ΤΟΠΙΚΑ

Τρία τα υπό κατάληψη τμήματα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

τρία-τα-υπό-κατάληψη-τμήματα-στο-πανεπ-851206

Στα τρία μειώθηκαν τα υπό κατάληψη τμήματα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Ο νόμος-πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, μπορεί να προκάλεσε αντιδράσεις στους ακαδημαϊκούς χώρους, βρήκε, όμως, τους φοιτητές να απομακρύνουν τα «λουκέτα», καθώς η έλλειψη απαρτίας δεν επέτρεψε τις προγραμματισμένες γενικές συνελεύσεις σε αρκετούς φοιτητικούς συλλόγους.
Έτσι, αυτή την εβδομάδα οι καταλήψεις στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα συνεχιστούν στα τμήματα Πολιτικών Μηχανικών, Αρχιτεκτόνων και Μηχανικών Η/Υ και Δικτύων. Η Πολυτεχνική συνεχίζει να αποτελεί το «κάστρο» των φοιτητικών καταλήψεων στο Βόλο.
Στο Παπαστράτου οι καταλήψεις σταμάτησαν για αυτή την εβδομάδα, καθώς οι γενικές συνελεύσεις στα Παιδαγωγικά Τμήματα είτε δεν πραγματοποιήθηκαν ελλείψει απαρτίας είτε η πλειοψηφία, όπου έγιναν συνελεύσεις, τάχθηκε κατά της συνέχισης της κατάληψης.
Η τρέχουσα εβδομάδα, στο μεταξύ, δεν περιλαμβάνει φοιτητικό συλλαλητήριο σε τοπικό επίπεδο, μετά τη μικρή συμμετοχή από την οποία χαρακτηρίστηκαν οι τελευταίες διαδηλώσεις φοιτητών, μαθητών και εκπαιδευτικών.
Φοιτητές του Βόλου έχουν προγραμματίσει να μεταβούν σήμερα στην Αθήνα, προκειμένου να συμμετάσχουν στην πανελλαδική συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας που έχει προγραμματιστεί.
Οι πανεπιστημιακοί από την πλευρά τους συνεχίζουν την πενθήμερη απεργιακή κινητοποίηση έως και αύριο Παρασκευή.
Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί, αντιδρώντας στην επικείμενη αναθεώρηση του άρθρου 16 και διεκδικώντας την ικανοποίηση χρόνιων αιτημάτων του κλάδου τους.
Τη στήριξή της στις κινητοποιήσεις δηλώνει η ΑΔΕΔΥ. Το Νομαρχιακό Τμήμα Μαγνησίας καλεί τους δημοσίους υπαλλήλους να συμμετέχουν στην πανελλαδική στάση εργασίας, σήμερα, από τις 11.30 π.μ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου.
Απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας, σήμερα, στις 11.30 το πρωί διοργανώνει η Επιτροπή Εκπαιδευτικών Μαγνησίας του ΠΑΜΕ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου