ΤΟΠΙΚΑ

Γερμανικά μουσικά ηχοχρώματα

γερμανικά-μουσικά-ηχοχρώματα-851206

Συναυλία με την Ορχήστρα πνευστών «Simmozheim» θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 3 Οκτωβρίου και ώρα 20.30, στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου, με πρόγραμμα μουσικά θέματα από τον Μέλανα Δρυμό, όπερες και κινηματογραφική μουσική. Ο Δήμος Βόλου και η Πρεσβεία της Γερμανίας στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί για θέματα τέχνης και πολιτισμού και η οποία πρόσφατα επικυρώθηκε με την επίσκεψη του Γερμανού Πρέσβη στο Βόλο – με τη συνεργασία του Επίτιμου προξενείου στο Βόλο- οργανώνουν, την τρίτη, κατά σειρά εκδήλωση, με τη συναυλία της Ορχήστρας πνευστών «Simmozheim». Η ορχήστρα, η οποία προσκλήθηκε από τη Γερμανική Πρεσβεία στα πλαίσια των εκδηλώσεων που θα γίνουν στην Αθήνα για τον εορτασμό της Ημέρας της Γερμανικής Ενότητος, θα παρουσιάσει το πρόγραμμά της με μουσικές συναυλίες, εκτός του Βόλου, στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη.
O μουσικός σύλλογος «Simmozheim» είναι ένας από τους παλαιότερους μουσικούς συλλόγους της Γερμανίας (ιδρύθηκε το 1921). Η δε μουσική ορχήστρα πνευστών οργάνων του συλλόγου είναι από τις πιο γνωστές στην Γερμανία και στην Ευρώπη. Στο σύλλογο λειτουργούν τμήματα εκμάθησης μουσικής που καλύπτει όλα τα επίπεδα καθώς και τμήματα μουσικών πνευστών οργάνων. Η ορχήστρα αποτελείται από περίπου 23 μουσικούς και το ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει παραδοσιακή γερμανική μουσική, μουσική από την Βοημία όπως πόλκες και εμβατήρια. Παράλληλα στις παραστάσεις παρουσιάζονται και μουσικά έργα από γνωστές όπερες, οπερέτες, κινηματογραφική μουσική κ.λ.π. Η ορχήστρα του «Simmozheim η οποία πάντα παρουσιάζεται στις παραστάσεις της με τις παραδοσιακές γερμανικές ενδυμασίες, είναι ιδιαίτερα γνωστή στην Ευρώπη όπου συμμετέχει σε διεθνή φεστιβάλ παραδοσιακής μουσικής όπως αυτά της Γαλλίας της Πράγας και της Σλοβακίας. Παράλληλα δε έχει αναπτύξει ιδιαίτερες
σχέσεις συνεργασίας με άλλους ευρωπαϊκούς μουσικούς συλλόγους. Η παράσταση αυτή, αποτέλεσμα τη στενής συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ του Δήμου Βόλου και της Γερμανικής Πρεσβείας ιδιαίτερα στον πολιτιστικό τομέα θα πραγματοποιηθεί σήμερα με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου