ΤΟΠΙΚΑ

Πήγε για παπούτσια, έφυγε ξυπόλητος

πήγε-για-παπούτσια-έφυγε-ξυπόλητος-851206

Πήγε για παπούτσια και έφυγε… ξυπόλυτος. «Περιπέτεια» ανέμενε καταναλωτή σε κατάστημα του Βόλου, ο οποίος πλέον αναζητεί το δίκιο του στη Διεύθυνση Εμπορίου.
Συγκεκριμένα, μία από τις καταγγελίες που δέχθηκε τον προηγούμενο μήνα η Διεύθυνση Εμπορίου της Νομαρχίας Μαγνησίας αφορούσε σε κατάστημα πώλησης ενδυμάτων και υποδημάτων. Ο καταναλωτής κατήγγειλε ότι το κατάστημα του χρέωσε το ζευγάρι παπουτσιών με «καπέλο», δηλαδή περισσότερο από την αναγραφόμενη τιμή. Όμως η ταλαιπωρία του δεν σταμάτησε εδώ… Όταν, προβάροντας τα παπούτσια, διαπίστωσε ότι το νούμερο τού ήταν μικρό, το κατάστημα αρνήθηκε, σύμφωνα με την καταγγελία του, να τα αλλάξει, ενώ στο τέλος τα κράτησε ως επιστραφέντα είδη. Η υπηρεσία θα προβεί σε έλεγχο του καταστήματος, διερευνώντας το βάσιμο ή μη της καταγγελίας.
Τον Σεπτέμβριο η Διεύθυνση Εμπορίου ασχολήθηκε με άλλες επτά καταγγελίες πολιτών.
Οι δύο αφορούσαν σε πρατήρια υγρών καυσίμων, από τα οποία καταναλωτές προμηθεύτηκαν καύσιμα και τα αυτοκίνητά τους παρουσίασαν πρόβλημα. Και στα δύο βενζινάδικα πραγματοποιήθηκαν δειγματοληψίες και αναμένονται τα αποτελέσματα.
Σε άλλη περίπτωση καταναλωτής κατήγγειλε πολυκατάστημα, το οποίο αρνείται την επιστροφή χρημάτων για ελαττωματική επώνυμη γυναικεία τσάντα.
Η υπηρεσία δέχθηκε ακόμη καταγγελίες για: εξουσιοδοτημένο κατάστημα κινητής τηλεφωνίας, το οποίο επικαλούμενο την επιδότηση που δικαιούταν καταναλωτής για αγορά συσκευής, προχώρησε και σε ανανέωση του συμβολαίου σύνδεσης, εταιρία σταθερής τηλεφωνίας, η οποία ενώ έχει στείλει από το εξουσιοδοτημένο συνεργείο της για έλεγχο βλάβης στο τηλέφωνο του καταναλωτή δεν την αποκαθιστά και ναυτιλιακή εταιρία, η οποία χρεώνει τις αποσκευές ως δέματα χωρίς να εκδώσει κάποιο παραστατικό. Η υπηρεσία αναμένει τις απόψεις των καταγγελλόμενων υπηρεσιών.
Στο μεταξύ μετά την παρέμβαση της Διεύθυνσης Εμπορίου διευθετήθηκαν με την αποδοχή από τους καταγγελλόμενους των αιτημάτων των καταναλωτών, καταγγελίες οι οποίες αφορούσαν σε: καθυστέρηση εγκατάστασης κλιματιστικού, αγορά προϊόντος χωρίς οδηγίες χρήσης, παρακράτηση κυριότητας αυτοκινήτου το οποίο είχε εξοφληθεί, εταιρία σταθερής τηλεφωνίας για μη διακοπή χρεώσεων, άρνηση αντικατάστασης ελαττωματικής ηλεκτρικής συσκευής.

Ακατάλληλα προϊόντα
Στη διάρκεια του Σεπτεμβρίου έγιναν επτά δειγματοληψίες από γλυκά, καύσιμα και αλκοολούχα, ενώ παραλήφθηκαν 18 απαντήσεις από το Γενικό Χημείο του Κράτους.
Μη κανονικά δείγματα βρέθηκαν σε γλυκά, στη μάζα των οποίων διαπιστώθηκε παρουσία ευρωτομηκύτων και αναπλήρωμα ξυδιού, του οποίου η οξύτητα σε οξικό οξύ είναι 39gr/l, ενώ θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 45gr/l και η επισήμανσή του είναι ανάγλυφη, δυσανάγνωστη και με διπλή ονομασία προϊόντος. Η διάθεση και των δύο προϊόντων απαγορεύτηκε από την κατανάλωση.
Ακατάλληλα κρίθηκαν όσπρια ως προς τις ενδείξεις, διότι δεν αναγράφεται ο αριθμός παρτίδας και ξύδι, στη μάζα του οποίου υπάρχουν εγχελύδι, η οξύτητα σε οξικό οξύ είναι 51,9gr/l ενώ θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 60gr/l και η ημερομηνία εμφιάλωσης αναφέρει μήνα και έτος, ενώ θα έπρεπε να αναφέρεται η ακριβής ημερομηνία.
Τον προηγούμενο μήνα έγιναν αγορανομικοί έλεγχοι σε 42 καταστήματα και διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε 32 επιχειρήσεις. Δύο αφορούσαν σε μικροπωλητές, οι οποίοι πωλούσαν είδη ένδυσης χωρίς να κατέχουν την απαιτούμενη άδεια, ενώ παραβάσεις βεβαιώθηκαν σε 30 κρεοπωλεία, που δεν είχαν προμηθευτεί τις ζυγιστικές μηχανές με τις νέες προδιαγραφές και οι υποθέσεις θα σταλούν στον Εισαγγελέα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου