ΤΟΠΙΚΑ

ΣΙΩΠΗΤΗΡΙΟ επέβαλε ο Καραμανλής

σιωπητηριο-επέβαλε-ο-καραμανλής-851206

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό, με την οποία ζητά να επιστρέψει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, απέστειλε ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Δράμας Σταύρος Δαϊλάκης, όπως ανακοίνωσε το Γραφείο Τύπου του κ. Καραμανλή.
Στην επιστολή αναφέρει πως «οι όποιες πρόσφατες δηλώσεις μου είχαν ως μόνο γνώμονα τη στήριξή σας. Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία και για το αν με αυτές θίγεστε εσείς ή πρόσωπα που ανέφερα, θέλω να διαβεβαιώσω κατηγορηματικά ότι ουδεμία πρόθεση είχα να δημιουργήσω πρόβλημα σε ένα κόμμα στο οποίο ανήκα, ανήκω και θα ανήκω».
Ο διαγραφείς βουλευτής ζητά συγνώμη, ζητά να επιστρέψει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ και αν δεν συμβεί αυτό -όπως λέει- θέτει την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού.
Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Με αυτή μου τη δήλωση και πέρα από έκφραση της συγνώμης μου, θεωρώ ότι δεν μπορώ να υπάρξω πολιτικά έξω από τη ΝΔ. Παρακαλώ να επανεξεταστεί άμεσα η επιστροφή μου σε αυτή και συγκεκριμένα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Υπό διαφορετικούς όρους, η παραίτησή μου είναι στη διάθεσή σας».
Η κίνηση θα εξεταστεί
Η πολιτική επικαιρότητα βρέθηκε στο επίκεντρο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών από τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο Ευ. Αντώναρο.
Αναφερόμενος στην επιστολή Δαϊλάκη, είπε: «Εκτιμούμε την κίνηση του βουλευτή Στ. Δαϊλάκη και η κίνηση αυτή θα εξεταστεί.»
Κληθείς να σχολιάσει τη φράση του υπουργού Παιδείας «Καραμανλής ή χάος», έκανε λόγο για αποσπασματική αναφορά που δημιουργεί εντυπώσεις, χωρίς να αποδίδει το πραγματικό νόημα του περιεχομένου όσων ελέχθησαν.
Ο ίδιος τόνισε ότι η κοινωνική ευαισθησία της κυβέρνησης είναι δεδομένη και ότι το μεταρρυθμιστικό έργο έχει και κοινωνικές παραμέτρους, ανέφερε δε ως παραδείγματα την αύξηση του αφορολογήτου, το ΛΑΦΚΑ και τις ρυθμίσεις για τους τρίτεκνους.
Σχετικά με πληροφορίες που φέρουν κι άλλο βουλευτή να έχει δώσει συνέντευξη και να είναι επικριτικός, πέρα από τα όρια, για την κυβέρνηση, ο κ. Αντώναρος είπε ότι δεν ασχολείται με σενάρια.

Σε ερώτηση αν ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς συνάντησε, ως ειδικός μεσολαβητής τον Π. Τατούλη και τι εγγυήσεις του έδωσε εκείνος, ο κ. Αντώναρος δήλωσε ότι δεν τοποθετείται σε θέματα που έχουν σχέση με την παραπολιτική και πρόσθεσε πως ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ με την πείρα που τον διακρίνει, αν θέλει να πει κάτι δημόσια θα το πει.
Σε άλλο ερώτημα για το γεύμα Σουφλιά-Μπακογιάννη, ο εκπρόσωπος είπε ότι δεν σχολιάζει συναντήσεις υπουργών, οι οποίες, όπως σημείωσε, είναι συνήθεις.
Δηλώσεις έκανε και ο τέως πρόεδρος της ΝΔ Μιλτιάδης Έβερτ. Μιλώντας στον Real Fm, σημείωσε ότι οι ο κάθε βουλευτής έχει δικαίωμα να λέει τις απόψεις του, ωστόσο, υπάρχει ένα οργανωμένο κόμμα που θα κρίνει τι θα αποδεχθεί και τι όχι.
Ο ίδιος απέρριψε τα περί κούρασης της κυβέρνησης και επανέλαβε ότι οι κυβερνήσεις κρίνονται στο τέλος της θητείας τους. «Στο μέσο υπάρχει δυσαρέσκεια. Όταν θα φτάνουμε στο τέλος της θητείας, τότε θα κριθεί η κυβέρνηση» σημείωσε.
Τέλος αναφερόμενος στην κριτική που ασκούν ορισμένα στελέχη, σημείωσε ότι δεν λένε κάτι συγκεκριμένο: «Υπάρχει μια γκρίνια και λοιπόν; Η κυβέρνηση τα ζυγίζει και όπου υπάρχουν προβλήματα, θα τα αντιμετωπίσει.»
ΠΑΣΟΚ: Φαρσοκωμωδία
Φαρσοκωμωδία, χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου τα συμβαίνοντα στην ΚΟ της ΝΔ, με αφορμή τις σημερινές εξελίξεις.
«Κάθε πρωί που ξυπνάμε, αναρωτιόμαστε πόσοι βουλευτές περιλαμβάνονται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ» είπε χαρακτηριστικά.
Σε ερώτηση αν το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι η υπόθεση Δαϊλάκη ήταν μέρος ενός σχεδίου τεχνητής κρίσης, ο κ. Παπακωνσταντίνου απάντησε πως αυτό που είδαμε ήταν σχέδιο, το σχέδιο αυτό εξετελέσθη με το χειρότερο δυνατό τρόπο.
Ερωτηθείς αν ο χειρισμός της υπόθεσης Δαϊλάκη οδηγεί σε πρόωρες εκλογές, ο κ. Παπακωνσταντίνου, απάντησε ότι ο χειρισμός της συγκεκριμένης υπόθεσης ξεπερνά κάθε φαντασία και δήλωσε ότι δεν θέλει να επιχειρήσει να τον ερμηνεύσει.
Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι το ξεκαθάρισμα των λογαριασμών μεταξύ του κ. Καραμανλή και των βουλευτών του δεν μπορεί να συγκαλύψει την αμηχανία και την παθητική στάση της κυβέρνησης απέναντι στα μεγάλα προβλήματα του τόπου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου