ΤΟΠΙΚΑ

Εκτεταμένες δενδροφυτεύσεις στον Περιφερειακό

εκτεταμένες-δενδροφυτεύσεις-στον-πε-851206

Συνεργεία της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας και μαθητές των σχολείων της περιοχής, ένωσαν χθες τις δυνάμεις τους και προχώρησαν στη δενδροφύτευση 140 δέντρων στο πάρκο της Κρήτης στο ύψος του Περιφερειακού.
Η πρωτοβουλία ανήκει στην Υπηρεσία Καθαριότητας και την Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία, ενώ όπως τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βαγγέλης Καπούλας, σημαντική ήταν η συμβολή των μαθητών από το 1ο και 2ο Γυμνάσιο Βόλου, καθώς και το 5ο Λύκειο Βόλου.
Ανάλογες δενδροφυτεύσεις θα γίνουν το επόμενο δεκαήμερο στο Πάρκο της οδού Παγασών με Παπαδιαμάντη, επίσης σε συνεργασία με την Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία και τα σχολεία της περιοχής, στο πλαίσιο του προγραμματισμού που υπάρχει για αύξηση των δενδροφυτεύσεων κατά 12 στρέμματα μέσα στην πόλη.
Στο μεταξύ, όπως έκανε γνωστό ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, η Υπηρεσία Πρασίνου αναλαμβάνει πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης των πολιτών, γι΄ αυτό και από την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει μία καμπάνια ενημέρωσης, ώστε να πειστούν οι πολίτες να υιοθετήσουν το δικό τους δέντρο.
Συγκεκριμένα η Υπηρεσία θα προχωρήσει στην προμήθεια διαφόρων δέντρων, τα οποία οι δημότες θα μπορούν να προμηθεύονται και να τα φυτεύουν στα πεζοδρόμιά τους, αναλαμβάνοντας την ευθύνης της φροντίδας τους.
«Η πόλη μας χρειάζεται το πράσινο όσο ποτέ άλλοτε, με τις κλιματολογικές αλλαγές που λαμβάνουν χώρα στον πλανήτη μας», ανέφερε χθες ο κ. Καπούλας. Ο Δήμος Βόλου θα καταβάλλει προσπάθειες για την ενεργοποίηση των μαθητών στις προσπάθειες αύξησης του πράσινου μέσα στην πόλη, δίνοντας πρώτος το μήνυμα για την αγάπη και την προστασία που πρέπει να δείχνουμε προς τη φύση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου