπλουτιστεί και από άλλες προτάσεις, με δεδομένο το έντονο ενδιαφέρον πολλών καλλιτεχνών, προκειμένου να παρουσιάσουν τα έργα των χειρών τους εντός των τειχών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου