ΤΟΠΙΚΑ

Κοινή απεργία στην αγορά

κοινή-απεργία-στην-αγορά-851206

To ρητό “η ισχύς εν ενώσει” αποφάσισαν να υιοθετήσουν μικρομεσαίοι και έμποροι, που ενώνουν τελικά τις δυνάμεις τους και κατέρχονται σε απεργιακή κινητοποίηση την ίδια μέρα.
Ευελπιστούν έτσι να κάνουν πιο ηχηρή την παρέμβασή τους προς την κυβέρνηση, ώστε να την υποχρεώσουν να αποσύρει το επίχαμο φορολογικό νομοσχέδιο, που υποστηρίζουν ότι αποτελεί θηλειά για τον κλάδο τους.
Οι δύο πλευρές -που δεν είχαν επί της ουσίας τίποτα να χωρίσουν- έριξαν νερό στο κρασί τους, μετά τη συνάντηση που είχε το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ με την ΕΣΕΕ.
Καθορίστηκε λοιπόν κοινή ημερομηνία κλεισίματος όλων των επιχειρήσεων την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου.
«Η ενότητα του κοινού και οικονομικού στρώματος των αυτοαπασχολούμενων και μικρομεσαίων επιχειρηματιών, καθώς και των φορέων που θεσμοθετημένα τους εκπροσωπούν είναι πάνω από όλα και πρέπει να επιτυγχάνεται με οποιοδήποτε κόστος και τρόπο» υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Μαγνησίας. “Μόνο τότε θα μπορεί να εκφράζεται με καταλυτικά θετικά αποτελέσματα η αντίθεση σε πολιτικές όπως στο φορολογικό και το ασφαλιστικό”.
Η ΟΕΒΕΜ ωστόσο, εκτός από τις 22 Οκτωβρίου που μαζί με τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου και Νέας Ιωνίας θα προχωρήσει στο κλείσιμο των επιχειρήσεων, στις 13 Οκτωβρίου θα προγραμματίσουν άλλου είδους δράσεις, προκειμένου να αναδείξει τα αιτήματά της απέναντι στο φορολογικό νομοσχέδιο.

Επιστολή προς τον
υπουργό Οικονομίας

Στο μεταξύ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας κ. Ηρακλής Μπλουγούρας απέστειλε επιστολή στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γεώργιο Αλογοσκούφη, με την οποία επισημαίνει ότι στο επίμαχο νομοσχέδιο “αντιτάχθηκε σύσσωμος ο εμπορικός κόσμος της χώρας, αρνούμενος να αποδεχθεί το χαρακτηρισμό των ατομικών εμπορικών επιχειρήσεων ως «φοροφυγάδων», που δυστυχώς τους προσάπτει ο νέος νόμος.
Ζητούμε επείγουσα συνάντηση μαζί σας, προκειμένου να σας εκθέσουμε τις θέσεις του εμπορίου και να εκτιμηθεί το φορολογικό περιβάλλον των εμπόρων, όπως διαμορφώνεται μετά την ψήφιση του νέου νόμου.”

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου