ΤΟΠΙΚΑ

Γνωρίζοντας το «σπίτι με το τριαντάφυλλο»

γνωρίζοντας-το-σπίτι-με-το-τριαντάφυ-851206

Διάπλατα ανοίγει τις πύλες της στους μαθητές των σχολείων της περιοχής η Πινακοθήκη Ζώγια, προκειμένου να δουν από κοντά τον χώρο και τα εκθέματα που τον κοσμούν. Το Δημοτικό Κέντρο Ιστορίας και Τεκμηρίωσης Βόλου, φορέας λειτουργίας της Πινακοθήκης-Μουσείου Χρυσούλας Ζώγια, αξιοποιώντας την εμπειρία της προηγούμενης χρονιάς θα συνεχίσει την πρακτική των οργανωμένων επισκέψεων σχολείων στο χώρο μέσω τηλεφωνικών ραντεβού, προκειμένου να δώσει την ευκαιρία σε όσα απ’ αυτά δεν τον έχουν μέχρι στιγμής επισκεφθεί, να το πραγματοποιήσουν.
Επιπλέον στο ισόγειο του ίδιου κτηρίου έχει διαμορφωθεί ένας αυτόνομος και λειτουργικός χώρος για τη φιλοξενία μικρών πολιτιστικών γεγονότων ή εκθέσεων, ανοιχτός με μια απλή εκδήλωση ενδιαφέροντος στους πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς της περιοχής μας καθώς και ιδιωτών και ομάδων ευρύτερου κοινού. Η Πινακοθήκη-Μουσείο στεγάζεται στο σπίτι της Χρυσούλας Ζώγια, στη συμβολή των οδών Βλαχάβα και Ανθίμου Γαζή, το οποίο με το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα και το πηλιορείτικο στυλ του αποτελεί σημείο αναφοράς για την περιοχή. Οι πίνακες της ιδιοκτήτριάς του, τα έπιπλα, τα αντικείμενα και τα προσωπικά της πράγματα βρίσκονται τοποθετημένα στη θέση που εκείνη τα έβαλε πριν πεθάνει και δίνουν το στίγμα της ιδιόμορφης προσωπικότητάς της.
Για τον προγραμματισμό των επισκέψεων στην Πινακοθήκη – Μουσείο Χρυσούλας Ζώγια αλλά και για την υποβολή προτάσεων διοργάνωσης εκδηλώσεων στον ισόγειο εκθεσιακό χώρο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα του Δημοτικού Κέντρου Ιστορίας και Τεκμηρίωσης Βόλου: 2421039644 και 24210 21664.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου