ΤΟΠΙΚΑ

Σούπερ ντέρμπι σήμερα!

σούπερ-ντέρμπι-σήμερα-851206

Το μεγάλο ματς του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ ξεχωρίζει στο σημερινό πρόγραμμα της 5ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Είναι το πρώτο ντέρμπι της σεζόν για τους «ερυθρόλευκους» που μετά την άνετη πρόκριση επί της Νόρντζελαντ θέλουν το τρίποντο που θα τους φέρει σε θέση ισχύος από πολύ νωρίς, στην κούρσα για τον τίτλο. Η «Ενωση», έχοντας μια νίκη με τον ΠΑΟ και μια ισοπαλία στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ, θα τεστάρει τις δυνάμεις της, ίσως στο πιο δύσκολο εκτός έδρας αγώνα της στη σεζόν.
Το ντέρμπι έχει ιδιαιτερότητες, αφού οι δύο πρώην «πράσινοι», τώρα κίτρινοι, Αγγελος Μπασινάς και Σωτήρης Κυργιάκος, θα ντύνονταν στα «ερυθρόλευκα».
Το βλέμμα της «ερυθρόλευκης» εξέδρας όμως θα είναι στραμμένο και στον αγαπημένο τους αρχηγό, τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, ο οποίος απουσίαζε μέχρι τώρα λόγω τραυματισμού. Η παρουσία του εμπνέει σιγουριά, αφού είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας στα ντέρμπι με την ΑΕΚ (11 τέρματα).
Επίσης αξίζει ν’ αναφερθεί πως ο Βαλβέρδε ως προπονητής της Αθλέτικ Μπιλμπάο και της Εσπανιόλ έχει βρει απέναντί τον ΧουάνΦραν ως παίχτη της Θέλτα και της Σαραγόσα σε τέσσερα ματς για την Πριμέρα Ντιβιζιόν και ένα για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ με την Μπεσίκτας, στα οποία ο νυν τεχνικός του Ολυμπιακού έχει κερδίσει μόνο το ένα (23/11/2003 Θέλτα – Ατλέτικ Μπιλμπάο 0-2).
Οπως πέρσι, έτσι και φέτος το ντέρμπι με την ΑΕΚ συμπίπτει με ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο για τον Ολυμπιακό, ο οποίος προκρίθηκε πανηγυρικά με το ευρύ 5-0 επί της Νόρντζελαντ στους ομίλους του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Γεγονός που αυξάνει κατακόρυφα την ψυχολογία των «ερυθρολεύκων», που τίθενται αντιμέτωποι με την Ενωση, με την οποία έχουν κοινό στόχο, να καλύψουν τους βαθμούς που έχασαν την προηγούμενη αγωνιστική με τις ισοπαλίες τους από τον ΟΦΗ και τον Πανιώνιο αντίστοιχα.

Σ’ αυτή την αναμέτρηση οι γηπεδούχοι έχουν την παράδοση με το μέρος τους, αφού ο Ολυμπιακός μετράει 25 εντός έδρας νίκες έναντι 13 της ΑΕΚ, ενώ έντεκα παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα.

Επίσης είναι χαρακτηριστικό πως η τελευταία νίκη της ΑΕΚ στο γήπεδο «Καραϊσκάκη» ήταν τη σεζόν 1994-95 (1-0) με γκολ που σημείωσε ο Τιμούρ Κετσπάγια. Ενώ η μεγαλύτερη νίκη της ήταν το 4-1 που σημείωσε πριν από 39 χρόνια, 1967-68.

Οσον αφορά τον Ολυμπιακό, το 1980-81 επικράτησε της ΑΕΚ με 6-0, τις σεζόν 1965-66, 1973-74 με 4-0, το 2000-2001 με 4-1, το 1991-92 με 4-2, ενώ σε πέντε ματς επικράτησαν με 3-0.
Σχετικά με τα ισόπαλα παιχνίδια, πέντε ήρθαν 1-1, τρία 2-2 και σε άλλα τρία έμειναν στο «0».

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις της συντριβής στην Κύπρο από την Ανόρθωση θέλει ο Παναθηναϊκός ο οποίος υποδέχεται στο Ολυμπιακό στάδιο τον Λεβαδειακό.
Επίσης σήμερα παίζουν Αστέρας Τρίπολης-Ξάνθη, Θρασύβουλος-Πανσερραϊκός, και Πανθρακικός-Πανιώνιος.

Το σημερινό πρόγραμμα της 5ης ημέρας:

(Τρίπολη) Αστ. Τρίπολης-Ξάνθη 17:00
(ΟΑΚΑ) Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός 18:30 ΝΕΤ
(Φυλή) Θρασύβουλος-Πανσερραϊκός 19:00 Nova
(Καραϊσκάκη) Ολυμπιακός-ΑΕΚ 21:15 ΝΕΤ
(Κομοτηνή) Πανθρακικός-Πανιώνιος 21:15 Nova

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου