ΤΟΠΙΚΑ

Στα Αϊβαλιώτικα το Πολυδύναμο Κέντρο

στα-αϊβαλιώτικα-το-πολυδύναμο-κέντρο-851206

Ενα σημαντικό έργο σε μία υποβαθμισμένη συνοικία του Βόλου που έχει την ανάγκη του δημοτικού ενδιαφέροντος σε έργα και υποδομές, τα Αϊβαλιώτικα, θα έχουν σε λίγους μήνες το δικό τους Πολυδύναμο Κέντρο της περιοχής, όπου θα μπορούν να αναπτυχθούν δράσεις πολιτισμού, κοινωνικής πολιτικής και υγείας.
Ειδικότερα πριν από δύο μέρες ο Δήμος Βόλου πήρε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας την άδεια δημοπράτησης. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 615.000 ευρώ και χρηματοδοτείται με το ποσό των 400.000 ευρώ από το Πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ και το υπόλοιπο ποσό των 215.000 ευρώ από πόρους της ΣΑΤΑ.
Το κτίριο, σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή της μελέτης που έχει συνταχθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου, αφορά στην κατασκευή του κέντρου σε οικόπεδο που βρίσκεται στην περιοχή που περικλείεται μεταξύ των οδών Αναξαγόρα, Σεφέρη και Πουλίου. Το κτίριο θα αναπτυχθεί σε τρία επίπεδα και θα περιλαμβάνει τους παρακάτω χώρους: Στο υπόγειο το λεβητοστάσιο, το μηχανοστάσιο και αποθηκευτικούς χώρους. Στο ισόγειο η μελέτη προβλέπει δύο αίθουσες διδασκαλίας, χώρο τραπεζαρίας, κουζίνα, γραφείο, συγκρότημα WC και κλιμακοστάσιο με ανελκυστήρα, ενώ στον όροφο προβλέπεται χώρος ενημέρωσης ευπαθών ομάδων, ιατρείο, γραφείο, συγκρότημα WC και κλιμακοστάσιο με ανελκυστήρα.

Σιωπηρή μετάθεση
στο γκαράζ
των Σφαγείων
Eξάλλου σε… σιωπηρή μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης του δημοτικού υπαίθριου πάρκιγκ μπροστά από τα Δημοτικά Σφαγεία κατά ένα μήνα προχώρησε η Δημοτική Αρχή. Eιδικότερα ενώ την προπερασμένη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Χωρίς Αυτοκίνητο οι υπεύθυνοι του Δήμου είχαν προαναγγείλει την έναρξη του υπαίθριου πάρκινγκ από την περασμένη Τετάρτη 1η Οκτωβρίου, τελικά μόλις χθες από το Δήμο -σε σχετικό ερώτημα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ- δόθηκε από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών η πληροφορία ότι η ημέρα λειτουργίας του υπαίθριου γκαράζ θα ξεκινήσει την 1η Νοεμβρίου. Η επίσημη δικαιολογία που δόθηκε για τη μετάθεση λειτουργίας του πάρκινγκ στα Σφαγεία ήταν ότι θα συμπέσει με τη λειτουργία του προγράμματος ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ που ξεκινά την 1η Νοεμβρίου και που εκτός των άλλων προβλέπει την πύκνωση και των δρομολογίων από το σημείο του υπαίθριου γκαράζ που είναι δυναμικότητας στάθμευσης 670 Ι.Χ αυτοκινήτων. Άλλες πληροφορίες ωστόσο από το Δήμο υποστήριζαν χθες ότι το έργο είναι ακόμη σε εκκρεμότητα, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη οι εργασίες ηλεκτροφωτισμού του χώρου που θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση, θα είναι φυλασσόμενος και φωτιζόμενος. Σημειώνεται πως το αντίτιμο της στάθμευσης στο υπαίθριο γκαράζ ορίστηκε στο 1, 5 ευρώ, ποσό στο οποίο αντιστοιχεί και το αντίτιμο του εισιτηρίου του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου να κατευθυνθεί με λεωφορείο του Αστικού ΚΤΕΛ, από τα παλαιά Σφαγεία στο κέντρο του Βόλου μετ΄ επιστροφής στο χώρο των Παλαιών Σφαγείων για την παραλαβή του αυτοκινήτου του.
Σημειώνεται πως από το Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου και με βάση τη σύμβαση που έχει συνυπογραφεί με το Δήμο Βόλου, προβλέπονται τις καθημερινές να γίνονται δρομολόγια από το χώρο των Παλαιών Σφαγείων κάθε 10 λεπτά από τις 7 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ, ενώ τα σαββατοκύριακα τα δρομολόγια θα γίνονται κάθε δέκα λεπτά και μόνον κατά τις ώρες 7 π.μ. έως 4 μ.μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου