ΤΟΠΙΚΑ

Προτάσεις για την Οικονομία

προτάσεις-για-την-οικονομία-851206

Με τη φράση «άνθρακες ο θησαυρός» σχολίασε τα αποτελέσματα της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.
Ο Γ. Παπακωνσταντίνου πρόσθεσε ότι μετά από ένα 24ωρο έντονης φημολογίας και σεναρίων περί πρόωρων εκλογών και ανασχηματισμού, ο πρωθυπουργός είπε ότι τώρα ενεργοποιείται το Ταμείο κατά της Φτώχειας, προανήγγειλε κατάθεση νομοσχεδίου για τους δανειολήπτες και ζήτησε από τους υπουργούς του να δουλέψουν.
Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ επέκρινε τον πρωθυπουργό ότι εξαντλείται σε γενικολογίες, σπασμωδικές κινήσεις, σε χιλιοειπωμένες ανακοινώσεις και είναι καταφανώς κατώτερος των περιστάσεων.
«Αλλαγή πορείας δεν μπορεί να γίνει με αυτή την κυβέρνηση, ούτε με αλλαγές υπουργών, αλλά με εκλογές, όταν ένα άλλο κόμμα, εμείς, αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας» συνέχισε, επαναλαμβάνοντας τη θέση του κόμματος για προσφυγή στις κάλπες το συντομότερο, αλλά χωρίς παραγραφή και με απόδοση ευθυνών στα σκάνδαλα.
Το ΚΚΕ σχολίασε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είναι αποφασισμένη να προχωρήσει τις ονομαζόμενες «μεταρρυθμίσεις» που συμφέρουν το μεγάλο κεφάλαιο και τα μονοπώλια.
Στην ανακοίνωσή του το ΠΓ του κόμματος ασκεί κριτική και στο ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι δεν έχει καμία εναλλακτική λύση διαφορετική από την ΝΔ, αποπροσανατολίζει μόνο και σπέρνει αυταπάτες με τη βοήθεια του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.
Από την πλευρά του ο ΣΥΝ τόνισε ότι ο πρωθυπουργός είναι εγκλωβισμένος, όπως και όλοι οι θιασώτες του νεοφιλελευθερισμού, σε όλο τον κόσμο, στα αδιέξοδα και στην κρίση που γέννησε η πολιτική που με δογματισμό υπηρέτησαν όλα τα τελευταία χρόνια.
«Με φανερή απόγνωση ο πρωθυπουργός μάς είπε ότι θα συνεχίσει την ίδια πορεία, αυτήν που μας έφερε ως εδώ, χωρίς κανένα σχέδιο, μέχρι να βουλιάξει η χώρα στις αντιφάσεις μια αδιανόητης πολιτικής» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Από την πλευρά του ο ΛΑΟΣ τόνισε: «Το πρώτο κεφάλαιο από το βιβλίο εργασίας του πρωθυπουργού, πέραν από τις οποιεσδήποτε προσδοκίες, ήταν τελικά άχρωμο, άγευστο, άοσμο. Περιμένουμε το δεύτερο και ενδεχομένως το τρίτο για να διαπιστώσουμε αν οδηγείται σε δράμα ή happy end.»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου