ΤΟΠΙΚΑ

Κάλεσμα στον κόσμο

κάλεσμα-στον-κόσμο-851206

Κάλεσμα στον κόσμο να βρεθεί αύριο το απόγευμα στην «κλούβα» και να αποτελέσει τον δωδέκατο παίκτη της ομάδας στο παιχνίδι με τον Φωκικό, πραγματοποίησε μέσω της χθεσινής του καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου ο προπονητής της Νίκης Λεωνίδας Γαρδικιώτης. Ο Ελληνοαυστραλός τεχνικός τόνισε ότι είναι ώρα πλέον η ομάδα του να πάρει και τα επιθυμητά αποτελέσματα, πιστεύοντας πως το Παντελής Μαγουλάς και η ατμόσφαιρά του θα συντελέσουν σε αυτό…
Ο 44χρονος προπονητής, αφού τόνισε ότι ο ίδιος και οι παίκτες του έχουν αφήσει πίσω το παιχνίδι της περασμένης Δευτέρας, υποσχέθηκε ότι στο αυριανό ματς οι ποδοσφαιριστές του θα τα δώσουν όλα: «Αφήσαμε πίσω μας τον αγώνα με τον Εθνικό Κατερίνης. Προσπαθήσαμε όλη την εβδομάδα να αντιστρέψουμε το κλίμα και να το κάνουμε θετικό ενόψει της επόμενης αναμέτρησης. Ηρθε η ώρα να αρχίσουμε να παίρνουμε αποτελέσματα και βαθμούς. Πρέπει να κάνουμε καινούρια αρχή αυτή την Κυριακή. Υπάρχουν βέβαια και πάλι προβλήματα και οι Μπένγκουα και Χατζηκωνσταντίνου μας λείπουν, αφού είναι παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά, αλλά δεν μένουμε σε αυτά. Υπάρχει συναγωνισμός για την ενδεκάδα, καθώς κανείς δεν έχει σίγουρη τη θέση του και πιστεύω ότι αυτό κάνει καλό στην ομάδα και στους ποδοσφαιριστές».
Το κύριο θέμα συζήτησης αυτή την εβδομάδα στα ποδοσφαιρικά στέκια της Νέας Ιωνίας και όχι μόνο, είναι το γεγονός ότι η Νίκη επιστρέφει επιτέλους στη φυσική της έδρα. Επιστρέφει στο γήπεδο, που αποτελεί έδρα φόβητρο σε κάθε κατηγορία για την αντίπαλη ομάδα. Αυτό θα είναι και το μεγάλο της ατού στην αναμέτρηση με τον Φωκικό αύριο το απόγευμα. Ο Λεωνίδας Γαρδικιώτης δεν μπορούσε φυσικά να το παραλείψει στην συνέντευξη Τύπου: «Ο κόσμος πρέπει να αποτελέσει τον δωδέκατο παίκτη της ομάδας. Επιστρέφουμε στην «κλούβα», που θεωρείται καλή έδρα και αυτό είναι θετικό. Είναι βέβαια μικρότερος ο αγωνιστικός χώρος και πρέπει να αλλάξουμε κάποια πράγματα στο παιχνίδι μας. Δεν έχεις τον χώρο για πολλή ταχύτητα και για μπαλιές στο κενό γήπεδο. Ετσι αυτό που θα κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να αναπτυχθούμε με κοντινές πάσες και καλή κυκλοφορία της μπάλας, κάτι που έχουμε δείξει ότι είμαστε ικανοί να πετύχουμε. Αυτό που ευχόμαστε είναι να μη βρέξει και έχουμε πρόβλημα με τον αγωνιστικό χώρο. Ζητάω από τους φιλάθλους να έρθουν στο γήπεδο και να μας υποστηρίξουν. Να μην αγχώσουν όμως την ομάδα. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και αυτό που θέλουμε και εμείς είναι η νίκη. Ετσι θέλουμε να παίξουμε χωρίς άγχος».
Για τα λάθη που έγιναν στο παιχνίδι με τον Εθνικό και τα οποία δεν πρέπει να επαναληφθούν ο Λεωνίδας Γαρδικιώτης σχολίασε: «Οι ποδοσφαιριστές σοκαρίστηκαν. Πήγαμε για τη νίκη και δεχθήκαμε δύο γρήγορα γκολ που μας «έκοψαν τα πόδια». Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Μας έλειπε το πάθος, το πείσμα και το πρέσινγκ, ενώ δεν είχαμε και καλή κυκλοφορία της μπάλας. Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο, αλλά δεν πρέπει να συμβαίνουν συχνά. Θεωρώ πώς είναι καλύτερα που έγινε τώρα στην αρχή, για να μας ξυπνήσει».
Οσον αφορά στην ενδεκάδα και αν θα υπάρξουν αλλαγές ήταν κατηγορηματικός: «Θα γίνουν μια – δύο αλλαγές, αλλά ο κορμός θα είναι ο ίδιος. Αν αλλάζαμε όλοι την ενδεκάδα θα έδειχνε πανικό. Δεν υπάρχει πανικός. Κάναμε μια κακή εμφάνιση, όμως αυτοί είναι οι ίδιοι ποδοσφαιριστές που έπαιξαν καλά τις προηγούμενες φορές».
Τέλος για τον Φωκικό ο προπονητής της Νίκης είπε: «Προέρχονται από ένα καλό αποτέλεσμα και θα έρθουν με θάρρος και πιστεύω. Ο Φωκικός είναι μια ομάδα που προσπαθεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου