ΤΟΠΙΚΑ

Επαναλειτουργούν τα Info Points σε Πορταριά και Μακρινίτσα

επαναλειτουργούν-τα-info-points-σε-πορταριά-κα-251259

Επαναλειτουργούν εδώ και λίγες μέρες τα γραφεία τουριστικής πληροφόρησης σε Πορταριά και Μακρινίτσα, με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση των επισκεπτών και, επομένως, την καλύτερη εξυπηρέτησή τους κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι η λειτουργία των δυο γραφείων τουριστικής πληροφόρησης προωθήθηκε κατά προτεραιότητα στο πλαίσιο του σχεδιασμού που υλοποιεί ο Δήμος Βόλου, προκειμένου να καλυφθεί ένα σημαντικό κενό που υπήρχε στους δυο κατεξοχήν δημοφιλείς χειμερινούς τουριστικούς προορισμούς του Νομού Μαγνησίας.

Πρόκειται ουσιαστικά για την ανασύσταση δυο infopoints που στελεχώνουν υπάλληλοι του Τμήματος Τουρισμού της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν ειδικά για το σκοπό αυτό. Για την επαναλειτουργία τους αξιοποιήθηκε προσωπικού πεντάμηνης απασχόλησης που διατέθηκε στις Δημοτικές Ενότητες Πορταριάς και Μακρινίτσας, σε συνεργασία με την Επιτροπή Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Βόλου.

Ο τοπικός Αντιδήμαρχος κ.Γιάννης Γκουντέλιας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επαναλειτουργία των infopoints, ενόψει και των εορταστικών περιόδων της 25ης Μαρτίου και του Πάσχα, υπογραμμίζοντας τον καθοριστικό τους ρόλο στην υποδοχή και άψογη φιλοξενία των επισκεπτών, σε δυο περιοχές οι οποίες αποτελούν από κορυφαίους προορισμούς πανελλαδικά. «Η επαναλειτουργία των δυο infopoints αποδεικνύει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής για την τουριστική προβολή της Πορταριάς και της Μακρινίτσας, που προσελκύουν και τον σημαντικότερο αριθμό τουριστών στο Δήμο Βόλου», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ.Γκουντέλιας.

Υπενθυμίζεται ότι στην Πορταριά το infopoint στεγάζεται σε δημοτικό κτίριο στο ύψος της κεντρικής πλατείας (πάνω στο δρόμο) μαζί με τη Σχολή Κεντήματος και το Εκθετήριο προϊόντων του Γυναικείου Συνεταιρισμού Πορταριάς. Πρόκειται για την πλέον ιδανική θέση αφού, εκτός από τους επισκέπτες του χωριού, εξυπηρετεί επίσης τους επισκέπτες του Χιονοδρομικού Κέντρου, αλλά και όσους κατευθύνονται προς το Ανατολικό Πήλιο. Στη Μακρινίτσα, το γραφείο τουριστικής πληροφόρησης βρίσκεται στην κεντρική πλατεία, (συστεγάζεται με το γραφείο της Δημοτικής Ενότητας Μακρινίτσας, στο ισόγειο του ξενοδοχείου «ΑΧΙΛΛΕΑΣ»).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου