ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Σε θεσμικό πλαίσιο
Με ιδιαίτερη προσοχή και διακριτικότητα, όπως αρμόζει στο θεσμικό του ρόλο, χειρίζεται ο Νομάρχης το θέμα των επαφών του με τη νέα εισαγγελική Αρχή, τόνισαν άμεσοι συνεργάτες του κ. Παπατόλια με αφορμή σχόλια που γράφτηκαν μετά την εθιμοτυπική επίσκεψη που πραγματοποίησε προχθές στη νέα προϊσταμένη της Εισαγγελίας Βόλου. Άλλωστε, όπως έλεγαν, δεν δόθηκε για το γεγονός αυτό καμία δημοσιότητα, ούτε δελτίο Τύπου για τη συνάντηση κατά την οποία «επιβεβαιώθηκε η αμοιβαία διάθεση για στενή συνεργασία που θα κατατείνει στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος».
Επίσης οι συνεργάτες του Νομάρχη πρόσθεσαν ότι «η δημόσια παρέμβαση που ο ίδιος είχε προαναγγείλει για την απερχόμενη εισαγγελική Αρχή, ας μην υπάρχει καμία ανησυχία, θα γίνει. Θα γίνει όμως στην ώρα της…»
Ν.Τ.

Διαψεύδει
Αρχικά από ορισμένες πλευρές τα επιχειρηματικά σχέδια της εταιρίας που έχει σχεδιάσει τη μεγάλη και κοστοβόρα επένδυση των υδροπλάνων, με έδρα το Βόλο, αντιμετωπίστηκε με δυσπιστία. Το πρώτο υδροπλάνο, το οποίο εδώ και δύο ημέρες σταθμεύει στο αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου διαψεύδει τις καχυποψίες τους. Καιρός να κινηθούν οι «βραδυκίνητοι» και να συντομεύσουν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους τις διαδικασίες, ώστε η γραμμή επιτέλους να λειτουργήσει.
Β.Σ.

Ετοιμα τα πλάνα του Βασίλη Κιού
Μετά την προετοιμασία των Γιόζεφ Μπουμπένκο και Λεωνίδα Γαρδικιώτη ενόψει των αγώνων Ολυμπιακός-Ιωνικός και Νίκη Βόλου-Φωκικός και ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας κ. Βασίλης Κιός έχει έτοιμα τα αγωνιστικά του πλάνα, μιας και η παρουσία της αστυνομίας το απόγευμα της Κυριακής θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην αποφυγή επεισοδίων μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και της Νίκης, και αυτό γιατί οι οπαδοί των «αιωνίων» θα βρεθούν σε Πανθεσσαλικό και Παντελής Μαγουλάς αντίστοιχα, με την εκδήλωση μεταξύ τους επεισοδίων να είναι ιδιαίτερα επίφοβη.
Α.Φ.

Αργοπορία
Για αργοπορία και καθυστερημένη αντίδραση από πλευράς Δημοτικής Αρχής μίλησε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Αργαλαστής κ. Παπακωνσταντίνου σε ό,τι αφορά το θέμα της περιβόητης γεώτρησης στη θέση Τσορν στο Λεφόκαστρο, που δεν μπορεί να συνεχιστεί, καθώς ο Γερμανός ιδιώτης ισχυρίζεται πως η γεώτρηση βρίσκεται εντός της ιδιοκτησίας του και για το συγκεκριμένο λόγο ζητά τη δουλεία χρήσης της γεώτρησης.
«Εκεί που μας χρωστάνε, θα μας πάρουν και το βόδι», είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου και συνέχισε τονίζοντας πως καθυστέρησε η Δημοτική Αρχή να προβεί στις απαραίτητες διαδικασίες, που έπρεπε να είχαν γίνει πριν από δύο μήνες και «όχι τώρα να έρχεται ο Γερμανός στο Δημοτικό Συμβούλιο και να μας βρίζει και να αποφασίζουμε ότι θα προβούμε στις απαραίτητες νομικές ενέργειες. Πριν δύο μήνες που διέπραξε αδίκημα αυτοδικίας, όταν μετατόπισε το φράχτη του ακινήτου του σε δημοτικό δημόσιο χώρο, πού ήταν;»
Ε, καλοκαιράκι ήταν πριν δύο μήνες κ. Παπακωνσταντίνου, μπορεί οι άνθρωποι να έκαναν και αυτοί κανένα μπανάκι στη παραλία… Δηλαδή αυτοί δεν έχουν ψυχή, κατακαλόκαιρο θα ασχοληθούν με γεωτρήσεις;
Α.Φ.

Σπάσαμε τα ρεκόρ!
Μια μέρα μετά που γράφτηκε στην ίδια στήλη η επικινδυνότητα που εγκυμονούσε η κατάσταση του οδοστρώματος στην διασταύρωση Λαρίσης-Διμηνίου, οι αρμόδιες αρχές προχώρησαν στην αποκατάστασή της. Και ως εκ θαύματος λίγες ώρες αργότερα η βροχή έκανε την εμφάνισή της, όχι όμως και τα προβλήματα…
Την ίδια κατάληξη είχε και μια λακκούβα στη διασταύρωση της Νεαπόλεως, που μέχρι χθες στο σημείο υπήρχε ένας κώνος που προειδοποιούσε τους διερχόμενους οδηγούς για την ύπαρξή της.
Αν είναι, βρε παιδιά, να πρέπει να τα γράφουμε για να τα φτιάχνετε, να βάλουμε έναν υπάλληλο να κόβει βόλτες στους δρόμους, να καταγράφει τις λακκούβες και τα σημεία που είναι χαλασμένο και επικίνδυνο το οδόστρωμα και να τα επιδιορθώνετε…
Αλλά για να μην είμαστε και αχάριστοι, μπράβο και με το καλό και στην επόμενη!
Α.Φ.

Ολα ομαλά…
Ολα κύλησαν ομαλά στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, το οποίο έγινε χωρίς την παρουσία των απεργούντων δημοσιογράφων, αποφαίνονταν χθες το πρωί τα στελέχη της Ομάδας Πλειοψηφίας. Παρ’ όλα ταύτα η συνεδρίαση κράτησε οκτώ ώρες, εις πείσμα όσων επιμένουν ότι η παρουσία εκπροσώπων των ΜΜΕ είναι εκείνη που οδηγεί σε φλυαρία πολλούς αιρετούς…
Α.Τ.

Ελ ματαντόρ
…Πάντως από χθες ο Δήμαρχος Βόλου βρίσκεται στην Ισπανία. Παραμένει άγνωστο αν πρόκειται να εντρυφήσει σε μαθήματα ταχείας εκμάθησης σε ζητήματα ταυρομαχιών ή εκμάθησης της περίφημης ισπανικής υποχώρησης…
Α.Τ.

Θα συνεχίσουν
Πετυχημένη από κάθε άποψη η προχθεσινή κινητοποίηση στα ΜΜΕ.
Η συμμετοχή των δημοσιογράφων της Θεσσαλίας ήταν καθολική στην απεργία που είχε προκηρύξει η ΠΟΕΣΥ με αίτημα την ανάκληση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που άρχισε να εφαρμόζεται από προχθές τυπικά και ουσιαστικά.
Οι δημοσιογράφοι ζητούν επίσης την ακύρωση του διορισμού προέδρου στο υπό ενοποίηση ΕΤΕΑΠ-ΜΜΕ και απόσυρση κάθε φορολογικής διάταξης που θίγει τους δημοσιογράφους που εργάζονται με συμβάσεις έργου και «μπλοκάκια» και είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις -εάν χρειαστεί- λένε οι ψυχραιμότεροι, κάτι που θεωρείται σίγουρο, λένε οι πιο ρεαλιστές.
Β.Κ

Ενας κάπτεν
Ο ναύαρχος ε.α. Παναγιώτης Πήχας, πρώην γενικός διευθυντής του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού, επελέγη για την προεδρία του ΕΤΕΑΠ- ΜΜΕ. Η επικύρωση του διορισμού του έγινε από την Ειδική Επιτροπή στη Βουλή, ξεσήκωσε όμως θύελλα αντιδράσεων, αφού τα κριτήρια της επιλογής ενός πρώην θαλασσινού στο τιμόνι του ασφαλιστικού ταμείου του δημοσιογραφικού κόσμου… εάν μη τι άλλο στο μόνο που παραπέμπει είναι η σκέψη ότι τον χρειάζονται για να μην τα θαλασσώσουν ξανά… Οψόμεθα.
Β.Κ

Ανθρακες
ο θησαυρός
Το γεγονός πάντως ότι σίγησαν τα ΜΜΕ προχθές είχε ως αποτέλεσμα… μέχρι χθες τα ξημερώματα να έχει πέσει η κυβέρνηση, να έχει γίνει ανασχηματισμός και η χώρα να έχει οδηγηθεί σε εκλογές.
Ήταν τόσες οι πληροφορίες – ραδιο-αρβύλα που έδιναν και έπαιρναν για τις προθέσεις του κ. Καραμανλή που τα τηλέφωνα είχαν πάρει φωτιά. Μαζί και τα στοιχήματα για την ημερομηνία των εκλογών. Ακόμη και συνεντεύξεις Τύπου που ήταν προγραμματισμένες για χθες ακυρώθηκαν… προ των πυλών εξελίξεων, όμως τελικά “άνθρακες ο θησαυρός”.
Β.Κ

Ανασύνθεση
Αποχώρησε από την ΑΓΕΤ λόγω συνταξιοδότησης ο Δημήτρης Χλέμπος, που ήταν γενικός γραμματέας της Ένωσης Προσωπικού Τσιμέντων στην Αγριά.
Τη θέση του μετά την ανασύνθεση του προεδρίου πήρε ο γνωστός συνδικαλιστής Βάιος Κουκλουμπέρης, επίσης στέλεχος της Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων.
Αποχωρούν οι παλαιότεροι και η σκυτάλη λογικά δίνεται στους νεώτερους.
Β/Κ

Στο Συμβούλιο
της Ευρώπης
Πολλά και ενδιαφέροντα τα θέματα που συζητούνται στην ολομέλεια της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης αυτές τις ημέρες στο Στρασβούργο, όπου συμμετέχει η βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ Ροδούλα Ζήση. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα θέματα που συζητούνται στις διάφορες επιτροπές και αφορούν σε οικονομικά, κοινωνικά, πολιτιστικά ζητήματα και, κυρίως, ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Κυριάρχησαν όμως το θέμα των συνεπειών και επιπτώσεων από τον πόλεμο μεταξύ Γεωργίας και Ρωσίας και η έκθεση για την κατάσταση στην Κύπρο. Πριν από την συζήτηση του Κυπριακού το σώμα της κοινοβουλευτικής συνέλευσης είχε την ευκαιρία να ακούσει την υπέροχη ομιλία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια, καθώς επίσης και την ομιλία της κ. Mehmet ALI TALAT, αρχηγού της Τουρκοκυπριακής κοινότητας. Να που υπάρχουν και σοβαρά θέματα πέρα από τον μικρόκοσμό μας.
Χ.Μ

Δεν χωράνε προβλέψεις
Παρά τις επίμονες ερωτήσεις μας στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων της TRT ο γερόλυκος του δημοτικού συμβουλίου Τάσος Στρατηγόπουλος αρνήθηκε να κάνει πρόβλεψη για το αν θα είναι πρωταγωνιστές-υποψήφιοι και στις εκλογές του 2010 ο σημερινός δήμαρχος Αλέκος Βούλγαρης και ο πρώην δήμαρχος Κυριάκος Μήτρου. «Μεσολαβεί πολύς χρόνος μέχρι τότε και η οποιαδήποτε πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη», ήταν το ρεζουμέ της απάντησης του Τάσου Στρατηγόπουλου. Λέτε να ξέρει κάτι ο πολύπειρος δημοτικός σύμβουλος, που δεν το γνωρίζουμε εμείς;
Χ.Μ

Απάντηση από τον κ. Αγγελο Αντωνίου
Από τον πρόεδρο της TRT κ. Αγγελο Αντωνίου, πήραμε την παρακάτω απάντηση το χθεσινό σχόλιο του Μάκη Μπαλλή:
«Κύριε Διευθυντά,
Παρακαλώ να δημοσιεύσετε την πιο κάτω απάντησή μου στα σχόλια του Δημοσιογράφου σας Μ. Μπαλλή,
Αγαπητέ Mάκη,
Όταν προ εικοσαετίας ασφάλιζα τους δικούς μου δημοσιογράφους – υπαλλήλους γραφείου (μετά από προτροπή της Ένωσής σας ότι πρέπει να είναι 5 χρόνια στο ΙΚΑ για να μπούνε στην Ένωση), δεν γνωρίζω αν εσύ ήσουν ασφαλισμένος.
Σχετικά με το αγγελιόσημο, θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι καταργήθηκε στα ηλεκτρονικά μέσα, (όπως ήταν και για τις εφημερίδες), για τους επιχειρηματίες της περιφέρειας μετά από προσωπική μου παρέμβαση στον τότε πρωθυπουργό κ. Κώστα Σημίτη.
Ευτυχώς που υπήρξαν δηλώσεις στην Αθήνα από προοδευτικούς συνδικαλιστές, οι οποίοι ζητούσαν να εγγραφούν στην Ένωση οι τεχνικοί της Τηλεόρασης και του Ραδιοφώνου, που πασχίζουν να βγει στον αέρα καθημερινά η είδηση.
Φθάσαμε στο παράξενο σημείο, να επιδιώκει ο επιχειρηματίας την εγγραφή των εργαζομένων στην Ένωση και «συνδικαλιστής» να προσπαθεί να το αποτρέψει, ελπίζω όχι γιατί υπάρχει τεράστιο αποθεματικό.
Άγγελος Αντωνίου
Πρόεδρος Δ.Σ. TRT ΑΕ»

Απάντηση Μ.Μ.:
1. Επειδή είμαι παλιότερος του αγαπητού Αγγελου (Αντωνίου) στα… ραδιοτηλεοπτικά, του γνωρίζω ότι τα δημοσιογραφικά μου ένσημα έχουν ηλικία 27 ετών (δυστυχώς). Από το 1981 εφημερίδες, από το 1983 ραδιόφωνο.
2. Οταν το 1989-90 ξεκινούσε τη λειτουργία των δικών του ηλεκτρονικών Μέσων, αν κολλούσε ένσημα ή όχι ας το πουν οι τότε εργαζόμενοι, γνωστοί Βολιώτες δημοσιογράφοι και η Ενωση Συντακτών. Πάντως η προτροπή για «ένσημα τουλάχιστον πενταετίας», προκειμένου να μπορούν να εγγραφούν στην Ενωση Συντακτών οι δημοσιογράφοι του καναλιού, του έγινε όταν εγώ ήμουν Γραμματέας στην Ενωση, δηλαδή πολύ αργότερα.
3. Γνωρίζει καλύτερα ότι το «ψωμί» δεν είναι από τους διαφημιζόμενους της περιφέρειας, αλλά από τα «πακέτα» των Αθηνών
4. Η εγγραφή των τεχνικών αφορά σε άλλο Σωματείο, ίσως το Ενιαίο Συνδικάτο Τύπου, με το οποίο προσωπικά συμφωνώ, αλλά πάντως δεν αφορά τώρα στην Ενωση Συντακτών. Η εγγραφή δημοσιογράφων είναι απλή: Μισθός σύμφωνα με τη Σύμβαση και πλήρη ένσημα ως δημοσιογράφος.
5. Οσο για το αγγελιόσημο (αυτό υπονοεί με το «αποθεματικό), γνωρίζει ότι υπερκαλύπτει το όποιο κόστος εργοδοτικών εισφορών. Ποιος έχει κέρδος;

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου