ΤΟΠΙΚΑ

«Κι άλλο» Μεσογειακό Χωριό…

κι-άλλο-μεσογειακό-χωριό-851206

Οικόπεδο του δήμου του υποδεικνύει ως εναλλακτική λύση για το Μεσογειακό Χωριό, ο δήμαρχος Φερών Κων. Κανάρης.
Για τη χωροθέτηση του «Χωριού» των Μεσογειακών Αγώνων του 2013, ο κ. Κανάρης προτείνει την αξιοποίηση έκτασης, 400 στρεμμάτων, που ανήκει εξ ολοκλήρου στο δήμο και βρίσκεται έναντι του 304 ΠΕΒ.
Μετά τη συνάντηση που είχε προ ημερών με τον δήμαρχο Αισωνίας Δημ. Καντόλα, ο οποίος εκτός από την έκταση που «σκοντάφτει» στην Αρχαιλογική Υπηρεσία, παρουσίασε άλλες δύο ως εναλλακτικές στα διοικητικά όρια του δήμου του, ο νομάρχης Μαγνησίας Απ. Παπατόλιας συναντήθηκε προχθές με τον δήμαρχο Φερών.
Στις προθέσεις του νομάρχη, όπως έχει ανακοινώσει, είναι ο κύκλος επαφών σχετικά με τη χωροθέτηση του Μεσογειακού Χωριού να συμπεριλάβει όλους τους δημάρχους και να κλείσει με μία κοινή σύσκεψη, που θα καταλήξει σε μία και μοναδική πρόταση υπόψη της Οργανωτικής Επιτροπής των Μεσογειακών Αγώνων.
Στο φάκελο «οικόπεδα διαθέσιμα για Μεσογειακό Χωριό» προστέθηκε ήδη η τέταρτη εναλλακτική πρόταση.
Στην προχθεσινή συνάντηση, ο κ. Κανάρης μετέφερε στον νομάρχη τα αποτελέσματα των επαφών που είχε με τον υπουργό Πολιτισμού και τον πρόεδρο του Μεσογειακού Χωριού σχετικά με το θέμα της χωροθέτησής του.
Η έκταση που προτείνει εξήγησε στον νομάρχη ότι είναι «ενιαία και ομαλή, που απέχει μόλις 300 μέτρα από την ΠΑΘΕ, 1.200 μέτρα από την Παλιά Εθνική Οδό Βόλου – Λάρισας και 12 λεπτά από το Βόλο, με εύκολη πρόσβαση στο σιδηροδρομικό σταθμό».
Στα πλεονεκτήματα, ο δήμαρχος Φερών πρόσθεσε την άριστη ποιότητα του νερού στο συγκεκριμένο χώρο και ενημέρωσε ότι σε εξέλιξη βρίσκεται η μελέτη για το αποχετευτικό δίκτυο.
Επισήμανε δε ότι ο προτεινόμενος χώρος βρίσκεται σε μια περιοχή με έντονη οικιστική ανάπτυξη, γεγονός, που αποτελεί πλεονέκτημα για την εγκατάσταση του Μεσογειακού Χωριού.

Ανασύσταση Κάρλας
Για το θέμα της ανασύστασης της λίμνης Κάρλας, ο δήμαρχος εξέφρασε την ανησυχία του, ενώ τόνισε ότι ο υδροφόρος ορίζοντας έχει υποστεί μεγάλη κατάπτωση και τα αποθέματα νερών ύδρευσης του Δήμου περιορίζονται διαρκώς.
Ο νομάρχης τον ενημέρωσε για την ομόφωνη απόφαση του νομαρχιακού συμβουλίου να επιβληθούν οι προβλεπόμενες από τη νομοθεσία διοικητικές κυρώσεις (πρόστιμα κ.ά.), σε περίπτωση ανόρυξης των γεωτρήσεων πριν από τον εμπλουτισμό και την εξυγίανση του υδροφόρου ορίζοντα. Παράλληλα τόνισε ότι για το συγκεκριμένο έργο πρέπει να υπάρξει ένας νέος πιο αξιόπιστος σχεδιασμός και χρονικός προγραμματισμός υπό το φως των νέων δεδομένων που έχουν προκύψει.
Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο μεταφοράς του Στρατοπέδου Γεωργούλα, ο δήμαρχος ενημέρωσε το νομάρχη ότι έχει σταλεί σχετικό αίτημα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με το οποίο ζητείται να μετεγκατασταθεί το στρατόπεδο σε έκταση 5.000 στρ. στην περιοχή του Αερινού. Τόνισε ότι πρόκειται για μια δημοτική έκταση, στην οποία προσφέρεται η δυνατότητα να δημιουργηθεί και πεδίο βολής. Τέλος χαρακτήρισε επιτακτική την ανάγκη να ολοκληρωθεί το μείζον θέμα του κόμβου του Βελεστίνου.
Ο νομάρχης για το θέμα του κόμβου δήλωσε τα εξής: «Με το τέλος του Σεπτέμβρη εξέπνευσε ουσιαστικά και η προθεσμία που είχε τεθεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την απεμπλοκή του έργου αυτού μετά από συνεννόηση με τους εκπροσώπους του ΥΕΘΑ. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν έχει σημειωθεί καμία άξια λόγου πρόοδος ούτε βεβαίως έχει δοθεί κάποια επίσημη απάντηση εκ μέρους των δύο αντιμαχόμενων Υπουργείων. Ακόμη περιμένουμε να εκπληρωθούν οι δεσμεύσεις του Υπουργού…»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου