ΤΟΠΙΚΑ

Μιχάλης Μιτζικός: Να αξιοποιηθεί η ακίνητη περιουσία του Δήμου Βόλου

μιχάλης-μιτζικός-να-αξιοποιηθεί-η-ακί-252203

Μεγάλη και αναξιοποίητη είναι η ακίνητη περιουσία του Δήμου Βόλου, η οποία θα μπορούσε να αποφέρει έσοδα, αυτές τις δύσκολες για την οικονομία και τον τόπο εποχές. Αυτό επισημαίνει ο Υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δύναμη Βόλου» Μιχάλης Μιτζικός, με αφορμή πρόσφατο ρεπορτάζ τοπικής εφημερίδας.

Πρόκειται, όπως σημειώνει ο κ. Μιτζικός, για ακίνητα -«φιλέτα», τα οποία εφόσον αξιοποιούνταν με τη μορφή εκμίσθωσης για πολλά χρόνια, θα απέφεραν έσοδα στο Δήμο, αυτές τις δύσκολες οικονομικά ώρες, που είναι απαραίτητο και το τελευταίο ευρώ. Αν και ορισμένα από τα 1000 περίπου ακίνητα του Δήμου είναι αξιοποιήσιμα, ακόμη κι αυτά δεν είναι γνωστά στους ιδιώτες-επενδυτές, κατεύθυνση προς την οποία θα μπορούσε να στραφεί ο Δήμος.

Υπολογίζεται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ότι η αξία της εν λόγω ακίνητης περιουσίας μπορεί να ξεπερνά τα 300 εκατομμύρια ευρώ.

Πρόκειται για ακίνητα που βρίσκονται τόσο εντός, όσο και εκτός του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου, όπως π.χ. ο κινηματογράφος «Νίκη» στη Ν. Ιωνία ή το αθλητικό κέντρο στο πεδίο του Άρεως, τα οποία υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαν να εκχωρηθούν σε ιδιώτες έναντι μισθίου φυσικά και να φέρουν έσοδα στο Δήμο.

Αντίστοιχα ακίνητα υπάρχουν και στις περιφερειακές Δημοτικές Ενότητες, όπως στην Πορταριά, τη Ν. Αγχίαλο, τα Λεχώνια κ.α.

Εφόσον δεν υπάρξει σχετικό ενδιαφέρον από ιδιώτες-επενδυτές, θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν τα εν λόγω ακίνητα με συνέργειες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ). Όπως επισημαίνει ο επικεφαλής της «Δύναμης Βόλου», «βασικό μέλημα της δημοτικής μας αρχής θα είναι η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου, με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων και την αύξηση των εσόδων, παράλληλα με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας που τόσο ανάγκη έχει η περιοχή μας».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου