ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Ναι μεν… αλλά
Την αντίθεσή του για την ώρα διεξαγωγής της προγραμματισμένης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού και του Νομαρχιακού Συμβουλίου με θέμα «Αναπτυξιακός σχεδιασμός της Ν.Δ. Μαγνησίας» εξέφρασε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Χρήστος Βούλγαρης, καθώς όπως τονίζει σε επιστολή του στον πρόεδρο του Δ.Σ., το Σώμα αποτελείται από ανθρώπους που εργάζονται και όχι από συνταξιούχους και αργόσχολους. Δεν παρέλειψε δε να επισημάνει πως αδιαφορεί για το αν η ώρα διεξαγωγής καθορίστηκε μετά από απαίτηση των ΜΜΕ, γιατί τις αποφάσεις λαμβάνουν οι δημοτικοί σύμβουλοι και τις υφίστανται οι δημότες.
Τέλος πάντων, για να μην υπάρχει και ανησυχία ο κ. Βούλγαρης είπε τελικά ότι θα προσπαθήσει να παραβρεθεί…
Α.Φ.

Χάθηκε η μπάλα;
Οπως λέει και η νέα γενιά, «έχουμε χάσει τη μπάλα»… Κοινώς ο καθένας κάνει ό,τι θέλει! Δηλαδή ξύπνησε ένα πρωί ο πάτερ του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Πηλίου και επειδή δεν του έφτανε η έκταση που είχε, είπε να πάρει και την πλατεία αλλά και σωρεία άλλων ακινήτων, όπως λέει και ο Δήμαρχος Μουρεσίου κ. Λεβέντης στην μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε. Μάλλον κάτι δεν έχουμε καταλάβει σωστά, αλλά επειδή είστε Εκκλησία, δεν σημαίνει ότι είστε και το απυρόβλητο… Μήπως να μαζευόσασταν λίγο; Μέσα ούτε σε διάστημα ενός μήνα έχουν καταγραφεί τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένης και της εν λόγω, καταπατήσεων… Φτάνει πια, έλεος!
Α.Φ.

Απορία
Ολα καλά και ωραία αυτά που λέτε οι αντιδρώντες στην επένδυση στις Νηές. Αλλά μήπως σε μερικά σημεία έχετε και το στοιχείο της υπερβολής; Δηλαδή όταν λέτε ότι θα προκύψουν θέσεις εργασίας μεν, αλλά οι «καλές» θα πιαστούν από άτομα της εταιρίας και οι άλλες, οι πιο «κακές», οι δευτεροκλασάτες δηλαδή, από κατοίκους, είναι κακό; Ή άμα αναπτυσσόταν ο αγροτουρισμός, η κτηνοτροφία και η γεωργία θα ήταν καλύτερες οι θέσεις εργασίας; Ή σε μια περιοχή φτάνει μόνο αυτού του είδους η ανάπτυξη; Μην τα μηδενίζουμε όλα παιδιά…
Α.Φ.

Τα γενέθλια
Τα γενέθλιά του γιόρταζε προχθές το βράδυ με φιλική συντροφιά ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. κ. Σπύρος Μαβίδης σε γνωστή ψησταριά της οδού Κασσαβέτη. Στους συνδαιτυμόνες ο Αντιδήμαρχος Βαγγέλης Καπούλας και ο πρόεδρος του Καλλιτεχνικού Οργανισμού Χρ. Τσαμπρινός. Και οι δύο ασφαλώς θα αποδειχθούν προφανώς πολλαπλώς χρήσιμοι για την ανανέωση της θητείας του στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., καθώς λήγει η σύμβασή του στο τέλος του χρόνου. Από την παρέα έλειπε ο πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και του ΚΕΜΘ κ. Αντ. Καφρίτσας, που και αυτός δηλώνει φίλος του καλλιτεχνικού Διευθυντή. Δεν ξέρω όμως τι γνώμη έχει επί του θέματος ο καθ΄ ύλην αρμόδιος Αντιδήμαρχος Απ. Φοινικόπουλος…
Α.Τ.

Μυθεύματα
…Επί τη ευκαιρία την περασμένη Δευτέρα ο πρόεδρος του ΚΕΜΘ σε ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις είχε χαρακτηρίσει «μυθεύματα» τα δημοσιεύματα για την απειλή παραίτησής του στην τελευταία συνεδρίαση του Κέντρου Μουσικού Θεάτρου. Προφανώς την ώρα της συνεδρίασης και λίγες ώρες αργότερα που διεμήνυε με το νι και με το σίγμα τα γεγονότα στους συντάκτες του δημοτικού ρεπορτάζ, τελούσε εν… ευθυμία, οπότε τω όντι επιτρέπεται και καμία… μακακία παραπάνω. Σε μία τέτοια περίπτωση όλα όσα ειπώθηκαν είναι πράγματι μυθεύματα, και ιδιαίτερα όταν όλα όσα εκστομίζονται δεν γίνονται μετά λόγου γνώσεως…
Α.Τ.

Το ΕΑΚ
Πριν δύο εβδομάδες ο Διευθυντής του ΕΑΚ Κ. Κίνης μάς έλεγε ότι το κολυμβητήριο (κλειστή και ανοικτή πισίνα) μαζί με τα αναλογούντα λειτουργικά έξοδα έχει ετήσιο συνολικό κόστος 1.350.000 ευρώ.
Χθες ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας με αφορμή το ετήσιο κόστος λειτουργίας του Κολυμβητηρίου στη Νέα Ιωνία είπε ότι θα είναι αντίστοιχο με αυτό του ΕΑΚ στο Βόλο και στη Λάρισα, ήτοι 3.000.000 ευρώ το χρόνο!!!
Τα συμπεράσματα δικά σας. Η επιστήμη της Λογικής πάντως σηκώνει τα χέρια ψηλά…
Α.Τ.

Τα αντανακλαστικά
του Δημαρχεύοντος…
Ρόλο αναπληρωτή Δημάρχου εκτελεί τις δύο τελευταίες μέρες στο Δήμο Βόλου ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Γιάννης Στάμος, αφού βρίσκονται εκτός Βόλου τόσο ο Δήμαρχος, όσο και ο αναπληρωτής Δήμαρχος Απ. Φοινικόπουλος. Έτσι χθες αργά το μεσημέρι το πήρε πατριωτικά όταν έβλεπε στον τηλεοπτικό σταθμό ASTRA τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Κυριάκο Μήτρου να επιρρίπτει ευθύνες στη Δημοτική Αρχή, με αφορμή τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Τετάρτης για τον ισολογισμό που κατέθεσε η πλειοψηφία, τα μάζεψε και πήγε πεζή μέχρι τον τηλεοπτικό σταθμό, εισέβαλε στο στούντιο και άρχισε δια ζώσης την… αντεπίθεση. Όχι, ο κ. Μήτρου είχε προλάβει να φύγει από το στούντιο. Ετσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα…
Α.Τ.

Πικρό καθήκον
Δύσκολες εποχές από κάθε άποψη για τη Ν.Δ.
Βάλλεται από παντού, τίποτα δεν τους βγαίνει τελικά. Και μέσα σε όλα αυτά χθες ο γραμματέας της Ν.Δ. Λευτέρης Ζαγορίτης απέστειλε μήνυμα για την 34η επέτειο ίδρυσης του κόμματος.
Κάνοντας την καρδιά του πέτρα, που λέει και το τραγούδι, παριστάνει τον ανήξερο ο κ. Ζαγορίτης και εκστομίζει θεόρατες θεωρίες… για την προσφορά της Ν.Δ. όλα αυτά τα χρόνια. Πικρό το καθήκον του…
Β.Κ

Σαν ανέκδοτο
Τα καλύτερα βέβαια ο κ. Ζαγορίτης τα κρατάει στο τέλος της ανακοίνωσής του, εκεί που λέει ότι η Ν.Δ. εξασφάλισε το αύριο της χώρας -προφανώς δεν εννοεί το Βατοπέδιο ή το ασφαλιστικό ή τα ομόλογα- και υποστηρίζει ότι εδραίωσε την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή, αφού η πεμπτουσία της πολιτικής της Ν.Δ. είναι ο άνθρωπος, τα συμφέροντά του, τα δικαιώματά του”. Λέμε και κανένα ανέκδοτο να περνάει η ώρα… μέρες που είναι…
Β.Κ

Ολα στη φόρα
Εφτασε χθες και επίσημα η εγκύκλιος του ΠΑΣΟΚ σε όλες τις Οργανώσεις που ζητά προτάσεις για τη διαφανή χρηματοδότηση του κόμματος στις προσεχείς εκλογές.
Με σύνθημα «λίγα από τους πολλούς, όχι πολλά από τους λίγους» ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ κ. Ροβ. Σπυρόπουλος ανέλαβε να φέρει εις πέρας το «Σχέδιο για τη Διασφάλιση της Αυτοχρηματοδότησης του Κινήματος», που αποτελεί απόφαση του τελευταίου συνεδρίου. Όλες πλέον οι οικονομικές ενισχύσεις προς το κόμμα θα είναι ονομαστικές και θα δημοσιοποιούνται στο Διαδίκτυο, προκειμένου ανά πάσα στιγμή ο καθένας να έχει πρόσβαση όχι μόνον στα έξοδα, αλλά και στα έσοδα του κόμματος.
Ολα στη φόρα… δηλαδή…
Β.Κ

Λάκη, πρόσεχε
Τελικά είναι δύσκολο να είσαι στην κορυφή. Δεν μιλάμε για την πολιτική του σάτιρα, ούτε μας ενοχλεί που τη μία σατίριζε το Σημίτη, την άλλη τον Παπανδρέου και τώρα τον Καραμανλή. Αυτό είναι μέσα στα καθήκοντά του. Αρκεί να μην υπαγορεύεται από άλλου είδους στιγμιαία συμφέροντα και όχι από την επιβεβλημένη σάτιρα και κριτική που είναι αναγκαίο να ασκείται προς κάθε εξουσία. Όταν όμως ζητάει από τους δημοσιογράφους να μην ασχολούνται με την οικογένειά του και να μη ψάχνουν την κόρη του, να σέβεται και τις προσωπικές στιγμές άλλων ανθρώπων και όχι στο βωμό της τηλεθέασης να επιχειρεί τον ευτελισμό τους. Άλλωστε ο κ. Λαζόπουλος γνωρίζει ότι η κάθε στιγμή είναι ξεχωριστή και σίγουρα η δύναμη της τηλεθέασης δεν μπορεί να είναι φονικό όπλο στα χέρια του. Δυστυχώς φθείρει κι αυτός την εικόνα του.
Χ.Μ

Πρώτα να δουν
και μετά να πουν…
Απαντώντας στη χθεσινή ανακοίνωση της αντιπολίτευσης του δήμου Αγριάς, σύμφωνα με την οποία έκλεισε ολόκληρος ο παραλιακός δρόμος για να γίνει ένα μικρό φρεάτιο, ο αντιδήμαρχος Αγριάς Χαράλαμπος Ζάχος απαντά αυστηρά και λακωνικά: «Πριν εκδώσουν κάποια ανακοίνωση, καλό θα είναι να επισκέπτονται τα έργα στα οποία αναφέρονται», είπε υπονοώντας ότι η ανακοίνωσή τους είναι στον αέρα. Ύστερα ο Χαράλαμπος αυτές τις μέρες μιλάει και με τον αέρα της έγκρισης από το Υπουργείο Απασχόλησης για την ανακατασκευή του ΙΚΑ Αγριάς, που προήλθε από δικές του ενέργειες ως προέδρου των εμπόρων και επαγγελματιών της Αγριάς.
Χ.Μ

Στο Βόλο η Αλέκα;
Στις 20 Οκτωβρίου όπως πληροφορούμαστε θα βρίσκεται στο Βόλο η γενική γραμματέας του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα. Αν και ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί η ημερομηνία έλευσής της, τα τοπικά στελέχη έχουν ξεκινήσει προετοιμασίες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κ. Παπαρήγα θα μιλήσει σε ανοιχτή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο.
Δ.Χ.

Δημοτική Αστυνομία
Αξίζουν συγχαρητήρια στα νέα παιδιά που στελεχώνουν τη Δημοτική Αστυνομία Βόλου. Χθες το μεσημέρι, εν μέσω καταρρακτώδους βροχής, τρεις δημοτικοί αστυνομικοί έσπευσαν αμέσως στη συμβολή των οδών 2ας Νοεμβρίου και Ξενοφώντος, προκειμένου να απεγκλωβίσουν αρκετά αυτοκίνητα που είχαν κολλήσει πίσω από απορριμματοφόρο, το οποίο είχε φρακάρει λόγω παράνομης στάθμευσης αυτοκινήτων. Οι τρεις νεαροί αστυνομικοί ρύθμισαν την κυκλοφορία άψογα, βοήθησαν τους οδηγούς να ξεμπλοκάρουν και αποκατέστησαν την κυκλοφορία σε λίγα λεπτά.
Δ.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου