ΤΟΠΙΚΑ

Συμφωνημένες οι υπερωρίες για το 2009

συμφωνημένες-οι-υπερωρίες-για-το-2009-851206

Υπερωρίες σε 410 –το σύνολο δηλαδή- υπαλλήλους της συμφώνησε να καταβάλλει για το 2009 η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας.
Το κονδύλι της υπερωριακής απασχόλησης εκτοξεύτηκε στο δεκαπλάσιο για το επόμενο έτος συγκριτικά με τα προηγούμενα, θέμα που ανέδειξε η μείζονα μειοψηφία, μιλώντας για σπατάλη, στην τελευταία συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου για την ψήφιση του προϋπολογισμού του επόμενου οικονομικού έτους.
Χθες ανακοίνωση – παρέμβαση έγινε από τον Σύλλογο Εργαζομένων Υπαλλήλων της ΝΑΜ, ο οποίος αποκαλύπτει ότι η εξασφάλιση υπερωριών «σε όλους τους συναδέλφους» αποτέλεσε ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου, αίτημα που έγινε αποδεκτό από τη νομαρχιακή αρχή.
Τον ίδιο λόγο που επικαλέστηκε η νομαρχιακή αρχή στην τελευταία συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου για τη μεγάλη αύξηση του κονδυλίου για τις υπερωρίες, δηλαδή την «εντατικοποίηση των ρυθμών εργασίας του λιγοστού και γηρασμένου προσωπικού ενόψει του κλεισίματος του Γ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης», επικαλείται και ο Σύλλογος Εργαζομένων Υπαλλήλων της Νομαρχίας.
Το ερώτημα πάντως που παραμένει είναι με ποιον τρόπο όλες οι υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και το σύνολο του προσωπικού εμπλέκονται στο «κλείσιμο» του χρηματοδοτικού προγράμματος.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου έχει ως εξής:
«Μετά την αντιπαράθεση στο νομαρχιακό συμβούλιο για το θέμα των υπερωριών των υπαλλήλων της ΝΑΜ, ο Σύλλογος έχει την υποχρέωση να ενημερώσει τόσο το νομαρχιακό συμβούλιο, όσο και τους συναδέλφους της ΝΑΜ, ότι ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου πήρε απόφαση για εξασφάλιση υπερωριών για το έτος 2009 σε όλους τους συναδέλφους.
Το αίτημά μας έγινε δεκτό από τη νομαρχιακή αρχή για τους εξής λόγους:
Στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας υπηρετούν 410 μόνιμοι υπάλληλοι, ενώ στο Οργανόγραμμα προβλέπονται 800 θέσεις, γεγονός που αποδεικνύει την τεράστια έλλειψη προσωπικού, με συνέπεια τις αυξημένες υποχρεώσεις για την ολοκλήρωση του Γ’ ΚΠΣ, οι οποίες επιβάλλουν την πρόσθετη απασχόληση των υπαλλήλων.
Όλα αυτά ελήφθησαν υπόψη για τις αυξημένες δαπάνες, όσον αφορά τις υπερωρίες στον προϋπολογισμό του 2009.
Απορίας άξιο παραμένει να μην εγκρίνουν τις δαπάνες αυτές και δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε την αρνητική στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης του νομαρχιακού συμβουλίου απέναντι στους υπαλλήλους της ΝΑΜ, ξεχνώντας ότι πολλοί από τους ίδιους υπήρξαν υπάλληλοι του Δημοσίου με πενιχρούς μισθούς και αυξημένες υπηρεσιακές υποχρεώσεις, παρότι διετέλεσαν προηγούμενη νομαρχιακή αρχή και γνώριζαν τα προβλήματά τους.»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου